Pametnom ministru sinulo! Sve kamione na Pelješac!

Problem realizacije gospodarskog prometa kroz Dubrovačko-neretvansku županiju nakon uvođenja Schengenskog režima bit će riješen pojačavanjem postojeće trajektne linije Ploče – Trpanj, dogovoreno je na radnom sastanku predstavnika Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture s predstavnicima regionalne i lokalne vlasti u Županiji.

“Predložili smo im tri mogućnosti; trajektnu liniju Komarna – Brijesta, trajektnu liniju Ploče – Brijesta te pojačavanje postojeće linije Ploče – Trpanj, za koje su se oni odlučili,” kazao je ministar Sinišđa Hajdaš Dončić na konferenciji za novinare, na kojoj nije bilo nikoga od tih istih predstavnika lokalne i regionalne samouprave, ali su zato prisustvovali predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Edo Kos, pomoćnici ministra Jasmin Krizmanić i Nikola Mendrila te zamjenik ravnatelja Carinske uprave Bosiljko Zlopaša.

Sudionici konferencije jasno su stali na stranu prvotne ideje o trajektnom povezivanju Komarne i Brijeste, naglasivši kako su predstavnicima Županije dali još tjedan dana da se posavjetuju s predstavnicima Gospodarske i Obrtničke komore, prije nego što kernu u realizaciju rješenja, koje pak treba biti u funkciji do 1. srpnja 2013., kad će Hrvatska ući u Europsku uniju, a Schengen u Hrvatsku.

CIJELI TEKST – Dubrovniknet.hr

P. S. Samo je još nedostajao “Šangajski parlamentarac”.

T. Andrijić

Pošalji dalje:

10 komentara “Pametnom ministru sinulo! Sve kamione na Pelješac!

 1. gojko (Uredi)

  Ma odkud njima novac za tu unvesticiju,treba učiniti prilaz za trajekte,kupiti trajekte,sagraditi novu cestu i zaobilaznicu oko Stona sa priključkom na magistralu.Priče za malu djecu.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. badija (Uredi)

  I ONDA BI TI TRAJEKTI TRIBALI BIT MUKTE,JER TO NISU TRAJEKTI ZA LUKSUZ NEGO ZA POVEZIVANJE TERITORIJA DRZAVE A TO JE NEMOGUCA MISIJA.
  TAKO DA TO SA TRAJEKTIMA I NI NEKO RJESENJE.
  JEDNOSTAVNO TRIBA IZGRADIT MOST BEZ OBZIRA IMALO SE ILI NE,JER SVI SU VECI GRADOVI DILJEM LJEPE NASE SPOJENI AUTO CESTOM DO CENTARA JEDINO KAD SE UPUTIS PU DUBROVNIKA POLJUBIS GRANICU.
  A I U OSTALOM CE VOZNJA TRAJEKTOM UTJECAT NA CJENE PROIZVODA KOJI SE BUDU NJIMA VOZILI,JER SVI DOBRO ZNAMO DA CE IN TO ODMA BIT SKUZA ZA SVA POSKUPLJENJA.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. kukumica (Uredi)

  Badija, a kako se to gradi bez obzira ima li se ili ne? Tj. kako se gradi kad se nema? Kod mene doma, kad za nesto nema – nema. Bice je kod tebe drugacije?

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. most (Uredi)

  Niko lud iz ovega ode dila HR nije protiv mosta, ali dosta je ovih prodavača magle koji su trebali do ulaska u EU izgradit i most i pristupne ceste, ali su svirili onoj stvari 4 godine. Da su do danas baren 30-40% mosta učinilo gradnja nikad nebi prestala, ali oni su učinili najviše 5% i sad nan prodavaju muda za bubrige, a u to vrime su šetali misecima sa bursama punih solada od banke do predsjednice i ko zna di sve ne. Most sa pristupnim cestama košta najmanje 3-4 miljarde kuna (po izračunu HDZ-a, nadam se da će novi izračun bit baren miljardu manji) kojih nema, a zašto ih nema nije do ovih koji su sada na vlasti ma koliko nesposobni bili.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 5. badija (Uredi)

  Je Kukumica slazen se u vezi tega kad ima ima a kad nema nema!Tako ti je i u mene.
  Ali u ovon slucaju se netriba uopce postavljat to pitanje iz vrlo jednostavnog razloga,most triba izgradit jer je most jedino pravo i realno rjesenje a sve ostalo je alternativa koja ne drzi vodu.A budimo sigurni ako se most ne izgradi nase regija ce dotaknut dno dna prema kojemu ionako lagano ali sigurno tone.Jer dobro zapamtimo za sve lose ce bit opravdanje(a sto cemo vam mi kad za do vas doc triba prec granicu i bla bla bla,i sami znamo kako to gre).
  I za kraj nemojte most koristit za politicke prepirke jer u ovoj situaciji ce i crni i crveni fasovat tako da u ovu butigu ne unosite politiku jer je most interes svih sa juga Hrvatske.
  Eto toliko od mena na ovu temu!!!!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 6. ima (Uredi)

  Ovo je potpisivanje smrtne kazne za turizam u Korčuli.Ionako nas gosti izbjegavaju upravo zbog cijena trajekta,a to dokazuje i činjenica da je prošle godine bila rekordna tur. sezona,a samo su Hvar,Korčula i Vis podbacili.Npr. ovaj mjesec su privatni apartmani bili poluprazni i potpuno prazni.Zanimljivo će biti zimi kad idemo prema Splitu,ili dalje,koliko će nas čamiti na tom trajektnom pristaništu i čekati trajekt,ili ćemo preko Neuma.Ako i bude non stop vozio ljeti,budite sigurni da to neće biti tako i zimi iz jednostavnog razloga,nije isplativo.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. korčulanska dijaspora (Uredi)

   ajde reci mi dok nije bio aktualan pelješki most tko je onda bio kriv za turizam u korčuli? pretpostavljam zračna luka o kojoj se jedno vrijeme govorilo mislim da bi ona puno više u turističkom smislu koristila otoku od mosta ( to je moje laičko mišljenje na temelju spoznaja da u dubrovnik više gostiju dođe kroz zračnu luku Čilipi nego cestovnim prometom ), mislim da bi i investicija u izgradnji nove operativne pomorske luke isto tako dobro došla pa i poneka rekonstrukcija postojećih cesta itd. pa sad te želje pomnoži s ostali otocima koji isto tako vape za prometnom povezanosti stavi na papir i vidi da li u kasici prasici ima realno solada za sve naše želje…

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 7. kukumica (Uredi)

  Badija, i ja sam za most! Ali nam ga nece izgraditi i dzaba nam trud i utrosene rijeci. Kad pomislim koliko se novaca razvuklo po privatnim racunima i pogresnim investicijama, smuci mi se. Taj most je vec mogao biti! Za most sam, ali ne vjerujem da ce ga podici, bar ne u narednih desetak godina. Kratko za povjest, dugo za nas na otoku.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.