Vela Luka: Gostiju i noćenja 15 posto manje

– Ako se po jutru dan poznaje, tada će Vela Luka u ovogodišnjoj turističkoj sezoni ostvariti slabije rezultate. U proteklih šest mjeseci na području Vele Luke boravilo je 2.398 gostiju i ostvareno je 18.667 noćenja, u usporedbi s istim razadobljem lani noćenja je manje za 15 posto.

U lipnju ove godine u odnosu na prošli, noćenja je također 15 posto manje. Veći broj noćenja je ostvaren u privatnom smještaju 16 posto više i liječilištu “Kalos” 14 posto. Hotel “Korkyra” s četiri zvjezdice ostvario je samo 140 noćenja, manje nego lani za 6 mjeseci, ali on će taj mali pad broja noćenja zasigurno nadoknaditi i ostvariti porast broja noćenja. Dok hoteli HT “Hum” Vela Luka, posljednih godina bilježe stalni pad broja noćenja.

Za prvih šest mjeseci imali su pad broja noćenja za 4.866 noćenja ili za 57 posto. A što će zasigurno teško moći nadoknaditi privatni smještaj i ostali i “izvući sezonu ” da bude barem za mali postotak pozitivna – kažu turistički djelatnici. Sada su otvorena četiri hotela. Najveći broj noćenja ostvarili su Poljaci, Nijemci, Slovenci, Austrijanci, a tek peti Česi koji su, ne tako davno, bili među prvima.

U Veloj Luci trenutačno boravi oko tisuću gostiju i to uglavnom inozemnih.

M.C. – Dubrovački vjesnik

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “Vela Luka: Gostiju i noćenja 15 posto manje

  1. gojko (Uredi)

    Sve je to meni jasno,ali neznamo situaciju u našem gradu i okolici.Danas su mi ispričali engleski turisti mladić i djevojka da se jučer ujutro ni danas ujutro nisu se mogli ukrcati u Nona Anu u Dubrovniku da nema mjesta za Korčulu te da ostane dosta gostiju u Dubrovniku,isto se događa u Splitu.To je situacija da se moraju hitno poduzeti mjere da se situacija promjeni u korist naših gostiju,jer zbog prometne izoliranosti gubimo goste.

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.