Završene 16.Svjetske igre otoka na Sardiniji

Završene 16.Svjetske igre otoka na Sardiniji

CAGLIARI / KORČULA – U subotu kasno navečer završene su 16. Svjetske otočke igre na Sardiniji . Ceremoniji zatvaranja održana na Atletskom stadionu Rikardo Santoru . Pred oko 1500 gledatelja u kraćem zabavnom programu sudjelovalo je više plesnih skupina , nakon čega su predstavnicima svih otoka dodijeljeni pehari za plasman na ovogodišnjim Igrama.

Četvrtu godinu za redom pobjednik Igara je Sicilija čiji su mladi sportaši osvojilii ukupno  98 bodova, druga je Sardinija ( 87) ,a treći Azorski otoci ( 53) . U ime sportaša Korčule pehar su na svečanoj pozornici primili voditele sportske delegacije Dalibor Antunović , te plivačica Eliza Fabris i skakač u vis Tomislav Nadilo.

Nakon proglašenja najboljih predstavnici domaćina ovogodišnjih Igra otoka Sardinije,  predali su zastavu COJI-a   otoku Korzici koja bi trebala  biti domaćin slijedećih Igara 2013. U ime Korzike zastavu je osobno primio Predsjednik COJI – a Pierre Santoni , a kako je to već uobičajeno potom je uslijedila zabava za sve sudionike natjecanja kojom su se  uz glazbu i zajednički  ples oprostili od ovogodišnjeg  sportskog susreta mladih otočana svijeta .

Unatoč tome što su  rezultatski prošla puno bolje nego na prošlogodišnjim Igrama , sportaši  otoka Korčule su u ukupnom poretku 12.  – posljednji. Najveći razlog tome je činjenica da smo ove godine sudjelovali u samo tri sporta,  što je odmah u startu  značio i hendikep kada je u pitanju bodovanje za konačni redoslijed. Jedinu medalju srebrnu osvojio je  Tomislav Nadilo u skoku u vis, jedno četvrto mjesto Luke Sardelića u bacanju kugle, još dva finala u trci na  100 m i skoku u dalj Ante Padovana. Konkurencija je općenito u svim sportovima ove godine ipak bila slabija nego prošlih godina , no bez obzira na to još jednom treba čestitati našoj atletskoj ekipi i njihovom vodstvu  na  postignutima rezultatima  na ovogodišnjim Igrama.

Plivačice  i  plivači su u skladu sa rečenim o nešto slabijoj konkurenciji postigli puno bolje rezultate i plasmane nego prijašnjih godina . Natjecali su se u 50-metarskom bazenu u kojem veći dio naše plivačke selekcije nije plivao još od prošlog ljeta, no vidljivo je da se radilo tijekom zime i napredak je očit.  To posebno važi za plivače koji su u ukupnom plasmanu 6. , dakle u sredini ljestvice. Tome je zasigurno pridonio  kontinuitet u treningu nekih od njih  koji su imali mogućnost trenirati tijekom zime u gradovima i klubovima izvan Korčule gdje pohađaju školu.  Skorim otvaranjem Zimskog bazena na Ekonomiji naši će plivači i plivačice  dobiti priliku puno više napredovati i približiti se onim najvećim i najboljim otocima u ovom sportu Siciliji, Sardiniji, engleskim otocima Jersey i Wightu , Azorskim otocima…

Tenisači su imali  vjerojatno najmlađu momčad od svih otoka na ovogodišnjim Igrama, odigrali su dvije utakmice u obje su poraženi  pruživši ipak solidan otpor  fizički jačim protivnicima.

——

Kako  smo zapravo odmah nakon Ceremonije zatvaranja , već u sitnim jutarnjim satima nedjelje trebali putovati nazad na Korčulu ostao sam dužan rezultate korčulanskih plivača od natjecanja u subotu 26.o5.12. Te rezultate  u PDF-u , te  dio  fotografija sa Ceremonije zatvaranja  možete vidjeti na Marko Polo Sportu

Nenad Kosović

Pošalji dalje: