Hana Turudić buduća direktorica TZ

Kao što smo najavili u prethodnom članku u seriji članaka (Turistgate) jutros je održana sjednica Turističkog vijeća TZ-a u punom sastavu (Mirko Duhović, Nena Seretinek, Marko Skokandić, Sanja Matić, Ivona Kapor, Mihajlo Grgić, Ivana Salečić i Krešimir Duhović) na kojoj je izvršeno usmeno testiranje – intervju sa tri kandidata u „finišu“ postupka izbora za direktora Turističkog ureda Turističke zajednice Korčula.

Nakon provedenog testiranja kandidata odnosno intervjua (tri pitanja na hrvatskom jeziku), održano je tajno glasovanje i niti jedan od kandidata u prvom krugu nije dobio većinu glasova, pa je održan drugi krug glasovanja u kojem je najviše glasova dobila Hana Turudić čime je izabrana za buduću direktoricu Turističkog ureda TZ Korčula.

Hana Turudić, u ovoj četveromjesečnoj (od 7. ožujka 2012.) trakavici oko provedbe natječaja za direktora/icu Turističkog ureda TZ Korčula nedvojbeno zadovoljava sve uvjete potrebne za ovo radno mjesto.

Želimo vjerovati kako je ovaj portal, osiguravajući javnost i transparentnost provedbe postupka izbora pomogao da je buduća direktorica osoba koja nedvojbeno zadovoljava sve potrebne uvjete na ovom važnom radnom mjestu, što na žalost nije bio slučaj u toliko mnogo primjera proteklih desetljeća zbog čega danas i snosimo posljedice.

Na sjednici je opet, po već ustaljenom običaju, napravljen “osvrt” na iKorcula.NET pa ćemo iskoristiti priliku i upozoriti članove Turističkog vijeća da se umjesto rasprava o ovom portalu pozabave službenim stranicama Turističke zajednice Korčula (www.visitkorcula.net) na kojima već dugo ne radi niti jedan link, a slučajno smo u špici sezone.

Osim spomenute “sitnice” zbog kojh stranica ne radi, možda bi bilo lijepo i da centralni turistički portal Korčule ima i još poneki prijevod jer ne očekuju valjda da Talijani, Nijemci, Česi, Mađari, Francuzi i ostali razumiju stranicu samo na hrvatskom jeziku…

Tekst: Tino Andrijić

Pošalji dalje:

16 komentara “Hana Turudić buduća direktorica TZ

 1. ventilator (Uredi)

  Na onemu crtanemu je pisalo na kraju “djeco bit će još”…

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. porto (Uredi)

  Tino da nije bilo tvojih napisa, sigurno priča ne bi ovako završila. samo tako nastavi, a možda i još jače!! Čestitke gđi. Turudić uz nadu da će uspit štogo prominit u tom vučjem klanu!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. Nebassitan Alidinamitan (Uredi)

  Ja se iskreno nadam da će kandidati koji nisu dobili posao malo promisliti i žaliti se na odluku vijeća koja je totalno potvrdila sve one tračeve i priče o namještanju ovog natječaja. Cijelo ovo vrijeme se direktno i indirektno radilo na diskvalifikaciji dvaju kandidata,a potenciralo se treću kandidatkinju koja tobože stopostotno zadovoljava uvjete za taj posao. Naime, izabrana kandidatkinja je preporuku za natječaj dobila od bivšeg šefa Mihajla Grgića koji je upravljao svojim “klanom” u vijeću i koji je glasovao za istu. Nadalje, ta kandidatkinja je u rodbinskoj vezi sa suprugom od Gradonačelnika…..i još jedna,a po meni najbitnija stvar je da je ista kandidatkinja svoj staž i tobožnje “radno iskustvo” od potrebne 3 godine skupila na porodiljnom dopustu odgajajući sina i novorođenu kćerku. To znači da je bila na porodiljnom otprilike godinu i par mjeseci,što je skoro pola od traženog RADNOG ISKUSTVA u natječaju!
  Samo napominjem da je zloupotreba političkih funkcija na način da se sa pozicije vlasti i moći pogoduje osobama prilikom zapošljavanja u javnim ustanovama zabranjena i da se definitivno tu radi o kaznenom djelu (što je u ovom slučaju vrlo vjerojatno).
  Evo,ovo je samo par stvari koje ja znam,a mislim da je i šira javnost upoznata s ovim stvarima,a i s drugim temama političke prirode vezanim uz SDP,gospodina Marelića….. eto…ja imam nekakav osjećaj da ova afera još nije gotova i sugeriram diskvalificiranim kandidatima koji su sigurno kompetentniji i imaju više iskustva od izabrane kandidatkinje da se žale i da zagrebu malo ispod površine!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. peretina (Uredi)

  Web stranica TZ je koštala 75 000 kuna, tko je to odobri ? Čije stranice su još sređene ?

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 5. kukumica (Uredi)

  Cestitke gdji Tuduric! I zelim joj uspjesan rad! A sto se web stranica tice, jedina koja je gora od TZ je web stranica Centra za Kulturu! http://www.czk-korcula.com/ Za nevjerovati? Da nije i to neko platio?

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 6. Chuck (Uredi)

  Judi moji, ode stvarno di god takneš smrdi. Vrime je da se nešto promini, oli če ovi grad stvarno potonut da ga nitko više neče moć izvadit.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 7. kukumica (Uredi)

  Tino, to je l9nk dat na ikorcula.net, tu se stigne kad se klikne Cemtar za kulturu! Onda Ti trebas azurirati podatak.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 8. kukumica (Uredi)

  I Centar za Kulturu ima web stranicu samo na hrvatskom. steta, niti jedan stranac se tu ne moze informirati o kulturnim dogadjajima, nazalost.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 9. runja (Uredi)

  DIREKTORICA MORA BIT “POSLUŠNICA” ILI NIŠTA OD TOGA, ENERGIČNA NIJE, KOLIKO NAM JE POZNATO PO KANTUNIMA TZ MOŽE BIT SAMO JOŠ GORA A VRIME ČE POKAZAT! ŽALIM JE IMA DVOJE DICE, A OVO RADNO MISTO IZISKUJE U SEZONI RAD NA DUŽE OD SEDAM URI BEZ POGOVORA JER JE TAKI POSAL PA ČE PATIT NEKO… A KO VIDIT ČEMO…..

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 10. korčulanska dijaspora (Uredi)

  ne poznam dotičnu Hanu kao niti znam imena ostalih kandidata, ali znam da kao polupismeni tovar s jedva završenom sss, bi boje vodija TZ. dakle krenimo redom. je li imamo prirodne resurse za razvoj kvalitetnog turizma?, je li imamo školovane jude u korčuli i van nje? je li imamo tradiciju ugostiteljstva? je li imamo najlipši grad i škoje na svitu? dakle ako su odgovori pozitivni u Čemu je problem? svi će reći problem je u gradonačelniku ili pak u političarima, ja mislim de je problem u svima nama zbog nedostatka osvješćenosti spram društvene zajednice, krivoj percepciji selektiranja svih nas u društvu, nedostatku normalne tolerancije u komunikaciji između nas samih, kad uz sve to dodate ljubomoru, zavidnost, težnju da budete netko i nešto u Korčuli i da se sve oko vas vrti, sa svim silnim podjelama na ove i one onda doista se zapitajmo kako u takvom ozračju pokrenuti nas same pa samim tim i uspavani grad?????????????Da li možemo, jasno da DA samo moramo početi mijenjati sebe, boreći se protiv isključivosti uvažavajući svakog od nas s stajališta da svi možemo u dobro osmišljenoj i organiziranoj zajednici dati svoj max. a da se pritom svi jednako osjećamo Korčulanima oni koji budu više radišni imat će više a oni koji ne žele raditi nego kukati neka budu u manjini…Dakle krenimo sa edukacijom svih nas ili barem većine nas, za početak privatni život odvojite od društvenog, jer ako sam s osobom xy u lošim privatni odnosima to se ne smije negativno odražavati za društvenu zajednicu, jasno ne moramo se voljeti ali poštivati kad su u pitanju zajednički interesi moramo, zar je to doista teško????? Izvinite na soljenju pameti ali mora san napisat par pizdarija…Zašto san ovo napisa kad usporedite župu dubrovačku i konavle, ista vlast godinama, konavljani napreduje župaljani stagniraju znate zbog čege zbog judi, ponekad je dobro učiti na tuđim greškama…

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. porto (Uredi)

   Svaka čast na centriranju problema! Da mi nismo baš takvi kako ste nas opisali ne bi birali uvik iste tovar! Hoće pokopa komentarima bidnu žensku, a još nije ni počela radi. Po nekoj zdravoj logici njoj treba dat šansu. A ono što mi svi možemo učini je nasmijat se!! Osmijeh ništa ne košta, a gosti će svojima doma reć da smo ljubazni i susretljivi, a to je najboji PR!

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 11. Biži ća (Uredi)

  Nije se dogodilo ništa ni spektakularno ni hvale vrijedno….samo je obiteljska veza bila jača od “prijateljske”

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 12. gojko (Uredi)

  Pogledajte na Rtl vjesti ili Dnevnik tv. i što piše o našem gradu,jedini portal TZ-Korčula,jedino na Hrvatskom jeziku,a ostali jezici ne postaju.pitanje novinara glasi Dali je Korčula najljepši dragulj na Jadranu ili najgori.Sad Vi odlučite.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.