Afera Turistgate (2)

Kao što smo već pisali u članku “Afera Turistgate (1)“, sjednica Turističkog vijeća TZ Grada Korčule koja je zakazana za 10.7.2012., pa odgođena (zbog intervencije Ivone Kapor i Sanje Matić) opet je u petak 6.7.2012. od strane gradonačelnika Mirka Duhovića žurno sazvana i napokon jučer 10.7.2012. i održana.

Da podsjetimo, od troje kandidata koji su trebali 3.7.2012. u finišu pristupiti provjeri, dvoje nema potrebno trogodišnje radno iskustvo na poslovima u turizmu a prema uvjetima natječaja za direktora turističkog ureda (što su upozorile Ivona Kapor i Sanja Matić) a što je razvidno iz službene dokumentacije HZMO – Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Članovi povjerenstva i većina članova Vijeća TZ smatra kako to nije krivnja kandidata već poslodavaca koji su kandidate prijavljivali kao zaposlene na nižu stručnu spremu od one koju su radili.

Posebno zamjeraju Ivoni Kapor što stvara zavrzlamu „previše predanim radom“ u Vijeću TZ, dodatno provjeravajući kandidate a sve je već riješeno, i troje kandidata upravo ispred ureda TZ čeka na intervju i konačni izbor.

Za jednog kandidata/kandidatkinju (od tri u finišu) Povjerenstvo je i jučer ustanovilo da ima 2 godine 11 mjeseci i 11 dana staža, ali drže da je 2 godine 11 mjeseci i 11 dana duže od 3 godine, jer u Korčuli vrijeme valjda ima posebnu dimenziju.

Dilema je razrješnjena pitanjem-odgovorom „zašto zbog par dana škartat mladu osobu iako ne zadovoljava uvjete natječaja?“.

Siguran sam da bi svi već eliminirani kandidati (pogotovo mlađi) bili veoma zainteresirani znati odgovor na isto pitanje, pa ih upućujemo na svoje odvjetnike ili na TZ Korčule u traženju odgovora.

Za drugog kandidata/kandidatkinju (od tri u finišu) koji je radio u Atlasu smatraju kako mu je unatoč tome što je iz dokumentacije HZMO vidljivo da nema ni jednog jedinog dana staža prijavljenog na VSS, trogodišnji rad u turizmu kao VSS neosporan jer je prema sistematizaciji rada u Atlasu radio na odgovarajućim poslovima a kako Atlas prijavljuje radnike na HZMO (i koliko plaća doprinose) nije problem povjerenstva.

Za trećeg kandidata/kandidatkinju ustanovljeno je da potpuno zadovoljava sve uvjete ali nije objašnjeno zašto se ta osoba odmah ne izabere za direktora/icu, što čitateljima ovog portala ostavlja prostor za slobodne interpretacije.

Na samoj sjednici posebno je napravljen osvrt na iKorcula.NET i moju malenkost, jer se smatra ne prihvatljivim da objavljujemo informacije sa sjednica Vijeća TZ a na drugima lokalnim portalima takvih tekstova nema, čime je jednostavno objašnjena neprihvatljivost i štetnost ovog portala?!

Također, članci o aferi „Turistgate“ (pa i drugima) s ovog portala okarakterizirani su kao „lokalna birtijaška prepucavanja“ koja nažalost čitaju i u Ministarstvu turizma.

Stoga je jučer u tijeku sjednice došlo do intervencije iz Ministarstva turizma pa je odlučeno da će svu dokumentaciju provjeriti ministarstvo (opaska – “dokumentaciju” će gradonačelnik dostaviti osobno u Zagreb!?) i jučerašnji je intervju/izbor direktora opet odgođen do daljnjeg.

Tekst: Tino Andrijić

Pošalji dalje:

8 komentara “Afera Turistgate (2)

 1. gojko (Uredi)

  Kad Ministarstvo mora riješavati ovaj problem,onda neka riješi problem stranih gostiju koji svakodnevno ostaju u Splitu jer ne mogu dobiti karte do Korčule,neka riješe katamaran Nona Ana koja dolazi Ponedeljak,utorak,četvrtak i subotu gdje ostaje dosta stranih gostiju jer ne mogu kupiti kartu do Korčule,jer istoimeni katamaran vozi usput izlet Mljet-Korčula-Mljet-Dubrovnik.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. peretina (Uredi)

  Bilo bi bolje da Mirko ide u Brussel…tamo će se lakše sporazumit ko predsjednik TZ.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. ventilator (Uredi)

  Nemojte sad po ovoj vrućini izabirat,neka bar projde sezona.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. MAFO (Uredi)

  A da nam pomognu naši prijatelji Kinezi???
  Pa da nam pošalju jednog turističkog stručnjaka iz Kine-jeftiniji i bolji ,pokriva sve opcije live i desne,osnažit če našu međunarodnu suradnju i potaknuti
  gospodarski rast u “regionu” i šire.
  ALI
  Samo me malo strah da se ne “navuče” i prebaci iz riže na žrnovske makarune!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. korčulanska dijaspora (Uredi)

   i onda da TZ prebacimo u kuću marka pola da i ona doživi renesansu

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 5. gojko (Uredi)

  Dok traje ova afera oko TZ-e Korčula,postavio bih pitanje a da mi netko odgovori.U svim turističkim mjestima na našem Lijepom Jadranu prave se planovi za narednu turističku sezonu,dali je netko od mjerodavnih naših političara uhvatio se u koštac sa prometnom izoliranošću Korčule,da se to više ne događa,jesu li sačinjenji planovi da se ove zime očiste i urede naši škoji od nanosa raznog plivajućeg odpada,radi li se na riješenju parkirališta,uređenju rive Sv. Nikola,poboljšanju kulturno-umjetničkog života,noćnog života mladih stranih gostiju ili želimo ostati prolazna stanica za dva ili četri sata,eventualno jednu noć.Spreman sam odvojiti uvijek svoje slobodno vrijeme da doprinesem nešto ovom gradu i uvijek sam na raspolaganju za pametne ideje.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. korčulanska dijaspora (Uredi)

   poštovani Gojko kad postanem gradonačelnik Grada Korčule dat ću ti jasan i nedvosmislen odgovor do tada razmišlja te o selekciju judi u gradu ne s pozicije livih i desnih podjela, prezimena nisu važna idt…

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.