Izgradnja pomorskog putničkog terminala

Danas je u Uredu Borisa Žuvele, načelnika Općine Vela Luka, održan sastanak na temu izgradnje novog pomorskog putničkog terminala ispred bivše tvornice za preradu ribe Jadranka. Raspravljalo se i o pristupnoj cesti za Velu Luku, te uređenju okoliša nove školske sportske dvorane u predjelu Močni Laz, koja već duže od dvije godine zjapi prazna.

Uz načelnika Žuvela, sastanku su nazočili i Branko Bačić, saborski zastupnik, glavni tajnik i član Predsjedništva HDZ-a, Jakov Krešić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta, Jere Šegedin, voditelj ispostave Hrvatskih cesta- Dubrovnik, Sreten Žuvela, ravnatelj Županijskih lučke uprave – Vela Luka, Ranko Marinović, član Uprave HPB i dr. Pino Novak, predsjednik HDZ-a Vele Luke.

U tijeku je izrada glavnog projekta za izgradnju pomorskog putničkog terminala i pristupne ceste te slijedi postupak javne nabave. Početak radova izgradnje trajektnog terminala planirano je za rujan, a završetak prve faze izgradnje planira se za kraj 2012. godine. Novac za ovu namjenu osiguran je u državnom proračunu, dok je za uređenje okoliša školske sportske dvorane obećana pomoć od mjerodavnog Ministarstva – rečeno je na sastanku.

Dubrovački vjesnik

Pošalji dalje:

3 komentara “Izgradnja pomorskog putničkog terminala

 1. kukukumica (Uredi)

  Sto se zbiva sa putnickim terminalom u Korculi? Odnosno Oskorusici ili vec gdje? Zna lii ko?

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Mediaveli (Uredi)

  Što god da se oko ova dva terminala/luke događa, ne smijemo ih upotrebljavati za novu netrpljivost ili “šporku” konkurenciju između Korčule i Luke. Oba/obe su potrebne i Korčuli i Veloj Luci.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. outkast (Uredi)

  sa’boga možda su ga pribacili u luku,biče če boje držat po tramuntani

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.