Jadrolinijine sezonske cijene trajektnih karata razljutile otočane

Sezonske cijene trajektnog prijevoza koje Jadrolinija primjenjuje od 1. lipnja do 30. rujna, ozbiljno su „razveselile“ otočko turističko gospodarstvo.

Ususret skoroj invaziji furešta na naše otoke Jadrolinija je uvela dodatni poticaj tj. cijene veće za 20 posto. Dok mi dižemo cijene Grci snižavaju cijene 7 – 10 posto na trajektnim linijama za otoke. Ovo je udar na otočki turizam kažu otočani. Dolazak i povratak karta Split – Vela Luka za četiri odrasle osobe s osobnim automobilom do 5 metara dužine stoji 1.540 kuna.

Ta cijena je samo neznatno niža od cijene sedmodnevnog najjetinijeg polupansiona. Zašto pitaju se otočani? Pa to Vam mora biti jasno, dragi otočani! Vi ste izgleda zaboravili da otoci tonu pod teretom brojnih stanovnika pa ne daj Bože da se dogodi invazija domaćih i inozemnih gostiju, primjerice na Korčuli, pa da onda otok počne naglo tonuti pod teretom ljudi i motorizacije. A na ovoj liniji vozi od 2008 godine novi i veći trajekt „Korčula“, i eto prilike za invaziju!

Jadrolinija već u predsezoni uvodi preventivne mjere, zlu ne trebale. A što će nam smetati furešti kad su prošle neobične vremenske prilike. Već su počele dolaziti vrućine na refule, od kojih mi otočani ne možemo disati, a što će tek biti ovoga ljeta? Zato, neka je hvala brodaru na brizi i prošloj i sadašnjoj Vladi, prošla je obećala da ćemo mi na otocima živjeti kao na kopnu, a to i nova potvrđuje. Idemo dalje! Nijemci, Talijani, Poljaci, Česi, Austrijanci i ostali neka stoje doma – tamo će im nakon što su prošle poplave i ostale vremenske nepogode biti hladnije i ugodnije, a i euri će ostati u njihovim lisnicama. Nama ne trebaju jer naš državni proračun pun kuna, deviza i samo što se ne rasprsne!

 Dubrovački vjesnik

Pošalji dalje:

4 komentara “Jadrolinijine sezonske cijene trajektnih karata razljutile otočane

 1. pero ložač (Uredi)

  A baš san gleda danas kako se živi na norveškim škojima. Skoro san razbi televiziju od jida.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. strankinja (Uredi)

  TO NIJE POŠTENO!!! Najprije do vas otočana, a i do nas turista! Samo Bog zna, što je tim ljudima u glavama, da dizanjem cjene žele odbit turiste, umjesto da ih baš suprotnim privuku. Možda do njih još nije stigla recesija! I mene jidi takvo neodgovorno ponašanje, ali ja ću svakako doč, iz inata, ali avtobusom! A vama Korčulanima pozdrav!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. vana (Uredi)

  A tek katamaran Korčula -Split !!!!!!!
  Zabranili ukrcaj pasa tako da onaj tko ima psa ne može sa otoka. Ionako je bilo sramotno da psi( moj ima 4 kg) i zimi i ljeti cvile u smrdljivim boksovima na palubi po kiši i zvizdanu i to bez nadstrešnice, a karta je koštala isto kao za putnika koji sjedi u salonu!
  Sreća da je posada bila izuzetno korektna pa bi za vrijeme vožnje povremeno išla vidjeti psa.
  Sramota! Zanima me šta će vlasnik zabraniti slijedeće: malu djecu jer plaču, stare jer kašlju, debele jer zauzimaju previše prostora, gayeve jer mu nisu simpatični…..
  Apeliramo na državu da nam daju alternativu, drugog prijevoznika inače nam nitko neće moći doći na otok!uU europskoj uniji žpsi ravnopravno sa ljudima sjede u restoranima , u avionima, vlakovima i na brodovima, osim u lijepoj našoj koja se nikad neće izvući iz primitivizma. Živili Odaci!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. Odak (Uredi)

  A Boga ti draga, Vana moš ti i slona vodat sasebon sutizin katemaranon.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.