Zadovoljni jer je prestala rasprava je li most potreban ili nije

Nakon najnovijih vijesti kako službena hrvatska politika napokon prihvaća ideju nastavka izgradnje Europskog mosta (Pelješkog mosta) potpomognutu novčanim izvorima iz EU, Udruga “Pelješki most” smatra kako treba nastaviti s daljnjim lobiranjem u realizaciji toga projekta. Posebno zadovoljstvo predstavlja činjenica kako je prestala rasprava je li most potreban ili nije – stoji u priopćenju za javnost GO Udruge Pelješki most.

Kako navode, most je geostrateški iznimno važan jer potvrđuje integritet i suverenitet hrvatskog državnog teritorija te povezuje krajnji jug s maticom zemljom. Bez mosta, odnosno fizičke veze s domovinom, dovelo bi se u pitanje očuvanje državnog teritorija dubrovačkog područja u sadašnjem hrvatskom državnom sklopu.

– Udruga “Pelješki most” s nadom će gledati u budućnost kada hrvatski diplomati, a poglavito političari, budu pročitali glasoviti Palmotićev diplomatski dnevnik, u kojima su ocrtani svi prototipovi europskih diplomata. Možda će tada biti manje naivnosti i idealiziranja, ali i više odanosti državi i državnim interesima, s nadom kako se više neće nikada ponoviti izdaja „o dva kamena“- piše u priopćenju.

DV

Pošalji dalje:

2 komentara “Zadovoljni jer je prestala rasprava je li most potreban ili nije

  1. gojko (Uredi)

    Kad bi se ispunilo ovo obećanje od strane Vladajućih onda bi otok Korčula procvjetao i ne bi bili toliko odsječeni,zaboravljeni i prometno izolirani.

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.