65. godišnjica oslobođenja Korčule od fašista

KORČULA – Prigodom obljetnice proslave 65.godišnjice oslobođenja Korčule od fašističkih okupatora predsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović sudjelovao na tribini „Antifašizam danas i sutra“

Tribinom „Antifašizam danas i sutra“, na kojoj je u petak navečer govorio predsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović, nastavljena je obljetnica proslave 65. godina oslobođenja grada Korčule od fašističkog okupatora u 2. svjetskome ratu.

Josipović je, odgovarajući na pitanja moderatora Milorada Bibića-Mosora, među ostalim, kazao kako današnja generacija Hrvata i svih građana Hrvatske mora konačno završiti 2. svjetski rat, prihvaćajući antifašizam kao najvredniju tekovinu hrvatske povijesti.

Program proslave 65. godišnjice oslobođenja Korčule počeo je otvorenjem izložbe fotografija i dokumenata „Korčula u 2. svjetskome ratu“. Nastavljen je rock koncertom na Spomeniku, projekcijom ratnog filma „Pod sumnjom“ autora Branka Belana iz 1956. godine, snimljenog u Korčuli, odakle je u NOB-u sudjelovalo 4998 boraca, a poginulo ih je 1065. Jedinice dalmatinskih partizana oslobodile su Dalmaciju početkom rujna 1944. godine, a Korčula je oslobođena 13. rujna 1944. godine.

Željan Petković / EPEHA – Dubrovački vjesnik

Pošalji dalje: