Otvorena izložba “Priče u kamenu”

Samostalna izložba umjetnika Tea Bilasa „Priče u kamenu“ otvorena je u prisutnosti brojne zainteresirane publike u ponedjeljak navečer, 2. srpnja u Gradskom muzeju Korčula.

Teo Bilas skulpturom se bavi od 2002. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama. Korčulanskoj likovnoj publici autor se predstavio sa ukupno 16 radova u kamenu  te u kombiniranom materijalu kamena i drva, i to rastvorenim formama kamena koji priča, skromnim dalmatinskim kućicama savršenim u svojoj pojavnosti, sakralnim objektima i figuralnim motivima morskog svijeta.

Među izlošcima skulptura  je “Križni put” koja je na izložbi održanoj u okviru dana Pasionske baštine 2008. godine u muzeju Mimara u Zagrebu osvojila je drugu nagradu. Na otvaranju izložbe umjetnik je otkrio kako je svoj prvi rad izradio od vrničkog kamena, a danas se on nalazi u Irskoj. Ova zanimljiva i vrijedna  izložba u Gradskom muzeju Korčula, ostvarena zahvaljujući umjetničkim i osobnim poznanstvima Tea Bilasa i našeg domaćeg umjetnika i likovnog pedagoga Abela Brčića,  ostaje otvorena do 14.srpnja 2012. Pozivamo Vas da je posjetite!

Za posjetitelje muzej je otvoren od 9:30  do 21 h.

GM Korčula

Pošalji dalje: