Prenamjena kredita za sportsku dvoranu

VELA LUKA – Na sedmoj sjednici Općinskog vijeća dosta vremena raspravljalo se o odluci davanja suglasnosti načelniku Općine Borisu Žuveli, za podnošenje zahtjeva Vladi RH – prenamjene dijela kredita u iznosu 1.914.380,79 kuna, koji je bio namijenjen za nastavak izgradnje kanalizacijskog sustava otpadnih voda.

Taj dio kredita bio bi prenamijenjen za dovršenje okoliša oko školske sportske dvorane na predjelu Močni laz, koja prazna zjapi već više od dvije godine.

Zahtjev je podnio i obrazložio načelnik Žuvela, a pridružila mu se i zamjenica Tanja Vučetić.

Stanje dvorane, u koju je uloženo više od 20 milijuna kuna, sada je dosta loše. Dvorana nije priključena na struju, nije uređen okoliš, a krov prokišnjava jer projekt izgradnje nije vođen kvalitetno. U općini su iz tog razloga zaposlili dip. ing. građevinarstva.

Dvoranu treba što hitnije staviti u funkciju. Mi ne možemo čekati da se izgradi Osnovna škole, jer to može potrajati i nekoliko godina. A do tada stanje dvorane može biti katastrofalno. U toku su radovi na prokopavanju kanala i polaganje kabela za struju.

Oporbeni vijećnici drže da bi novac bilo bolje namaknuti iz mjerodavnih ministarstva kao što je bilo i obećano. Obećanja ostaju i danas, ali novaca nema – odgovorili su vladajući.

U slučaju da Vlada ne prihvati navedeni zahtjev, Općina, prema podnesenom prijedlogu, može razmotriti prodaju neke svoje nekretnine – stare zgrade, pa taj novac uložiti za stavljanje dvorane u funkciju.

– S vašim stavom sam šokiran – prokomentirao je stav oporbenjaka načelnik Žuvela.
Nakon duge i žustre rasprave glasovanjem je prihvaćena Odluka o davanju suglasnosti načelniku Žuveli, s osam glasova za i tri suzdržana.
M.Cetinić

Pošalji dalje: