Održana eko akcija čišćenja škoja

U subotu 23. lipnja održana je eko akcija čišćenja obalnog i podmorskog pojasa korčulanskih škoja Badije, Planjaka, Kamenjaka i podmorja istočne rive u Korčuli. Sudjelovalo je  80-tak dobrovoljnih sudionika. Prikupljeno je 200-tinjak vreća raznolikog plastičnog i metalnog otpada.

Inicijativi gradskih kotareva Starog grada i Sv. Antuna pridružili su se udruga ronilaca Korčula voditelja Frana Fabrisa uz kolege iz Dubrovnika, HVIDR-e iz Splita, „Vidra“ iz Ljubuškog, mladi KPK-aši sa trenericama Vesnom Marinović, Janjom Lozicom, članovima MNK „Sv. Antun“, KTD „Hober“ sa direktorom Markom Milatom, studentima Kineziološkog fakulteta iz Zagreba profesora Gorana Oreba te malobrojnim, ali vrijednim sugrađanima.

Nakon provedene akcije sudionici su nastavili druženje uz zasluženu okrjepu uz nazočnost i potporu gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća. Još jednom zahvaljujemo svima na doprinosu u očuvanju  i zaštite našeg prirodnog bogatstva.
Posebno zahvaljujemo Anti Prizmiću, Vjenceslavu Paiću Karegi, Andru Depolu i Tončiju Brnertiću na kontinuiranom nesebičnom i aktivnom doprinosu  u već tradicionalnoj ekološkoj akciji u lipnju mjesecu.

(GK Stari grad i Sv. Antun)

Pošalji dalje: