Smjestila mi je Ruža Tomašić

Jakša Cvitanović Cvik je u srijedu na suđenju iznio obranu u kojoj je prozvao bivšu saborsku zastupnicu HSP-a Ružu Tomašić da mu je smjestila medijsku hajku i optužnicu kako bi preko njegovih leđa ostvarila želju da postane ministrica unutarnjih poslova.

Cviku su pročitani svi njegovi iskazi iz istrage, u kojima ponavlja da nema veze s drogom. Priznao je da puši marihuanu kada se ne sojeća dobro ali i dalje kategorički tvrdi da ne dila. No, nije uspio dobro objasniti zašto ga za to terete Petra Gugić i Želita Tomić.

– Za Želitu bi doktori trebali utvrđivati, a što se motiva tiče, sutra ću vam dočarati atmosferu s početka 2006. godine. Bio je ogroman pritisak medija…ona Ruža je bila u jeku predizborne kampanje, iskoristila je Želitinu familiju a sve u kombinaciji s načelnikom Odjela za droge PU dubrovačko- neretvanske Miljenkom Lovrićem. Ona se nadala da će HSP osvojiti više mandata i postati ministricom unutarnjih poslova a taj „jako inteligentan čovjek“ Lovrić je mislio da će joj postat zamjenik.“ – izjavio je Cvik.

Tvrdi da Želitu zna samo iz viđenja a da s Petrom nema kontakt već 13 godina od kada ju je ošamario u kafiću njenog oca.

– Ovom prilikom molim medije da mi pomognu i da mi prestanu činit zlo – zavapio je Cvika a suca Zorana Matulovića je zanimalo zašto bi Ruža Tomašić baš njega izabrala i prokazala za dilanje.

– Bio sam na lošem glasu, svašta sam radio u mladosti. Počela je skupljat ćakule po kućama, kavicama i pijaci. Žalosno je da osoba takvog intelekta može tako nešto napraviti. Bez obzira na ishod postupka, jer vi ste sud koji radi po zakonu, ne bih volio da se nakon osuđujuće presude ta gospođa meni naslađuje – priznao je Cvik što ga muči.

– Da ja dam drogu Ivanu Marinoviću, pa to je naučna fantastika – branio se Cvik od optužbi svjedoka koji ga posebno iritira.

– On mi je susjed, prebio sam ga deset puta u životu i opet ću. Ja ga namlatim, a on mi provali u kuću. Ima nekih poteškoća, očito je bolestan – ocijenio je Cvik i nastavio:

– Dobio je instrukcije od Lovrića što da kaže istražnom sucu. Došao sam u posjed iskaza kojeg je Marinović sam napisao na računalu, da ne zaboravi što će kazati. Prvo sam pretpostavljao da mu je Lovrić to dao napismeno, ali kasnije sam utvrdio da je to on pisao. Iskaz sam dao odvjetniku Jadranu Franceschiju, ali on je toliko pedantan i savjestan, da ga je negdje zagubio.

Cvik i u četvrtak nastavlja s iznošenjem obrane.

Andrea Kuzmić/EPEHA

Pošalji dalje: