Pali dileri

Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Korčula utvrđeno postojanje osnovane sumnje da su tri muške osobe u dobi od 26, 21 i 19 godina s otoka Korčule počinile kaznena djela nezakonitog posjedovanja, preprodaje i omogućavanja uživanja droga.U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga obiteljske kuće u Blatu, korisnika 21-godišnjaka kojom prilikom je pronađeno 1,9 gr marihuane, pretraga osobnog vozila i kuće u vlasništvu 26-godišnjaka iz Čare kojom prilikom su pronađene dvije PVC vrećice, od kojih jedna s tragovima, a druga s ukupno 51 gr marihuane. Također je skriveno u grmlju na području Smokvice pronađeno ukupno 1 550 gr marihune u vlasništvu naprijed navedenog 26-godišnjaka. Nadalje, pretragom kuće u Blatu korisnika 19-godišnjaka pronađeno je 78,6 gr marihuane. Osnovano se sumnja da su osumnjičeni nabavljali marihuanu radi daljnje preprodaje i davali istu na uživanje većem broju osoba s otoka Korčule.

Osumnjičeni 19-godišnjak i 26-godišnjak danas će biti dovedeni u Istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku uz kaznenu prijavu za počinjena kaznena djela iz domene zlouporabe droga, dok protiv 21-godišnjaka slijedi kaznena prijava redovnim putem. Protiv trojice osumnjičenih slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

(L.P.)

Pošalji dalje:

8 komentara “Pali dileri

 1. Mediaveli (Uredi)

  Marihuana? To više ni glupi Ameri ne računaju u droge.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Dylan Dog (Uredi)

  Nažalost na našem otoku je lakše doć do neke teške droge,jer marihuana je ipak stari ljek,nego do Sumameda.Aspirin neću ni spominjat!!!A ko je odgovoran za to????Dvije su opcije:Oni koji su plačeni da prodaju drogu i oni koje plačamo da sprijeće ove prve!!!Zna se ko radi učinkovitije!!!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. runja (Uredi)

  Ala sad če nas opet po novinama, Korčula droga opet,pa Korčula ono i ovo…… što se loše piše onda je “otok”, a kad je lipo onda je to Blato, Vela luka, Smokvica i tako to…!? Neču reč da nima ni odi ali… A kad je policija pustila Cvika što više reč ko je jači!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. mater (Uredi)

  BRAVO POLICIJA SVAKA ČAST,POHVALE KORČULANSKOJ POLICIJI!!!IZGLEDA DA SAMO ONI VODE RACUNA O NASOJ DICI,A RODITELJI ,,DI STE TU VI???ZAR MISLITE DA CE NEKO CINITI VAS POSAL?SAMO DA ZNATE VI I SAMO VIII,,, STE ODGOVORNI ZA ZDRAVJE,PONASANJE I SVE OSTALO STO CINE VASA I NASA DICA.RODITELJI,PRESTANITE KRIVITI DRUGE ZA VASE PROPUSTE!!!PROBUDITE SE!!!!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 5. Mediaveli (Uredi)

  Oni roditelji koje je panično strah od marihuane neće nikada uspostaviti kontakt sa svojom djecom.
  A što se policije tiče: kad se naiđe na marihuanu, treba je pljenit, ali pored pranja novca po korčulanskim lokalima, (pre)prodaji teških droga po cijelomu otoku, nuđenja i uzimanja mita i svih ostalih zala kojima naš otok u posljednjih 20 godina obiluje, proglasiti marihuanu državnim neprijateljem broj jedan i organizirati hajke na nju, u najbolju je ruku smijurija ili, čini mi se, naivni i nemoćni pokušaj spašavanja reputacije.
  Da se razumijemo: ne krivim pozornike: riba smrdi od glave. Da nam policija valja i da radi ono za što je plaćena, ne bi u ovoj zemlji bilo toliko kriminala a ni toliko smjena u policijskom državnom i lokalnom vrhu.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 6. kukukumica (Uredi)

  Za pocetak bi decu vec u onovnoj, rano, trebalo poucit sto j sto, sto cemu vodi. Poucit ih a ne zastrasivat. Isto bi valjalo ucinit i s roditeljima. Kolko ja vidim rijetko ko od roditelja razumije sto se sve po otoku nudu dici. One sto na drogi prave crne novce tribalo bi poapsit. Dicu lijecit. Ajmo otvorit nekakvo savjetovaliste, di bi i dica i roditelji mogli saznat sto je sto, koje su mu poslijedice. Moj roditeljski savjet: dajte dicu na sport, nek imaju nesto za cinit posle skule. I nek pozure s tim bazenom, puno dice bi se tu dalo lipo aktivirat i umorit zdravo. Tu se s panikom nista ne postize. Treba lagano i mudro rijesit otok od droga.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 7. Twin Peaks (Uredi)

  Rekla bi stara od mojeg frenda Marihuhana..Smatram da se radi od muhe slona.Zbog 2-3g trave se dečke trajno obilježava a teške droge i dilere koji "mlate" veliku lovu i predstavljaju ozbiljan problem za društvo i pojedince se ne dira jer mito i korupcija su metastazirali u sve pore ovog našeg društva.Smatram da je potrebna edukacija klincima gdje bi ih moglo odvesti konzumiranje opijata ali isto tako trebalo bi razdvojiti "lake" i "teške" droge,odnosno opijate.Bez imalo moraliziranja i 2popovanja" trebalo bi ih educirati i poslušati ih/tj. njihove probleme.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.