Nagrađeni Korčulani

Dule i Boško su dobili Red Danice Hrvatske s likom Franje Bučara od Predsjednika RH g. Stipe Mesića , za dostignuća u sportu. Šaljem par fotografija.

Pozdrav!!!!

D.

Pošalji dalje:

9 komentara “Nagrađeni Korčulani

 1. lex (Uredi)

  Pa, s obzirom da je Dule jedini hrvatski trener koji je s tri različita kluba osvajao državne trofeje, a s dva kluba europske, a Boško svojevremeno najbolji igrač svijeta i trostruki nositelj Zlatne kapice SN, godine dostignuća su apsolutno nebitne. Da se sada uručuje nagrada Draženu ili Janici, sumnjam da bi se prigovaralo radi godina kada su rezultati postignuti. Inače, dostignuće i postignuće se piše s mekim ć.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Mediaveli (Uredi)

  Bravo Dule, još te vidin kako u robi letiš u bazen u Kuparima nakon osvajanja Kupa pobjednika Kupova; bravo Boško, bio si najbolji i iako predistiniran za jednu drugu zemlju, ostao si uvijek naš i Kapekaš; bravo Stipe, ni u stare dane se ne daš zbuniti već pošteno vagaš kvalitetu; bravo i tebi Lex.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. nick (Uredi)

  Iskrene čestitke, i evo prilike da se podsjetimo na još nekoliko korčulana olimpijaca :
  Lovro Radonjić
  Tomislav Franjković
  Slobodan Trifunović
  Vinka Jeričević
  Mario Todorović
  Uz u članku spomenuti dvojac od kojih je stariji najboji trener iz Korčule, a mlađi najboji vaterpolista, spomenimo još jednega uvoznega iz vrimena kada je i KPK kupova igrače:
  Uroš Marović.
  Nadajmo se da bazen neće biti promašena investicija i očekujemo uz Čodu još kojega ako ne plivača onda veterpolistu.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. Mediaveli (Uredi)

  Nick, zaboravio si jednoga, i to ne “najmanjega”. Gojko Arneri je također olimpijac i to u dvije discipline: waterpolo i plivanje (Rim 1960)! A i bez “Olimpijade”, Gojko je jedan od naših najvećih sportaša svih vremena.
  Ne smijemo zaboraviti ni Feliča Tedeschi. Ne znam više na kojim je Olimpijadama učestvovao ni u kojoj funkciji (vaterpolist ili trener?), ali sigurno je bio učesnik. A što reći o Andru Depolo, europskom rekorderu? I ako se “proširimo” na cijeli otok? Blaćani Žanetić (nogomet) i Franulović (tenis), Velolučanin Vlašić (veslanje), Žrnovci Šegedin (atletika, dugoprugaš), Matulović (šah), Račišćanin Skansi (košarka).
  A siguran sam: netko među vama me može nadopuniti.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. opaljenko (Uredi)

   Drago mi je da ste se sjetili doc.dr.sc.Gojka Arnerija. Bila sam njegov student na FBF-u.I na fakultetu njegova osobnost bila takva da je ostavila pozitivan i snažan dojam na sve studente.
   Kada bi držao treninge odjekivao je cijeli Borak. Bez obzira na tzv.strogoću, mladi vaterpolisti su ga voljeli, jer je bio stručan, strog ali pravedan.
   Otišao je prerano za priznanja od predsjednika Republike.

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
   1. nick (Uredi)

    Postoje i posmrtna priznanja, a novi bazen bi, moje je mišljenje, treba nosit njegovo ime…

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 5. nick (Uredi)

  Moja isprika Velikemu Gojku 100m slobodno u Rimu i vaterpolo ekipa. Drugi nisu bili na olimpijadi kako mi se čini. Nabraja sam samo olimpijce, a Andro nažalost ni bi na olimpijadi, iako je po meni među prva tri korčulanska sportaša.

  Još je bi jedan Žrnovac košarkaš Zadra Ante Matulović.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.