Afera Turistgate (3)

Nakon dva članka (Turistgate 1 i Turistgate 2) vezana uz postupak izbora direktora Turističkog ureda TZ Korčula, nastavljamo izvještavati o tijeku događaja.

Jučer, 17.7.2012. održana je sjednica Turističkog vijeća TZ Korčula u punom sastavu: Mirko Duhović, Nena Seretinek, Marko Skokandić, Sanja Matić, Ivona Kapor, Mihajlo Grgić, Ivana Salečić i Krešimir Duhović.

Na sjednici je je gradonačelnik i predsjednik Turističke zajednice Mirko Duhović izvjestio članove vijeća o dopisu Ministarstva turizma u kojem je mišljenje zamjenika ministra da kandidatima treba priznati radno iskustvo na radnom mjestu koje su radili (što dokazuju ugovorom o radu, potvrdom poslodavca ili radnom knjižicom) neovisno o tome da li je poslodavac radnika prijavio na HZMO na nižu stručnu spremu od one koju je radnik radio.

Duhović zaključuje kako je dopis dokaz o tome da je Povjerenstvo u dosadašnjem radu pravilno radilo i ispravno utvrdilo da samo tri kandidata ispunjavaju sve uvjete iz natječaja.

Naravno, ni Duhović ni članovi povjerenstva nisu izrazili sumnju u kredibilitet potvrdi, dokumentacije ili ugovora o radu onih tvrtki-poslodavaca koje svoje zaposlenike (već dokazano na prošloj sjednici dokumentacijom iz HZMO) prijavljuju na HZMO sa nižom stručnom spremom, čime oštećuju i radnike i državu.

Nakon iznesenog, Duhovićev prijedlog da se sa tri kandidata završi postupak izbora direktora prihvaćen je sa 6 glasova „za“ i 2 „protiv“.

U drugoj točki napravljene su izmjene Poslovnika o radu Turističkog vijeća TZ kojima je u poslovnik ugrađena mogućnost tajnog izbora za određene dužnosti ili radno mjesto i preciziran način samog izbora. Dosadašnji poslovnik nije imao iole detaljnije odredbe koje se odnose na način biranja osoba na dužnosti ili radna mjesta što je tek sada primjećeno i izmjenom koja je prihvaćena otklonjeno.

Nakon usvajanja izmjena odlučeno je i da se Izbor direktora koji će se održati u petak 20.7.2012. obavi tajnim glasovanjem članova turističkog vijeća TZ (prihvaćeno također sa 6 glasova „za“ i 2 „protiv“).

Na samom kraju sjednice, opet je kao i na prošloj sjednici održana rasprava o iKorcula.NET-u u kojoj je član povjerenstva Marko Skokandić mene kao autora serije članaka „Afera Turistgate“ okarakterizirao: lažljivac koji neistinito i iskrivljeno prenosi informacije, zlonamjerni novinar čiji stavovi su dobro poznati i uvijek suprotni stavovima normalnih novinara i građana, gradski vijećnik koji svojim postupcima pravi financijsku štetu gradskim ustanovama prijedlozima na Gradskom vijeću, pa novinar koji samo piše o lošim događajima u Korčuli i vrijeđa pravo na javno informiranje, novinar koji izvlači „priču“ iz konteksta i okreće je u svoju korist te piše samo ono što mu odgovara itd…

Rasprava je zaključena poslovicom koju je izrekla gđa. Stanka Kraljević: „govorila je moja mater, kad pljuneš uzrak – pade ti na obraz!“.

A ja se samo pitam – o čijem se obrazu tu zaista radi?

Tekst: Tino Andrijić

Pošalji dalje:

10 komentara “Afera Turistgate (3)

 1. peretina (Uredi)

  Sramite se vas šestorica, sramite i ***** i ****….već godinama “kuhate” kako vama paše, prvo gledate osobnu korist pa društvenu.
  Sramite se !
  Vi obraz nemate, “Čunke” od kartona ! Gadi mi se više slušat o vašim “dobrim djelima i zalaganjima”.
  SRAMITE SE !

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. gojko (Uredi)

  Svaku istinu nemožemo izreći-neku zbog samih sebe,neku zbog drugoga.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. porto (Uredi)

  Molim gospodu koju turistička slika Korčule zadovoljava, neka izađu iz kuće, učine koji đir po gradu, malo pogledaju iz di su nam gosti, što nose u rukama tj što kupuju, neka pođu u koju turističku agenciju i pitaju kako stoji privatni smještaj, neka pitaju prodavče u butigama ili štandovima kako im gre, pa neka lipo sednu za kompjuter i obavjeste i nas!Da ne živimo u magli.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. kukumica (Uredi)

  Nadam se da ce se novi direktor/direktorica TZ pozabaviti i internetskom stranicom TZ koja postoji samo na hrvatskom!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 5. kunejica (Uredi)

  Ljudi moji pa zar ste vi svi toliko nepismeni
  I ćoravi da nevidite sto vam se pred noson događa. U žrnovo su vam odselile maškare i dječji rođendani, odselio je arhiv a sad ce vam i svi gosti bit odaslani u isto misto. Ali tako vam i treba kad ste razjedinjeni i kad nemožete ta dva manipulatira koji vam tjeraju grad u propast, uništit ko sto se uništavaju sva *****. Ima li koja gradska namještaljka ili afera ili šporki posal u koji fini gospodin ***** nije upleten. Kako ga nije sram uopće postojati. Božja pravda je spora ali dotaknut će i njega i njemu slične. Jedino ako žrnovo ne postane predvorje raja pa se tamo pročisti na putu za pakal…..

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 6. korčulanska dijaspora (Uredi)

  Vaš glas za mene , je glas razuma, eto ako bude dovoljan broj sviđa mi se, ja ću se kandidirati za gradonačelnika, eto neću vam reći tko sam jerbo ionako naslipo birate pa morete i mene, unaprid hvala na svakom glasu…

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 7. gojko (Uredi)

  Kad sam pročitao sve komenatare na ovu aferu,nije to jedina ima ih javnih i tajnih.Molio bih Vas koji ste mlađi da se ujedinite sa svojim idejama za boljitak i prosperitet ovog grada,bez obzira na stranačku pripadnost i da se neki događaji,afere itd. više ne ponavljaju.Samo tako biti će nam svima bolje i neće više biti afera,ima još puno nerješenih problema u ovom gradu.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.