U petak javni prosvjed na Plokati!

Udruženje obrtnika Korčula Lastovo, Gradski odbor Korčula organizira mirni javni prosvjed koji će se održati u petak 27.07.2012. od 10.00 do 11.00 sati na Plokati u Korčuli. Uz javni prosvjed organizirano je i potpisivanje peticije podrške istog dana od 08.00 sati.

Pozivamo obrtnike i poduzetnike da u vremenu prosvjeda zatvore svoje radnje od 10.00 do 11.00 sati i da nam se sa svojim djelatnicima, rodbinom i prijateljima pridruže na Plokati.

Također, pozivamo naše sugrađane da nam se pridruže i pruže podršku u našim nastojanjima da stanje u Korčuli promijenimo na bolje i ostvarimo naše ciljeve.

Neki od razloga javnog prosvjeda su:

 • Nepoštivanje Zakona RH od strane gradske vlasti
 • Nepoštivanje gradskih odluka, ugovora i dogovora koji se odnose na obrtnike
 • Nepostojanje politike ili plana poticanja poduzetništva u Korčuli iako je u tom sektoru zaposleno prosječno oko 400 osoba  tokom cijele godine
 • Nepoštivanje Zakona o pravima hrvatskih branitelja naročito prilikom prijava na javne natječaje
 • Dugogodišnja neorganiziranost i nerad na pripremi turističkih sezona u gradu Korčuli
 • Favoriziranje i pogodovanje pojedincima
 • Sustavno ignoriranje Udruženja obrtnika grada Korčule
 • Donošenje jednostranih odluka od strane Grada bez predhodnih razgovora i dogovora s Udruženjem obrtnika bez ikakvog partnerskog odnosa
 • Onemogućavanje normalnog rada, planiranja i poslovanja obrtnika zbog spore, neorganizirane i aljkave administracije
 • Protupravno naplaćivanje odvoza smeća sa zakupljenih javnih površina
 • Protuzakonito izbacivanje Udruženja obrtnika iz tijela Turističke zajednice i protuzakonito formiranje Skupštine Turističke Zajednice grada Korčule
 • Zatvaranje prometa preko Plokate u večernjim satima čime se direktno nanosi šteta ugostiteljima Grada Korčule
 • Nemar i neorganiziranost za rješavanje prometnog stanja u Gradu, naročito u vrijeme dolaska katamarana i brodova
 • Zbog ucjene i protuzakonitog traženja novca od ugostitelja za produženi rad njihovih ugostiteljskih objekata za 30.06.2012. (Doček pola nove godine)
 • Zbog pokušaja poništenja Ugovora o zakupu javnih površina na području Grada Korčule, sa ciljem pogodovanja pojedincima
 • Zbog početka radova na kružnome toku u vrijeme početka glavne turističke sezone i zbog čega je i ono malo parkirnih mjesta trenutno neupotrebljivo
 • Zbog davanja u najam terase Liburna, bez natječaja za koji je Gradonačelnik pismeno potvrdio da će isti biti raspisan do ožujka 2012.
 • Što je tu terasu Gradonačelnik iznajmio po puno manjoj cijeni nego što su iznajmljene ostale javne površine na području Grada, (13.000,00 kuna) i to na vremenski period udarne turističke sezone od 15.07 do 01.09. čime ih je stavio u povlašteni položaj naspram ostalih obrtnika, jer osim uloga od par jalovih dasaka, zakupnik nema apsolutno nikakvog rizika i troška u obavljanju ugostiteljske djelatnosti. Potrošnja struje, vode i sanitarnog čvora kao i inventar koji je sastavni dio Liburne nije naveden u ugovoru iz čega proizlazi da će porezni obveznici te troškove sanirati nakon što najmoprimac napusti terasu Liburne.

“Bog vlada na nebu, novac na zemlji.
Nerad, nebriga, nesposobnost, osobna korist i podobnost u Gradu Korčuli”

Udruženje obrtnika
KORČULA – LASTOVO
GO KORČULA

Pošalji dalje:

12 komentara “U petak javni prosvjed na Plokati!

 1. Bublica (Uredi)

  Živilo udružeje obrtnika koje se napokon probudilo, živila sloboda govora i živili svi oni koji su omogućili da se ovo dogodi. Svaka vam čast.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Smrkinić (Uredi)

  Samo se nemojte kome zamirit, to je u našem gradu jedino važno!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. strankinja (Uredi)

  E BRAVOOOOOO! Držim palčeve za sve vas, koji ste se konačno odlučili za prosvjed, jer ne smjete dozvolit da vas manjina, koja se smatra svemogučnom,vodi žedne preko vode.Samo naprijed!!!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. lampuga (Uredi)

  Di ste sada proleteri?Palcevi pu doli???Sramota!Lipe su van tekovine i “marsali”!!!Sve sami socijal-demokrati u ovome gradu!Pa nije ovo parada nego strajk!Sto vas je strah?Danu vise recite sto mislite!SVI!Ili bice vi zivite na nekon drugon otoku,u nekon drugon gradu,u nekoj drugoj drzavi???Ma van ovo nije Thomas Mann i “Utopija”!Ovo van je Korcula danas!Dno dna i velika tisina!Zbog nas i radi nas,a ne protiv nas!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 5. nino (Uredi)

  nepoštivanje zakona, protupravno ovo,protupravno ono, ne mislite li da bi trebali te koji rade protiv zakona uhapsit, da ih spriječimo. Javni prosvijed protiv takvvih nemoralnih pojedinaca koji uzurpiraju vlast za osobnu korist ne vodi ničemu.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 6. doo (Uredi)

  Podržavam prosvjede pogotovo ako su protiv nezakonitih rabota. Ali mi se čini malo licemjerno da oni koji godinama izigravaju zakone ove države, prijavljuju promete po kojima bi bili na socijalnoj skrbi i skoro sve djelatnike pijavljuju na “minimalc” istjeruju pravdu. Pa jedan objekt predstečajnog hotelskoga prijavi više nego pola ugostitelja u gradu.
  Vrijeme je da mali čovjek koji se nije okoristio ovih 20 godina već je iskorišten i prevaren digne glas, a ne oni koji su se dobrano okoristili bezvlašćem i bezakonjem zadnjih godina (čast iznimkama).

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 7. Yamamay (Uredi)

  Ma DOO kako te nije sram, pokrij se po usima i nemoj se vise javljat, jer si jedan obicni lucemjerni lazljivac. Ugostiteljski objekti hotelskog su leglo kriminala i lopovluka, pola prometa se stavlja u djep, pola u drugi djep, na racun crkavica. Jako je zalosno kada tako pises i lazes jer vrijedjas one koji se svaki dan susrecu s tim brojkama. Jadnice jadni nepismeni. Ugostitelj su oni koji hrane ove pijavice na vlasti i kamo srece da prijavljuju malo i nimalo da ih nemaju cime hranit. Provjeri ******* drugi put informacije o kojima trabunjas, i zavrsi prvo osnovnu skolu…

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. doo (Uredi)

   Ajde samo uzmimo uplate za mirovinsko radnicima, pa da vidimo kolika je osnovica radnika kod korčulanskih ugostitelja. A kako se isplati ostatak? Valjda iz prijavljenog prometa. Jasno sam se ogradio sa časti iznimkama, ali nažalost istina je takva. Rugao se lonac loncu. Jedan lonac su obrtnici, a drugi gradonačelnik. Neznam što tu nije jasno i što nije istinito. Još jednom čast iznimkama.
   A podaci su provjerljivi u poreznoj upravi, a bit će još provjerljiviji kada se uvedu fiskalne blagajne.
   “Yamamay” mora bi da si koji obrtnik koji mažnjava na veliko?

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 8. Yamamay (Uredi)

  E kongule kongule, jadni kongule, ima nas puno brace i sestara koji ce se usprotivit takvim supljoglavcima kakav si ti. Iako se nosimo isto prezime, svi smo ko jedan. Ako i nismo bili, ujedinit cemo se. To te i boli vjerovatno ha ??

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.