Blato: Hitna sjednica zbog ukidanja T1 hitne medicinske pomoći

BLATO – Općinsko vijeće Blata, pod presjedavanjem Želimira Bosnića održalo je pod hitnom postupku 29. sjednicu Općinsog vijeća s jednom točkom Dnevnog reda – Donašanje nove Mreže hitne medicine kojom je u Blatu ukinut tim T1 hitne medicinske pomoći.

S obzirom da je dana 29. lipnja 2012. godine u Narodnim novinama objavljena nova Mreža hitne medicije, kojom je dr. Ranko Ostojić ministar zdravlja bez prethodne suglasnosti s predstavničkim tijelom jedinice područne regionalne samouprave, promjenio Mrežu hitne medicine na otoku Korčuli.

Na način da je tim T1 koji je u Blatu ustrojen početkom ove godine je prebačen u Velu Luku. Zbog toga je sazvana sjednica Vijeća po hitnom postupku.Vijeće je jednogasno donijelo Zaključak kojim traže od ministra zdrastva Ranka Ostojića da izmjenu Mreže hitme medicine za Dubrovačko- neretavnsku županiju NN broj 71/12 uskladi sa člankom 2. Zakona o izmjeni i dopuni Zakona o zdravstvenoj zaštiti NN broj 70/12.

Između ostalog on predviđa da ministar donosi Mrežu javne zdravstvene uz prethodno pribavljanje mišljenja predstavničkog tijela jedinica područne regionalne samouprave.

Ukoliko ministar zdravnja dr. Ranko Ostojić u roku od 30 dana ne pokrene postupak izmjene Mreže hitne medicine, zadužuje se općinski načelnik Ivo Gavranić da pokrene postupak utvrđivanja zakonitosti izmjene Mreže hitne medicine za Dubrovačko- neretvansku županiju.

M.C. – Dubrovački vjesnik

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “Blato: Hitna sjednica zbog ukidanja T1 hitne medicinske pomoći

  1. kujo (Uredi)

    MC,ovoliko gramatičkih i pravopisnih grešaka u ovom kratkom tekstu!!!

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.