Na rubu Europe

Sinoć je u korčulanskom Ljetnom kinu gostovao vodeći hrvatski stand up komičar Željko Pervan koji je duže od trajanja nogometne utakmice (s poluvremenom i produžecima) nasmijavao malobrojne posjetitelje, koje je i na predstavljanju komedije „Na rubu Europe“ pozdravio riječima: “Drago mi je da ste se tako brojnije okupili, skoro koliko i članova u HSLS“.

Pervan je dva sata bez prekida,uz veći broj viceva spojenih u stand up komičnu priču, uspio s pozornice do publike i nazad stvoriti korčulansku večer smijeha.

Pohvalio je sve turističke djelatnike i sudionike razvoja turizma, osobnim doživljajem na putu do Korčule. U Splitu nije uhvatio trajekt, onda vozilom do Drvenika, gdje je trajekt manji od vozila, pa u Pločama čekao nekoliko sati da bi se prebacio do Trpnja na Pelješcu.

Ni tu nema mjesta, i onda stand up vožnja okolo novoizgrađenog mosta Klek-Pelješac, uspio doći do Korčule, pronašao spavanje u sobi bez klime, i nakon znojenja rashladio se u Ljetnom kinu, gdje je više od polovice predstave stajao na nogama, i onda u njegovom stilu prošetao do jedne stolice, zagrlio je, donio do bine, i kazao publici: “Toliko ste me zbunili, da nisam ni primijetio da vi sjedite i nečemu se smijete, ali sad smo isti“.

Željko Pervan je svojim satiričnim pričama uz osvrt na društvenu stvarnost iznio puno aktualnih polemika oko ulaska u EU, kontakta su susjedima, ne zaboravljajući Druga Tita, do aktualne teme hrvatskog društva, koje muče malog čovjeka. Nije izostavio ni život političara, braka i brakorazvodnih parnica, odgoja djece, uz poseban osvrt na umirovljenike, za koje je kazao, da su najnaprednija stranka u Saboru, i drže se strogo svog predizbornog slogana „S nama u svjetliju budućnost“.

Jedino se je požalio da ni njega uz 50-te godine života neće da prime u Mladež umirovljenika, jer mora imati više, oko 65 do 70 godina“.

„Svaka sličnost sa stvarnim događajima i osobama je vjerojatno namjerna i dobro pogođena“ poručio je na kraju izvođenja komedije Željko Pervan, poznat u svojoj dugotrajnoj karijeri s jedinstvenim talentom kao urednik,voditelj, zabavljač, poznat i kroz razne radijske i televizijske emisije, i do danas voditelj nezaboravne Večernje škole.

Tekst i snimak:Niko Perić

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “Na rubu Europe

  1. buzdo (Uredi)

    Najbolji nas komicar! Ma moga bi ga slusat cili dan, bas nas nasmije sa svojim talentom! Svaka cast Pervan!

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.