Ruža Tomašić na čelu ‘odbjeglih’ pravaša

Ruža Tomašić, bivša saborska zastupnica i potpredsjednica Đapićeva HSP-a, izabrana je u subotu u Bapskoj kod Iloka za predsjednicu nove pravaške stranke, nazvane HSP – dr. Ante Starčević.

Na subotnjem utemeljiteljskom zboru za Tomašić je glasalo 248 od 255 nazočnih izaslanika iz svih dijelova Hrvatske.

– Nakon svega što sam prošla, razočarana sam i u pravaštvo i u hrvatski narod. Kanila sam napustiti politiku, ali na nagovor jednako nezadovoljnih stranačkih kolega, odlučila sam se prihvatiti izazova vraćanja dostojanstva hrvatskom čovjeku – rekla je Tomašić novinarima u Bapskoj. Naglasivši kako će birači u konačnici odlučiti o sudbini stranke HSP – dr. Ante Starčević, Ruža Tomašić je glavnom zadaćom nove stranke navela ujedinjenje svih pravaša u Hrvatskoj u jednu stranku.

Za zamjenike predsjednice izabrani su Radoslav Galić i Pero Kovačević, za dopredsjednike Antun Žagar, Ivan Tepeš, Ivan Kirin i Tonči Smoje, dok je Pero Ćorić postavljen za glavnog tajnika. Prema Galićevim riječima, osnivanjem stranke HSP – dr. Ante Starčević u Hrvatskoj je „konačno utemeljena prava pravaška stranka“ koja će znati prepoznati interese Hrvatske i njezinih građana.

Glavni tajnik Peto Ćorić je novinarima nakon utemeljiteljskog sabora rekao da novoutemeljena pravaška stranka u „svom vlasništvu“ ima oko 60 posto svih vijećničkih mandata u gradovima i općinama u Hrvatskoj, dok je u njihovu članstvu 70 posto nezadovolnjih članova HSP-a Ante Đapića. Ćorić je objasnio i kako su utemeljenje nove stranke potaknuli HSP-ovci koji su zbog neslaganja s politikom Ante Đapića napustili „njegovu“ stranku.

Sanja Butigan / EPEHA – Dubrovački vjesnik

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “Ruža Tomašić na čelu ‘odbjeglih’ pravaša

  1. Striko (Uredi)

    I jopet novi HSP, koji nikomu ne treba osim totalitarnim pojedincima da prodaju gluposti neukim pučanima. Kako to da u Hrvatskoj navodno demokratskoj državi postoje stranke koje su u vlasništvu pojedinaca? Takve nedemokratske stranke bi u svakoj iole demokratskoj državi bile zabranjene. Koja strašna političarka ona će spasit Hrvatsku, od pameti. Razočarana je Hrvatskim narodom ali je uzela penziju koju plaća isti taj narod ili što je ona ili ona ne pripada tom narodu nego nekoj specijalnoj kasti.

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.