Hotel KORSAL za predbračno iskustvo

Korčulanski mali obiteljski hotel KORSAL visoke kategorije s 4 zvjezdice jučer je dobio Međunarodno priznanje TripAdvisor (najveći svjetski i turistički portal s brojnim savjetima za putnike-turiste po cijelome svijetu, s više od 60 milijuna recenzija i mišljenja posjetitelja).

Priznanje u vidu plakete s certifikatom o izvrsnosti i naljepnice stiglo je poštom, bez prethodnog znanja vlasnika hotela (bračni par Ivica i Vesna Brkičić), koji su na trenutak ostali iznenađeni, da bi naknadno saznali preko stotinu pohvalnih mišljenja od njihovih gostiju, koji najviše ističu gostoljubivost osoblja,prehranu (posebno doručak, uz domaće ljekovite napitke, slastice koje priprema gospođa Vesna), zatim smještaj poviše gradske plaže i samo 10 minuta hoda do starog grada i rive na kojoj su privezani putnički brodovi.

Hotel je otvoren u srpnju 2010.godine, priča vlasnik Ivica Brkičić, u rekonstruiranoj staroj zgradi koja je (uz poznatiji hotel palaču Lešić-Dimitri) jedina takve vrste pod nadzorom konzervatora sa zaštitom spomenika kulture na ovom području.

Ovo je priznanje i naš putokaz za kvalitetniju ponudu u budućnosti, kažu vlasnici, jer je to priznanje gostiju koji se ocjenama od recepcije, preko restorana do soba i ostale ponude obraćaju TripAdvisoru, pišu svoje jednosmjerne komentare na koje hotelsko osoblje ne može reagirati, gosti to rade samoinicijativno, što nam je i vrlo značajno, jer novi gosti pronađu puno podataka i ocjena prethodnika, i oni se putem toga odlučuju pomagati i drugima..

Hotel Korsal trenutno bilježi popunjenost, i prema ocjeni Ivice Brkičića sezona je kvalitetnija u odnosu na prošlogodišnju, iako će se trebati produljiti rad obiteljskog hotela i kroz jesen, njegovo je mišljenje potvrđeno podatkom da je hotel s 10 soba i 24 ležaja uz 11 stalno zaposlenih, tražen i prije 1. svibnja kada se službeno otvara, pa do 1 listopada nema uopće problema u popunjenosti, jer se i prva polovica listopada solidno popunjava. Zbog toga, mali se obiteljski hoteli traže, i Korsal već sada vrši određene promotivne aktivnosti za iduću godinu, koja bi prema ovogodišnjoj popunjenosti trebala biti još bolja.

Vrše se testiranja proizvoda, koje plasiramo, a to je prvenstveno gastronomska ponuda kuhinje,zatim testiranje vina u podrumskoj vinoteci, i pokušaj da se gostu u boravku ponudi i poneki dodatni sadržaj,u suradnji s agencijama. Kaže,da konkurentske primjedbe nisu prisutne, već pohvalno primjerom dobre suradnje spominje HTP Korčula ,posebno s njihovim poznatim hotelom MARKO POLO i zbog međusobne posudbe smještaja u vrijeme popunjenosti.

Saznajemo da je prosječni boravak gostiju u Korsala od 2 do 5 dana, prije i poslije glavne sezone gosti su uglavnom srednje ili starije dobi, dok mlađi dolaze kroz cijelu sezonu, prednjače englezi, i od ove godine sve je više australaca i novozelanđana, dok su od europljana brojniji francuzi, nijemci, talijani, austrijanci. Gosti traže brojne usluge i dobro bi platili, kuhinja i hrana im je po volji.

Najvažnija je komunikacija s gostima, otkrivaju se obje zainteresirane strane i bez primjedbi se postiže i bolji rezultat poslovanja.

Slučajno, lani se otkrila učestalost nove ponude u režiji mladih zaljubljenih parova, iznenađeno nam pričaju vlasnici Korsala. Na gornjoj cvjetnoj terasi, obično muškarci zatraže rezervaciju stola, i uz dodatne zahtjeve oko uređenja, neizostavno se naručuje i pjenušac.Tada u tajnosti mladić dovodi svoju izabranicu do stola, ali s pravilom da ona tu pripremu ne sazna. Oko njih par taktova muzike ljubavi, i stvori se cijela ceremonija prosidbe, uz kumstvo Korsala.

Iako je to simpatično, neslužbeno ,lani je tako zabilježeno čak osam prosidbi, ove godine do sada tri. Od prošlogodišnjih osam uspješnih (sve stranci), vratili se i ove godine, ponovno 2-3 dana, koristili iste sobe i sudbonosni stol, ali kao vjenčani.

U brzini života i manji je broj dana boravka u obiteljskim hotelima, primjećuje Ivica Brkičić, onih desetak dana sve više otpada, ljudi više nisu statični, koriste i ubrzanom kraćem upoznavanju više destinacija, najviše Dubrovnik, kombiniraju s Trogirom, Korčulom Splitom, Makarska, Međugorje, i tako od prosječno isplaniranih 14 dana boravka na moru, ostvare planirano obići gotovo cijelu Dalmaciju.

Tekst i foto: Nikola Perić

Pošalji dalje:

2 komentara “Hotel KORSAL za predbračno iskustvo

Komentari su zatvoreni.