U Korčuli 15-godišnjaka divljački pretukli vršnjaci

KORČULA – Petnaestogodišnjeg učenika 1. razreda srednje škole Korčula iz Orebića A. K., napali su njegovi vršnjaci dok je hodao Šetalištem Tina Ujevića, iz središta grada prema trajektnome pristaništu Dominče, na putu prema kući u Orebić.

Prema neslužbenim informacijama, riječ je o tinejdžeru kojega je u subotu oko 20 sati presrelo više tinejdžera, maloljetnika u dobi od 14 godina. Skriveni u mraku park šume Hober izletjeli su pred njega na cestu, udarajući ga rukama i nogama po čitavome tijelu.

Zadirkivanje i udaranje ponovili su nekoliko puta dok je hodao prema kilometar udaljenome pristaništu. Sat i pol nakon napada srednjoškolac je obrađen u hitnoj službi obližnjeg Doma zdravlja Korčula, gdje je dežurni liječnik utvrdio lakše tjelesne ozljede.

U uredu glasnogovornice PU Dubrovačko neretvanske županije kazali su da još uvijek utvrđuju okolnosti nemilog događaja,nakon čega će izdati službeno priopćenje za javnost. Doznajemo kako je izvjesno da će napadači, nakon završetka obrade, biti prijavljeni za nanošenje lakših tjelesnih ozljeda i remećenje javnog reda i mira.

Pošalji dalje:

58 komentara “U Korčuli 15-godišnjaka divljački pretukli vršnjaci

 1. nikolaš (Uredi)

  Ma to je divljaštvo!Krivi su ne samo oni, nego ponajprije njihovi roditelji jer bi se dica trebala odgajat u obitelji, a ne ih pustit na ulicu da ih ona odgaja, i naravno krivo je društvo, škola itd. I može se govorit i o mladenačkoj gluposti, ali ta glupost je posljedica lošeg odgoja koja prerasta u divljaštvo!Odgovorni neka poduzmu odgojne mjere da usmjere te mladiće na pravi put i svakako im je nužan preodgoj.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Polu_Skojar (Uredi)

  Mislis da postojece institucije u Korculi nisu u stanju zajedno sa roditeljima izvesti ovu mladez na pravi put te da im treba pomoc sa strane?

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. Mediaveli (Uredi)

  Ovo nije prvi slučaj. Ako roditelji i škola zajedno ništa ne poduzmu, bit će još gore!
  Ali kakav je ovo mentalitet? 20 na 1! Ovako ne napadaju ni čaglji.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. kukukumica (Uredi)

  Kriv ovaj, kriv onaj. Moze se mudrovat do mile volje. Ko zna ko je kriv. Ono sto brine je podlost tih mulaca, sacekat u sumi, premlatit. Koje kukavice! Koji hrabar copor! A opet, dica su. Tu se sve treba sakupit u jedno dijelovanje: i dica i roditelji i skola i pedagog i psiholog. I razlucit sto se zbilo. Jeli nasilje tek tako, bez smisla, tek da se nekog saceka i premlati. Ili nekava prica stoji iza toga. Bilo sto bilo, KUKAVICE UAAAAAAA

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 5. Polu_Skojar (Uredi)

  Da li bi mozda Crkva mogla imati vise utjecaja na ponasanje odnosno odgoj u tradicionalnom duhu? Nemojte samo reci, fali im zimski bazen, nema vise vojske kao nekad, … pa to je “balavurdija” koju je potrebno zajednickim naporima, roditelja, skole, drustva a time i Crkve kanalizirati. Skatko svoj dio obuke. Netreba nitko sa strane.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 6. nikolaš (Uredi)

  E moj Polu Škojaru, pa tko danas ide u Crkvu, od mladih posebno?!Sto posto sam uvjeren da ovi koji su pretukli ovoga mladića od prve pričesti nisu ni povirili u Crkvu. Danas živimo u sekulariziranom društvu, i društvo je to koje bi trebalo donijeti odgovarajuće moralne norme!Pa tko danas sluša Crkvu – stariji ljudi jer iz iskustva znaju što je život, od mladih rijetko tko. Naravno tko je vjernik trebao bi slušat Crkvu, a ostali bi trebali poštovati svaku osobu, jer nas tome uči konvencija o ljudskim pravima donešena 1948 godine. Moralne norme vrijede za sve – a glavni zakon je:ne čini ništa drugome, što ne bi želio da drugi tebi čine, i ljubi bližnjega svoga kao sebe samoga.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 7. Miriam (Uredi)

  Na Zapadu taj trend postoji vec godinama, interesantno je da se nasa drzava i provincija nije ugledala na Zapad u svemu onom pozitivnom sto je te zemlje dovelo do prosperiteta koje uzivaju, ali je brze-bolje preuzela sve ono sto je negativno u tim drustvima. Crkva, Po_Sko, ni na Zapadu ni kod nas odavna vise ne igra tu ulogu. Polazeci od onog sto se dogadja na Zapadu mogu samo reci da vec predvidjam neuspjeh. Sto znaci “izvjesno je da ce napadaci biti prijavljeni”? Kada? Nakon sto im se deset puta zaprijeti prstom i rekne: ako to jos jedan put ucinis, naljutit cu se na tebe? Ili cak “mama ce biti tuzna”?

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 8. Mediaveli (Uredi)

  U moje vrijeme većina nije išla u crkvu, ali ni na partijske sastanke. Pa ipak smo svi (lizači oltara, lizači partijskih knjižica i svi ostali, nezainteresirani za političko-religijske monade) u slučajevima pojedinačnih fizičkih ispada pojedinaca (grupe nisu napadale ni slučajno!), takvo ponašanje jednodušno osuđivali, ili se u najmanju ruku distancirali od njega. Govorim o današnjim + 55 godišnjacima. Gdje je nastala prekretnica da danas umjesto djece, adoscelenata punih simpatične furbarije imamo čopore nekontroliranih zvijeri bez imalo osjećaja časti? Je li se to događa zato jer se na nasilje navikavaju ne-endemskim ponašanjima “zaštitara” i izbacivača s kojima se susreću uvijek kad se žele malo zabaviti ili su takvo ponašanje pokupili isključivo u filmovima?
  Ne znam, nisam ni psiholog ni psihijatar ni pedagog ni sociolog, a ni gradski otac. Ali ako se ovaj “incident” bude rješavao kao incident, a da se ne pokuša prodrijeti u srž ovakvog ponašanja, cilj će biti još jednom promašen a posljedice nedogledne.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 9. Polu_Skojar (Uredi)

  ‘DAJEMO IM DA RADE ŠTO ŽELE’
  Pobuna nastavnika protiv blagih kazni za učenike
  Datum objave:
  23.02.2010 14:30 Autor: V. Polšak Palatinuš
  http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/56780/Pobuna-nastavnika-protiv-blagih-kazni-za-ucenike.html

  ‘Pravilnik o pedagoškoj mjeri odgojno-obrazovnog tretmana produženog stručnog postupka ide na ruku neodgovornom ponašanju koje bi trebalo suzbijati’, kazao je Željko Stipić, predsjednik Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod. ‘Ako imate snalažljivog učenika i roditelje, dali smo im instrument da rade što žele.’
  On je danas potpredsjedniku Vlade Slobodanu Uzelcu predao peticiju sa 12 tisuća potpisa nastavnika koji su protiv pravilnika. Istaknuo je da je ovo jedinstven slučaj složnosti nastavnika oko nekog problema. Rekao je da su sastanku prisustvovali predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi te predstavnici Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, kao i pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić te tri sindikalna predstavnika. Dogovoreno je da će se sastanak ponovno održati početkom travnja kada će se otvoriti javna rasprava o Pravilniku.
  Prošle godine isključeno više od 1.200 učenika
  No isključenje iz škole, koje se provodilo prema starom Pravilniku nije najbolje rješenje, Prošle godine isključeno je 1.218 učenika srednjih škola, koji su zatim polagali razredne ispite.

  ‘Nije to dobro, no treba voditi računa o manjem zlu, jer što ako se većina učenika počne ponašati na nedopustiv način?’ pita se Stipić te dodaje: ‘Treba se boriti za svakog učenika, nastavnike educirati i zaposliti veći broj stručnih suradnika.’

  No o čemu je zapravo riječ? Dosadašnji sustav kaznenih mjera u školama provodio se u pet točaka, od opomene do isključenja iz škole. ‘Taj je sustav imao i svoje mane, no funkcionirao je desetljećima te su ga mnoge škole ugradile u svoje Statute. Sada više nikome ništa nije jasno’, požalio se Stipić.

  Prema dosadašnjoj praksi, učenik sa 27 neopravdanih sati dobije opomenu pred isključenje i o tome se obavještavaju roditelji. Ako dođe do 31, ‘leti iz škole’ i polaže razredni ispit, koji baš i nije lagan’, pojasnio je Stipić.

  Kaže da je novim Pravilnikom omogućeno da učenik izostane i do stotinu sati prije nego što se nešto poduzme. Tako će, kada nakupi 27 neopravdanih sati, biti pokrenut tromjesečni postupak praćenja učenika, a to će činiti tročlano povjerenstvo. No u tom razdoblju ništa ne sprečava učenika da i dalje nastavi neopravdano izostajati s nastave. ‘To vide i drugi učenici i takva vrsta ponašanja postaje prihvatljiva i njima, jer nema sankcija’, kaže Stipić.

  Stipić ističe da se ni s kim iz struke nije kontaktiralo kada se Pravilnik pisao. ‘Rađen je u tajnosti i jedina javna rasprava o tom pitanju je ova naša peticija’, pojasnio je Stipić.

  ‘Preko 70 tisuća srednjoškolaca prošle školske godine imalo je neku stegovnu mjeru. Sada imate potpuno bezvlašće, jer na nastavu idu učenici sa 90 neopravdanih. Pravilnik ide na ruku neodgovornom ponašanju koje treba suzbijati.’

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 10. runja (Uredi)

  Stvarno je žalosno ja sam mislila da je to nemoguče da se dogodi u mome gradu! Ali dragi roditelji pogledajte u subotu u koju uru vaša i naša dica već piju. Uzalud zakon o zabrani kupovanja i točenja alkohola kad iz doma donesu bocu oli bidun Pa onako za zabavu čine gluposti ali ovo više na spada u glupost nego vrlo ozbiljnu stvar!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 11. marpad (Uredi)

  i ja sam mislio da se takve stvari u Korčuli ne događaju, ili bar ja nisam primjetio. ali, tako to počinje. sada će se izvući bez posljedica što će im samo dati poticaj za daljnje gadarije i ohrabriti ih u tom devijantnom ponašanju. takve stvari treba sasjeći u korijenu. kazniti i njih i roditelje i to drastično pa će drugi put dobro promisliti.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 12. Polu_Skojar (Uredi)

  Zacudimo se kada nam se to dogodi takoreci pod nosom. Cesto zaboravimo cinjenicu da je Korcula dio Lijepe Nase i da sve ono sto cini Lijepu Nasu bas takvom kakva jest ovisi i o doprinosu Korcule. Tako naprimjer porast nasilja u drustvu, porast rasirenosti droge, korumpiranost u javnim i drzavnim sluzbama, … sve se to dogadja i tu pred nosom svih onih koji zive u Korculi ali cast iznimkama, ne zele vidjeti te cinjenice, ponasaju se kao da se to ne dogadja tu jer bi se trebali zamjeriti. Najgore je sto se ti problemi nece rijesiti sami po sebi vec je potreban napor cijelog drustva. A Korcula je dio ovog drustva.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 13. kukukumica (Uredi)

  Da, i ja sam naivno vjerovao da se to u orculi ne moze desiti. Sad se pitam otkud mi ta vjera? Na cemu sam je bazirao? Nisam li proslog ljeta isao u 3 nocu u disko u potrazi za susjedovom kceri koja nije dosla doma? Nisam li tamo vidjeo sto sam vidjeo? Nju balavicu blesavicu sa jedno desetak tipova oko nje koji su je castili picem? Zapravo sam se zapanjio kad sam vidjeo kako to sve tu unutra izgleda. I oni crni tipovi cuvari i sve skupa. Majko mila, tu je bilo podjednako i nase djece i stranaca. Koliko ih je izginulo na motorima u poslijednjih par godina, jer nema policije da im ujutro odlepi kaznu za pokusaj da sjednu pijani i bez kacige na motor. Sad zvucim, znam, ko baba, ali svasta se zapravo zbiva u gradu a mi sutimo i nekako ne zelimo vidjet promenu. Jer bi da sacuvamo Korculu kakvu je znamo, nemoras se strasit nocu, nemoras zakljucavat kucna vrata, ako zaboravis takujin u butigi, saceka te. Ako posaljes dijete u skolu ne pada ti napamet da ce ga copor mucki premlatit. Tebalo bi ovo uzet ozbiljno i rjesavat ozbiljno. Kazna mora bit pravedna ali i poucna. Inace joj nema svrhe, ne kod djeteta, Mozes ih sve iz skule izbacit, ali problem nisi time rjesio. Oni su i dalje tu u gradu. Nisam pametan sto tu treba cinit. Sem sve snage skupit: skolu, roditelje, djecu. Ja i dalje mislim da bi grad mogao imat nekakvo savjetovaliste, nekakvu sredisnjicu u kojoj bi se bavili nasom djecom, gdje bi i djete i roditelj moglo otici i zatrazit savjet i pomoc.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 14. Mediaveli (Uredi)

  Brate Srbine, ako si se opredijelio ostati tu, nauči Hrvatski. Nemoj reći da diskriminiram. To bih rekao i Englezu i Nijemcu. Inače, s tvojom se filozofijom odgoja potpuno slažem.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 15. ANT (Uredi)

  Uzroci delinkvencije maloljetnika su mnogobrojni, a oni redovito izviru iz neposredne okoline. Djeca u svojoj evoluciji instinktivno provjeravaju ili «testiraju» sve što im može proći – i tako se stvaraju planovi za sve veće avanture.
  Ako oni znaju da nema razloga biti zabrinut za posljedice recimo vandalizma, nasilja, pijančenja itd. oni će nastaviti testiranje sve do granice strpljenja, bilo roditelja, skrbnika ili u krajnom slučaju žrtve.
  Sada bih rekao da se potpuno slažem s Miriam, jer na zapadu, kad je u pitanju delinkvencija svak je jednak pred zakonom. Kod nas još uvijek važi: «da nije važno što znaš nego koga znaš». Dovoljno je pogledati ili poslušati dnevne vijesti da bi se podsjetili koliko je to ukorijenjeno u zajednici.
  Jednim učinkovitim potezom dade se promjeniti percepcija i pokazati tko je čuvar zakona. Podsjetimo se samo, koliko je vremena trebalo da se rasprodaja dooga na Otoku stavi pod kontrolu. Nažalost još uvijek se, čak i na «facebook-u» može, vidjeti kako se maloljetnici hvale o pijančenju i posjećivanju noćnih lokala koji serviraju alkohol.
  Koliko se tiče slučaja iz gornjeg članka, bez prejudiciranja se može reći da čak i u slučaju da je nesretni mladić nekom nešto i napravio nažao, tu nema opravdanja za kukavičke napade u grupama.
  I na kraju svi mi učimo na greškama, i za nadati se je da i ta grupa napadača izvuče kakvu «pouku» iz svojih djela. Inače, oni će početi planirati slijedeći potez.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 16. otac (Uredi)

  I opet stvarna realna i tužna „priča“!!!!!!!! tko su ta djeca ,još se ne zna. Zašto su to učinili? Dječak se našao u krivo vrijeme na krivom mjestu. Rekao sam da neću zazivati sociološke studije i neću se pretenciozno pitati tko je kriv , roditelji ,škola, nasilni filmovi, opći nedostak empatije, društvo koje se zatvorilo u sebe, sebičnost, sve to skupa i jest vjerovatno, iako sumnjam da ako konačnog objašnjenja i ima, da je to bitno. Ali, ne želeći čekati odgovor, napad na mog sina je napad i prebijanje svih nas, sustavni atak na sve ono što smo bili, na našu mladost, sustav vrijednosti i način života.
  Dragi roditelji…i prijatelji pozivam vas da napišete komentar, i ako se slažete i ako se ne slažete sa mnom ,napišete „DOSTA NASILJA“. Bolno sam svjestan činjenice da vjerovatno neće pomoći, ali u ovom slučaju, jednostavno ne mogu supregnuti gnjev, koliko god uzaludan bio…

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 17. kukukumica (Uredi)

  DOSTA NASILJA
  Djeca rece neko od komentatora testiraju granice. Djete ovisno od uzrasta doista testira granice roditeljske, porodicne itd tolerancije. I tezi naravno granicu pomaknuti. Obicno se granice testiraju u necemu sto djetetu prija, sto je zabranjeno, sto je provokativno ( duhan, alkohol, narkotici, nacin odjevanja, tatuaza, pearcing…svaka nova generacija doda nesto novo, naucio sam to posmatrajuci odrastanje generacije svoje djece). To je jedna prica. Ali ja mislim da se ovdje radi o necemu drugome. Ovdje imamo dijete zrtvu naspram grupe djece nasilnika. Kad se djeca udruze u grupu vaze druga pravila. Grupa ce imati vodju, zamjenika vodje i poslusnike. Zavisno od toga cime se grupa bavi, na tome ce se graditi i moc vodje ili vodja grupe. U ovom slucaju, vjerujem na strahu i nasilju. Zato je vazno da oni koji se budu profesionalno bavili ovim slucajem, razluce vodje od ‘slijedbenika’ koji najcesce i slijede iz straha da i sami ne budu zrtvom. Pretpostavljam da pretuceni djecak poznaje one koji su ga pretukli. Pretpostavljam da su nasilnici vjerovali da ce ga strah sprijeciti da ih imenuje, da nece biti vidjeni itd. i da ce proci nekaznjeno. Obzirom da je ovo, nadam se, vjerujem, prvi slucaj ovakvog maltretiranja u Korculi, treba djelovati strpljivo i mudro, ali ne i sporo. Policija mora naravno odraditi svoj dio cijele price. Ali se ne sme stati na tome. Mora se ukljuciti skola, roditelji i djeca. Mora se o tome glasno razgovarati, bez stida, bez biljega. Jer se tu zbilo nesto jako jako ozbiljno. Djeca to moraju shvatiti. A i roditelji. Bice zlo ako je svu ozbiljnost toga sto se desilo shvatio samo otac i mater pretucenog djecaka. Jos jednom bih ponovio, kad se djeca udruzuju u grupu s namjerom da tuku ili zlostavljaju u bilo kom obliku, e tu je vrag odnio salu.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 18. bepina (Uredi)

  DOSTA NASILJA
  Gdje su nestali mušketiri našeg doba? Gdje je nestalo viteštvo tribina na bazenu ili Parka?Gdje je nestao osjećaj srama?
  Utopio se u pijankama subotnjih večeri. Zarobio se u dimu smrdljivih kafića.Jeknuo u pliku šuškavog novca.Koliko god mislili da nas se ne tiče viteštvo je zgaženo najezdom kukavičluka. Duh je izgubio bitku pred materijalnim. Lijepa riječ nadglasana je bezobrazlukom.Rezignacija je nadvladala reakciju mase.U svom roditeljstvu ostala sam zapanjena ne samo onim što se dogodilo nego i bolnom tišinom ovog tjedna.Tišinom intonanom roditeljima, školom, institucijama.Opipljivim strahom usamljenog dječaka. Sa svojim sinom pričala sam dugo u noć jer i on je u strahu.Oni za koje je mislio da su uzor na spomeniku,tribinama i terenu iznevjerili su ga do boli.Zbunili ga.Pomakli mu tlo pod nogama.Pa ipak, i pored svega nadam se i nastojim da u okrilju vlastitog doma njegujem mušketira ma koliko se drugima činio smješan.Želim vjerovati kako samo tako možemo pobjediti bijedu”imati a ne biti” koja nam je nametnuta, kriva mjerila u kojima živimo.
  Roditelji pokrenimo se!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 19. kukukumica (Uredi)

  Draga Bepina, rastuzilo me Vas komentar. Nisam trenutno u Korculi, a nekako sam vjerovao da se nesto zbiva, da roditelji, nastavnici, nekakvi psiholozi, gradski oci, tko li… nesto cine da se takve stvari nikada ne ponove. Iz Vaseg pisma imam utisak da je sve obavijeno vjelom sutnje. Zalosno, najblaze sto mogu reci. To onda znaci da ucitelji nase djece nisu ucitelji, da psiholozi nisu psiholozi, da roditelji nisu roditelji. Jer da jesu, znali bi da iz malih vatri nastaju velike, iz sitnih zala – velika.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 20. dezutilo (Uredi)

  Mediaveli ti si jedan ****** (OBRISAO ADMIN) ! Jeli uopće bitno kako ko piše? Razumi si ga! Radi takovih što mislu kako ti , imamo delikvenciju o kojom pišete..
  Prvo se krenulo sa “Srbe na vrbe”, pa kad smo ih svih zalatili, onda mladost ide na utakmicu, demolira trajekt i viče pijana “Ubij ubij Purgera”.. U Zagrebu se moraš strašit sa ST ili DU tablicama. Sjetite se nesretnog Metkovčanina u Domu na Savi ili zapaljenih Zagrebčana u Dugopolju! Nikad neću zaboratvit igra se utakmica HRVATSKA-NJEMAČKA 1998.. Ekipa maršira Plokatom i skandira “Din-ko Ša-kić”. Pitam se kakve veze Šakić ima s nogometom, a pogoto s Korčulom, mlađi naraštaji očito su mislili da je to neki novi napadač ili bek.. nažalost bio je zapovjednik konc-logora! Ali to je jedna druga priča!
  A opet utakmica nije ni svaki dan!
  U nedostatku češćih derbija neprijatelja je lako nać!
  Opasan je “Kunej”, “Lumbardez”, a na “Čagje” se spremaju sačekuše…
  Vidi san puno puti kad iden pu Splita kako se ta mladost prin utakmice nabrijava,mobitelon se dozivaju di će koga sačekat,piju vino i pivaju o “Ubij zakolji jer Hajduk postoji….” . I viruj te mi to nisu oni obrijanih glava koje vidite na televizijiskim kamerama kad ih privode, to su sinovi dobrih, ne rijetko i uglednih judi iz Korčule, Žrnova, Lumbarde.. A sve pod izlikom “brani boje svoga kluba”. Bijedno – to su niske strasti moralnih siromaha, koji se mogu identificirati samo sa čoporom. U takvoj formaciji narastu krila i tada padaju glave…

  Nažalost cila Hrvatska je postala homofobna jer se je zadnjih 20 godina podgrijavalo i podržavalo homofobno razmišljanje i za sve su nam uvik bili drugi krivi. Dosad su liti fasovali Srbi , Talijani, sljedeće sezone otvoren je lov na Slovence, a zimi jebiga dobar je i mali Orebićanin, jer kad pade na tleh i kad ga opizdiš cavaton u stumak …” ko to more platit”.

  SMRT FAŠIZMU – SLOBODA NARODU!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 21. Polu_Skojar (Uredi)

  Dezutilo ti si u zabludi glede Mediavelija i srba. Srbi su sami pokupili tunje nakon zlocina kojeg su njihove perjanice ucinile prema hrvatima.
  Bepina slazem se sa tobom potpuno.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 22. Mediaveli (Uredi)

  Čitajući Kukukumicu došlo mi da mu se ispričam i to činim ovim postom. Zašto? Još nikada nisam vidio ili čuo za veću superkroatizaciju od “vjela šutnje”. To me pak neće spriječiti da i dalje branim svoj jezik.
  S druge strane Dezutilo je dokazao da svoj nick nije izabrao slučajno. Potpuno mu pristaje. Ne mislim po izgledu nego po “sistematičnosti” načina razmišljanja. Ili možda u njegovom “Smrt fašizmu – Sloboda narodu” ima više sistema nego se meni učinilo?
  P.s. Ave Bepina, Žal mi je da se češće ne javljaš.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 23. kukukumica (Uredi)

  Moli vas, ne sktecite zarad mene i mog loseg hrvatskog sa teme.
  Mediaveli hvala na lekturi. Dakle :veo. Kratko e, uvjek e. Uf, gramatiko. Pamtim do smrti: veo sutnje.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. Miriam (Uredi)

   Kad vec hoces ucit, Kukumice, onda nije ni “vidjeo” nego “vidio” (sto je ostalo od prvog standarda hrvatskog jezika, koji je bio ikavski). Ali kako u Hrvatskoj ni novinari ne vladaju jezikom kojim pisu, to je stvarno najmanji problem.
   Natrag k temi, ne zelim ponavljati populisticke parole koje me uzasavaju, ali u ovom i ovakvim slucajevima smatram da se ne smije bespomocno mahnuti rukom i reci “mladost-ludost”, vec da drustvo kao takvo treba reagirati odgovarajucim sankcijama. Koje zakon, nadam se, predvidja. Apeli, bojim se, tu nece postici nista. Naravno, necu ici tako daleko kao Amerikanci, koji bi pocinitelje optuzili po zakonu za odrasle, sto bi onda za sobom povuklo daleko drasticnije kazne od onih koje predvidja zakon za maloljetnike. Ali odredjenu poruku treba poslati, a to nije poruka da je drustvo bespomocno, isto kao i pojedinac, koji se od straha da sam ne postane zrtva, prikljucuje takvim hordama.

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 24. kukukumica (Uredi)

  Ovim sto se desilo po duznosti bi se morali baviti:
  1) policija
  2) skola iz koje je pretuceni djecak (razredni staresina, direktor, psiholog i pedagog)
  3) gradonacelnik grada
  4) Mjesna samouprava ( ‘…Mjesna samopurava predstavlja institucionalne oblike sudjelovanja građana u odlučivanju o lokalnim poslovima od neposrednog i svakodnevnog utjecaja na život i rad građana.
  preuzeto sa http://www.korcula.hr. sluzbene stranice grada Korcule
  Udruge mladih? Ima li ih? Udruge roditelja? Ima li ih?

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 25. Polu_Skojar (Uredi)

  Mediji slabo prate ista sto nije senzacionalisticki pa bi bilo dabro da nam kazete trenutno stanje post-huliganskog napada:
  – Da li su pocinitelji uhiceni i da li se procesuira postupak na nivou policije za otkrivanje pobuda, razloga i povoda muckom napadu;
  – Da li je skola u kojoj je napadnuti ucenik povela postupak analize i educiranja ucenika na samoodbranu u uvjetima kada drustvo digne ruke od delikvenata;
  – Da li Gradonacelnik nesto poduzima ili priprema poduzeti na planu analize sigurnosti u Gradu, medju biracima i onima koji ce to biti i organiziranje efikasnije prevencije;
  – Da li roditelji u skoli u kojoj je bio napadnuti ucenik sudjeljuju u analizi uzroka i suzbijanju istih;
  – Udruge mladezi, Crkva, sportske i kulturne udruge Grada mogle bi proanalizirati stanje delikvencije medju pukom, posebno najmladjima te vidjeti da li su nesto propustili u radu sa tom populacijom i sto mogu uciniti;
  Optuzivati “druge”, optuzivati “Zagreb” ili “Split” ili “nemaju dica ni zimski bazen” je bacanje loptice van igralista KO zbilje.
  “Hic Rhodos – Hic salta” korculanke i korculani.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 26. otac (Uredi)

  Dragi prijatelji, žalosno je sve ovo pretresati i ponavljati ali… .Policija smatra da nije potrebno podnositi kaznene prijave protiv svih aktera događaja već samo prijave zbog drskog ponašanja i to ne svih aktera!!!!? ,isto tako svi počinitelji nisu identificirani jer se provode dvostruka mjerila ,oni koji su bili aktivni(koji su tukli) i oni koji su to sve promatrali(snimali ili manje tukli)a nisu ništa poduzeli da zaustave iživljavanje.Svi mediji osim ikorčula.net-a su umukli jer nema dovoljno "krvi", mom sinu su nanesene "tek lakše ozljede" i samim time događaj nije zanimljiv.Što nam preostaje? -krivci neće biti primjereno kažnjeni i daje im se poruka napravite to opet.. .Ostale institucije Grad,škola,centar, ostali su do sada njemi i čekaju razvoj događaja .Tužno (pre)tužno.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. nilo (Uredi)

   Poštovani, oprostite, ali što Vas u ponašanju policije čudi?? Oni nisu nikad pripomogli, da čovjek dođe do svojih prava. Uzmite odvjetnika i dignite privatnu tužbu protiv počinitelja. Ali istovremeno pošaljite i žalbu u Zagreb. Tamo postoji unutarnja kontrola rada policije cijele Hrvatske. I oni će Vam brže pomoći. A ta žalba ne košta ništa osim malo Vašeg vremena. Jer Vi niste rodili to dijete, da Vam ga netko bez veze lupa i na njemu se iživljava.

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 27. Miriam (Uredi)

  Drustvo pokazuje svoju bespomocnost. Ne vjerujem da zakon u Hrvatskoj ne predvidja dva ocevidna krivicna djela koja su pocinjena, zlostavljanje (ne samo laka tjelesna povreda) i nepruzanje pomoci. U svim civiliziranim zemljama oba krivicna djela su kaznjiva, i ti zakoni se u slicnim situacijama i provode.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 28. kukumica (Uredi)

  Drustvo pokazuje bespomocnost? Otac je bespomocan. Pretuceni dijete, Bepina, njen sin, sacica na ovom bordu i jos poneko je bespomocan. Drustvo pokazuje nemar, nebrigu i nerad. Podeliti nasilnike na one koji su vise tukli, manje tukli i snimali! Ne znam ko je tu podliji, onaj koji tuce ili onaj koji snima. A sve to ukazuje na smisljen plan, organizirano delanje. Oce, ako imate snage, volje, hrabrosti, ne odustajte u ime sve druge djece. Zahtevajte ono sto Vama i Vasem djetetu zakoni garantuju. Iznad svih gore pomenutih institucija stoje 3 ministarstva: Unutarnjih Poslova, Obrazovanja, Pravde. I policija i skola i konacno gradske institucuje vrlo dobro znaju sto su obavezni uciniti kad se ovako sto desi. Cilj im je valjda da sve polako padne u zaborav. Do sledeceg prebijanja. Pa cemo onda pricati: E, a da se onda reagiralo…Nesto mi govori da su djeca nasilnici iz ‘uglednih’ porodica. Nek im se stide roditelji, losi su roditelji. Dokazuju to time sto sute, umesto da sami istupe korak napred i pomognu i Ocu, i djecaku, i sebi, i svojij djeci da se suoce s onim sto su ucinili, da razumeju sto su ucinili i da za to budu primereno kaznjeni. I svaki drugi roditelj koji suti je los roditelj jer nista ne cini da nekog drugog dana njegovo dijete ne bude ono koje bije ili ono koga prebijaju.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 29. Polu_Skojar (Uredi)

  Sad je dosta!
  Predsjednik Josipović: Mijenjajte zakone ako treba!

  Predsjednik Ivo Josipović danas je posjetio pretučenog dječaka Filipa S. (14) koji se oporavlja u Kliničkoj bolnici Dubrava. “Ovaj slučaj mora predstavljati prekretnicu. U suprotnom sve će se zaboraviti, pa će se ponoviti kroz koji mjesec. Sve nadležne službe, uključujući policiju i sudstvo, trebaju promijeniti svoj odnos prema takvim kaznenim djelima i njihovim počiniteljima. Postojeće zakone treba bolje primijeniti, a ako nisu dovoljno dobri i njih moramo mijenjati” – izjavio je Josipović.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 30. Mediaveli (Uredi)

  Recite mi vas dvadesetak očeva i majki, koji kako izgleda upražnjavate etiku “ne bi se štel mešat”, što bi vaše dijete trebalo učiniti pa da javno zauzmete neki stav?

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 31. bepina (Uredi)

  Otac, mislim da ti je Nilo dao vrlo dobar savjet a vjerujem da ti u tom smislu već i poduzimaš nešto. Mediavelli zašto misliš da smo reagirali u tonu”ne bi se štel mešat”? Po čemu si to zaključio?
  Kad me već vučeš za jezik napisat ću i ovo.Slije dokolnosti je htio da sam dva dana prije nemilog događaja 100 m od Osnovne škole morala osobno reagirat na verbalno maltretiranje trojice neodgojenih prema jednom mlađem učeniku koji pohađa prilagođeni program.(gle čuda pokazalo se da su upravo se neki od njih iz osumljičene klape nasilnika od subote)

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 32. Mediaveli (Uredi)

  Bepina, mislin da se nismo razumili. Moje je pitanje (još uvik) upućeno očevima i ako hoćeš i materama onih dvadeset “hrabrih” što su napali jednega. Koliko znan, Mirko ni bi meju njima.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 33. bepina (Uredi)

  Sorry,nesporazum.
  Stručne službe su pod dojmom da roditelji nisu poduzeli sve i dovoljno koliko mogu tako da bi se stvari mogle ponoviti čak i pogoršati. Bojim se da je i u ovom slučaju roditeljska ljubav ostala slijepa.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. nilo (Uredi)

   Bepina, tu imaš potpuno pravo! Ako ti roditelji nisu u stanju SAD preuzeti odgovornost za čin svoje malodobne djece a kad onda? Jer svako dijete se rodi nedužno i produkt je svojih roditelja i njihovog (ne)-odgoja. Mi smo svi griješnici, pa i kad pokušamo svoje dijete odgojiti u najboljem duhu, isto činimo greške, SVI, neko više, neko manje.
   E po mom mišljenju su roditelji tih malih “nasilnika” trebali otvoreno priznat greške svoje dijece i pokušat unijet mir u grad. Jer eto mi svi sad dijelimo dobre savjete i uzrujavamo se, a roditelji dotičnih šute i čekaju da prođe taj val.A po mom mišljenju je to najgore i najbjednije što čine, jer time opet šutke podupiru taj čin i dječica če iskoristiti prvu priliku da se jopet pokažu ka “veliki junaci”, a možda slijedeća žrtva neće proći bez trajnih posljedica. I onda čemo se opet naći na ovim stranicama i čuditi se nasilju mladih nad mladima.

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 34. Polu_Skojar (Uredi)

  Igrajmo se rata
  Šimonović: Oštrije kazne najgorim maloljetničkim nasilnicima

  Zbog vala maloljetničkog nasilja ne treba mijenjati zakone preko noći i pooštravti sankcije, izjavio je ministar pravosuđa Ivan Šimonović na 28. danima hrvatskih odvjetnika. Kaže da bi odobrio oštrije kazne samo ako bi se radilo o najpogibeljnijim djelima, te da bi radije poradio na prevenciji i radu s roditeljima te odgojnim ustanovama.

  http://www.vecernji.hr/vijesti/simonovic-ostrije-kazne-najgorim-maloljetnickim-nasilnicima-clanak-106152

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 35. Polu_Skojar (Uredi)

  Culi smo predsjednika drzave Josipovica, culi smo ministra pravosudja Simonovica koji su se izjasnili o istovrsnim huliganskim napadima balavurdije. Kad bi se jos samo takvo zanimanje po efektu domina (ako ne po brizi za najmladje) prenijelo i u nasu sredinu dobili bi uvjerenje da nam izabrani lokalni duznosnici vode brigu o mladezi.
  Da li mislite da je nekome poseban interes da se ne ‘talasa’?

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 36. grgur (Uredi)

  Kad budete mogli JAVNO na Plokati, na tabeli, vidit popis tih maloljetnih delikvenata imenom i prezimenom, ONDA ćemo moć reć da se nešto pokrenulo.

  Ovako za misec dana će svi zaboravit i čekamo ćemo dok se nešto još gore ne dogodi … A dogodit će se.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 37. Miriam (Uredi)

  Ako sam dobro razumila ministra, drzava ce eventualno pocet reagirat kad neko izgubi glavu (tako ja prevodim njegovu izjavu o “najpogibeljnijim djelima). Onda ce svi plakat krokodilske suze i pitat se koji su razlozi da se mladez tako ponasa. Ja moram priznati da je meni puno bitnije pitanje kako zastiti ono koji se tako ne ponasaju.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 38. Lampuga (Uredi)

  Preporuka “netelasanja” je očigledna.Svi sve znaju,a niko ništa ne zna.Rezultat svega su tri prijave.Po kuolarima se može ćut za dvojicu delikvenata,a o trećem i ostalima se kao nagađa.Da,prvoj dvojici roditelji nisu na nekim radnim mjestima za koje to ne bi bilo baš prihvatljivo i nisu vezani za nikakve političke stukture u gradu pa se o njima može,a ovi ostali,e njih kao niko ne spomije,ne zna se,zna se ,pa jesu,pa nisu i slučajno su im roditelji svima na nekoj poziciji za koju bi to bilo kompromitirajuće.I tako grad prešutno šuti,novinari previše ne pišu iako je dan ili dva nakon ovog nemilog događaja slična vijest,nažalost,bila u svim dnevnicima,na svim naslovnicama,samo ne i ona iz Korčule!To vam sve govori!Pssst!E pa DOSTA NASILJA!(raznoraznog)

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 39. Miriam (Uredi)

  Ovdje je upravo zapocelo sudjenje trojici sesnaestogodisnjaka iz Svicarske koji su s razredom bili na putovanju, pa su iz puke dosade pretukli petoricu ljudi (mislim da su svi bili muskarci, zato taj gramaticki oblik), dvojicu tesko. Optuzba glasi pokusaj ubojstva.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 40. Polu_Skojar (Uredi)

  Bilo bi dobro da nam netko kaze trenutno stanje stvari vezano za procesuiranje odgovornih za podmukli napad na malodobnog ucenika. Ovdje jedna afera prekriva drugu a stice se utisak da nekima to i odgovara. Da li su uopce identificirani napadaci i oni koji su ucinili propuste (u odgoju) te se dogadja ovo sto se dogodilo?

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 41. bepina (Uredi)

  Onaj koji je pokaza najviše fizičkog i bulling bezobrazluka osta je netaknut jer sustav ne funkcionira.Srednja škola(ravnatelj) ne poduzima ništa ako ne dobije obavijest od policije, a policija u ovom slučaju to nije bila obavezna?! Dvojica su navodno dobila najstrože pedagoške kazne a za ostale učesnike i ostale vrste mjera ne znam.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. Polu_Skojar (Uredi)

   Svaki dan u ringu pise danasnji (31/04) Jutarnji List!
   Svaki treći osnovnoškolac sudjeluje u nasilju
   U nasilju svaki dan sudjeluje čak 37% učenika osnovnih škola, utvrđeno je ispitivanjem u 26 osnovnih škola u Rijeci i okolici. Ispitano je 1602 učenika sedmih i osmih razreda, odnosno djece u dobi od 12 do 15 godina, a više nego svako treće dijete je, dakle, potvrdilo sudjelovanje u nasilju, što je otprilike dvostruko više nego u razvijenim zemljama gdje se ova brojka kreće od 15 do 25 posto. U posljednjih pet godina broj djece u Hrvatskoj koja sudjeluju u nasilju povećan je za 5 posto.

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 42. Mediaveli (Uredi)

  Oli je ti jedan pulicjotov sin kad ga policija ne prijavjuje?

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 43. nilo (Uredi)

  e moj Mediaveli, zašto policjotov sin? Oni su male ribice. Čulo se, da mu je majka jedna “visoka” i vrlo utjecajna osoba u Korčuli. A ti znaš: nema veče jubavi od materinske!!!!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 44. pjd (Uredi)

  Maloljetno nasilje nije problem samo Korcule ili Hrvatske. Ima ga u razvijenoj demokraciji, u nerazvijenim i u tranzicijskim zemljama. Drustva kojima je navodno u osnovi autonomija i dostojanstvo osobe, jednako su neuspjesna u suzbijanju tih pojava kao i drustva ciji se moral deducira od navodno bozanski zadatih vrednota. U onim prvim ipak cini se manje je fizickog nasilja a bulling se razbuktava u sferi elektronskih komunikacija – tamo gdje roditelji nisu nazocni.
  Mozda bi pomoglo reci popu pop a bobu bob. Ako je pedofilija u Crkvi samo grijeh i sankcionira se internim disciplinskim mjerama, zasto onda premlacivanje u skoli nebi bilo tretirano kao pedagosko pitanje i rjesavano samo s ukorima?
  A u stvari i jedno i drugo je kriminal koji podlijeze zakonu. Ogrijesiti se o zivot i autonomiju osobe jedan je od najtezih zlocina ali to se moze provoditi samo u zemljama gdje sloboda i autonomija osobe stvarno nesto znace u svakidasnjem zivotu.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 45. Polu_Skojar (Uredi)

  Sloboda i autonomija osobe u drustvima tzv zapadne demokracije znace toliko relativno u svakidasnjem zivotu ljudi.U tim drustvima, posebno oni koji su izlozeni naletima siledzijskog svecenstva bilo da su pedofili ili ostali nasilnici bili su zrtve ciji se broj svakodnevno uvecava otkrivajuci nove i nove sramne slucajeve.
  To nas medjutim udaljava od teme nasilja na nasim polu-skojarskim prostorima kojima je izlozena mladez.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 46. pjd (Uredi)

  Dragi moj, a što se ne zgražaš nad sličnim ispadima u svojoj zemlji? Skoj je od kopna izoliran morem ali nije ni po čemu drukčiji od ostatka države ili svijeta. Problem je univerzalan, ali ti izgleda možeš to rješavati samo tako da držiš moralne pridike škojarima.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 47. Polu_Skojar (Uredi)

  Opet ti pjd u kupe a “bati” su u igri. Da, naravski da se zgrazam nad svime onim sto cini nasilje bilo gdje i bolno me pogadjaju, bas na danasnji dan Uskrsa, kojeg vam usput cestitam, sve ove afere nasilja koji izlaze na vidjelo a ucinjene su od crkvenih dusebriznika, sve afere nasilja prema djeci koja su najcesce bila nemocna, hendikepirana, bez roditelja, te pozivam i na danasnji dan Crkvu da otkriva i tjera iz svojih redova siledzije i prijavljuje ih drzavi da se procesuiraju.
  Nasrecu da takvog nasilja u nasim atarima nema ali mi imamo po svim nasim malim sredinama odvratne pedofile koji iz malogradjanskih pogleda mjestana ostaju prekriveni velom sutnje.
  Ovdje medjutim nije bila rijec o tome pjd vec o nasilju, huliganskom napadu malodobnih razularenika na svog kolegu koji je tada i tuda mirno prolazio. Ne ulazim u razloge i pobude jer mi nisu poznati ali cinjenica da je huliganski akt ucinjen, da su ga cak i snimali svojim mobitelima, da je napadnutome nanesena tjelesna i dusevna bol a da slucaj nije procesuiran od strane vlasti nanosi dodatne boli tom uceniku, njegovim roditeljima i svima onima koji od vlasti ocekuju da ih stiti.
  Problem se nesmije gurati pod tepih niti traziti opravdanje u cinjenicama da se takva nasilja dogadjaju i drugdje vec se treba procesuirati sa svom ozbiljnoscu koju zasluzuje.
  Zar stvarno mislis da je to problem samo onih koji su upisani u biracke spiskove Korcule ta da ostali moraju mucati ili eventualno govoriti i pisati o recimo dvije velike sipe koje su se nasukale na Majsanu? Ili pisanje vezano za (ne samo) KO probleme mora biti obrnuto proporcionalno sa fizicko-rodbinskom udaljenoscu od Skoja?
  Tvoj nacin pristupa iznesen u tvom zadnjem postu mi se ne svidja jer njime oduzimas pravo na rijec i diskusi o gorucem problemu sigurnosti gradjana.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 48. pjd (Uredi)

  OK. Možda je taktika lokaliziranja problema na jednu sredinu plodotvornija. Meni se čini, kao što su poluškojar i drugi ovdje već rekli, da se radi o odnosu društva prema kriminalu, ali je držim da bez rješenja tog problema nema ni rješenja ovog, bez obzirakoliko ga lokalizirali.
  Ako se nastave kolektivno uvažavati isprike za pojedine društvene grupe i njihov kriminal nazivati drugim imenima, rješenja nema.
  Kada zakon okvalificira da su nekome nanesene LAKŠE TJELESNE OZLJEDE, onda se krimen pričini beznačajnim. Krimen u ovom slučaju jest što se je netko uopće usudio staviti ruku na drugoga. Mnoge od tih isprobavanja snage završe smrću žrtve. Posljedice nasilja nemogu se dozirati a duševna bol i povrijeđeno dostojanstvo uvijek su isti bez obzira kako zakon kvalificirao fizičke povrede.
  Diskusija je svakako potrebna, ali ovaj problem moramo shvatiti kao problem naše samopercepcije uopće a ne samo kao problem tamo nekih roditelja.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 49. Polu_Skojar (Uredi)

  Slazem se sa tvojim misljenjem pjd-o medjutim ovaj kriminalni cin ima i jednu drugu dimenziju a to je nesto sto je potpuno u skladu sa 2.mjestom koje Hrvatska ima na listi najkorumpiranijih drustava u Europi. Poznate cinjenice govore o tome da su napadaci bili iz tzv uglednih KO obitelji ilitiga kreme KO drustva. Ovaj problem stjece jednu novu dimenziju jer kako mi kazu “kadija te tuzi…” te njegovo rjesavanje zahtjeva dublje rezove pocevsi od pravosudja pa do jednakosti i pravoravnosti gradjana na zastitu.
  Jedan je mladic pretucen ni kriv ni duzan od nasilnika koji su iz tzv uglednih KO obitelji a sam huliganski napad nije procesuiran jer su tzv ugledne obitelji u pitanju a to je “elementarno moj doktore Watsone” to je ono sto boli i “sto je nama nasa borba dala”.
  Tu nas EU treba stegnuti, tu a ne u Piranskom Zaljevu, to je ono sto boli.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 50. Polu_Skojar (Uredi)

  Bilo bi dobro pogledati malo gdje smo stali, ustvari gdje je nase drustvo tj njegove izvrsne strukture “stalo” u procesuiranju i tretiranju ovog nemilog slucaja?
  To je jako vazno jer ovaj slucaj nosi u sebi zabrinutost pucanstva za slijedece:
  – Osobnu sigurnost na ulici;
  – Upitnu funkcionalnost odgojno-obrazovnog sustava;
  – Razradjeni sustav zataskavanja i ‘ne talasanja’ iz recimo “posebnih razloga”;
  – Nedefiniranost efikasnih mjera koje bi drustvo trebalo poduzeti bez obzira da li su pocinitelji nasilja iz tzv elitnih obitelji ili su iz obicnog puka;
  U svakom slucaju bilo bi dobro kada bi se autor izvornog clanka ponovno obratio nama obicnim smrtnicima te nas izvjestio sto se je dogodilo od njegovog posljednjeg izvjescivanja. Slucaj nebi smio poci u zaborav poput preklanjske prehlade.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.