Novi ustroj Hitne medicinske pomoći u Gradu Korčuli!

U Korčuli se posljednjih mjeseci intenzivno i uporno radilo na postizanju što boljeg rješenja organizacije Hitne medicinske pomoći na području Grada, kako bismo se što više približili standardima potrebnim za zadovoljenje potreba građana. Od najveće je važnosti što će Grad Korčula u novoj organizaciji imati prijem na HMP 24 sata na dan.

U Narodnim novinama br. 71/2012 od 29. lipnja 2012. godine objavljena je nova “Mreža hitne medicine u Republici Hrvatskoj”. Između ostalog, nova mreža propisuje i novi ustroj hitne medicinske pomoći kako u Gradu Korčuli tako i na otoku Korčuli.

Na razini županije formiran je Zavod za hitnu medicinsku pomoć DNŽ sa sjedištem u Dubrovniku.

Po novom ustroju će Služba hitne pomoći u Gradu Korčuli djelovati kao jedna od  ispostava ovog Zavoda .

U Korčuli će se oformiti  pet timova  T1  hitne medicinske pomoći. Svaki tim T1 ima jednog doktora medicine – specijalistu hitne medicine, te najmanje jednu medicinsku sestru – medicinskog tehničara i vozača.

Ovakav način organizacije osigurava građankama i građanima Grada Korčule 24-satnu hitnu medicinsku pomoć koju, kao dio županijskog Zavoda za hitnu medicinu, financira taj Zavod.

Osim u Gradu Korčuli, tim T1, smješten je i na području Općine Vela Luka pa je standard “Hitne pomoći” na otoku u odnosu na prethodno stanje iznimno poboljšan.

Izvor: www.korcula.hr

Pošalji dalje: