1. dan natjecanja

U četvrtak je počeo i službeni program natjecanja na 16.Igrama otoka , a naši su sportaši nastupili u sva tri sporta u kojima su i prijavljeni.

Najzaposleniji  je  bio atletičar Ante Padovan, koji je nastupio u dvije discipline – u utrci na 100 metara i u skoku u dalj. u obje je na zadovoljstvo svojih trenera Gordane i Nenada Šeparovića ušao u finale! U utrci na 100 m  bio je odličan 7. postigavši  11.78  –  svoj osobni rekord.. Sve čestitke Antu na odličnom jučerašnjem danu… Zanimljivo je da je,uz to što se natjecao u dvije discipline , morao i dva puta trčati polufinalnu trku ‘stotice’  . Prva je naime bila poništena zbog tehničkih problema sauređajem za mjerenje vremena,  ista  je ponovljena u kojoj je zapravo odličnim trčanjem Ante i izborio finale u društvu natjecatelja sa otoka sa puno većom atletskom, posebice trkačkom  tradicijom…

Nastupili su i naši  ‘kuglači’ –  u ženskoj konkurenciji Nikolina Bosnić bacila je 9.50 m , tim hicem  ukupno  je zauzela  5. mjesto , dok je bacač kugle Luka Sardelić ponovio prošlogodišnje četvrto mjesto hicem od 12.56. Da je bio samo malo raspoloženiji , dojam je  – mogao je uzeti medalju…

Na 1500 metara nastupio je Hrvoje Žuvela , trčao je onako kako se od njega i očekivalo, dao je sve od sebe i stigao sedmi, dok je Ema Šeparović u utrci na 100 m bila 8. postigavši rezultat na razini svog osobnog rekorda .

Sutra se poslijepodne se nastavljaju atletska natjecanja  u skoku u dalj  i na 800 m nastupaju naše djevojke Jelena Šeparović i Petra Mirošević.

Plivačka natjecanja održavaju se na Plivalištu Terramaini  i oni su od svih naši sportaša najudaljeniji. Sinoć smo se vidjeli na otvaranju , njihova voditeljica Janja Lozica kaže da su uglavnom postigli očekivane rezultate , uz jedan osobni rekord kojeg je postigao je Marin Petković (32.09) i s kojim je  zauzeo  10. mjesto na 50 leđno . U istoj disciplini Saša Antunović je bio 13.

Na 100 prsno nastupili su  Nikola Pilipović ( 8. mjesto ) i Saša Antunović ( 9.mjesto) , a na 200 slobodno Vinko Fabris je bio 12, ,a Marin Petković 14.

Plivale su naravno i korčulanske plivačice..Na 50 leđno Eliza Fabris je 14. , a Andrea Bakarić 16., na 100 prsno . U disciplini 200 slobodno Sanja Klisura je 14. ,a Mirna Stipanović 15.  Također naša ženska štafeta ( Stipanović, Klisura, Bakarić, Fabris E.) stigla je zadnja 6. u utrci 4×100 metara.

 Plivačka natjecanja održavaju se inače još u petak i subotu ujutro. .

Sportski četvrtak na Igrama prvi su od naših sportaša zapravo počeli tenisači ,  već od osam ujutro trebali su biti spremni na teniskom terenima Tenis Club Cagliari,  u jednom uzvišenom dijelu grada zvanom  Monte Urpinu.  Naši Frano Jurjević  , te braće Filip i Borna Mažuran poraženi su od tenisača Malte 0:3, no unatoč porazu  trener Stjepan Ipša zadovoljan je onim što su naši pokazali protiv objektivno kvalitetnijeg protivnika. Sutra ih čeka nova utakmica , u subotu ujutro još jedna …

Nenad Kosović

Pošalji dalje: