Premijer: ‘Malo ste me zatekli’

Premijer Zoran Milanović povodom obilježavanja Dana grada Korčule sinoć je u ljetnom kinu u Korčuli gledao vitešku igru Moreška. U Korčulu je stigao sinoć, u pratnji supruge, te pogledao vitešku igru koja se u Korčuli igra punih 400 godina.

Morešku su izveli članovi Hrvatskog glazbenog društva Sveta Cecilija, najstarije hrvatsko glazbeno društvo u Dalmaciji koje je utemeljeno davne 1883. godine. Nakon izvedbe, predsjednik društva Đuro Čehovski obratio se nazočnima posebno pozdravljajući premijera i naglašavajući kako u Korčuli svaki muškarac živi za Morešku, piše dnevnik.hr.

Premijeru je uručio mač, simbol igre i žara i monografiju.

– Hvala vam, malo ste me zatekli. Prvi put gledam Morešku. Nisam znao da je tako zahtjevna. Hvala vam na ovom maču, ali on neće u borbu nego u korice – naglasio je premijer. Za uspomenu se fotografirao sa svim članovima društva Sveta Cecilija. Premijer i njegova obitelj smješteni su u hotelu Marko Polo, a za večeru mu je bio pripremljen riblji meni. Danas se sastao s predstavnicima gradske uprave Korčule, te nazočio svečanoj sjednici Gradskog vijeća grada Korčule.

DV

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “Premijer: ‘Malo ste me zatekli’

  1. gojko (Uredi)

    Meni je drago što je Milanović bio u gradu i upoznao se sa problemima grada,ali mi nije drago svi koji ste bili u njegovom društvu niste upoznali sa prometnom izoliranošću grada jer vjerujem da bi pomogao.Evo primjera jučer je otok Hvar dobio još jednu katamaransku liniju koja ide iz Splita u Hvar u 10 sati a vraća se u 14 sati i vozi naš katamaran,moglo se utjecati da produži za Korčulu pa iz Korčule nazad za Hvar – Split,ovako masa ljudi ostane u Splitu i Korčuli,drugo prema puzdanoj informaciji u Dubrovniku se za katamaran Melita proda 30% karata za Korčulu i masa gostiju nikad ne vide naš grad i otok.To je gorući problem ovoga grada i nitkoga za ništa nije briga.

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.