‘Hvala vam na ovom maču, ali on neće u borbu nego u korice’

U povodu obilježavanja dana grada Korčule premijer Zoran Milanović stigao je u Korčulu gdje je sinoć, u pratnji supruge, nazočio izvedbi viteške igre Moreška koja se u Korčuli igra punih 400 godina.

Morešku su izveli članovi Hrvatskog glazbenog društva Sveta Cecilija, najstarije hrvatsko glazbeno društvo u Dalmaciji koje je utemeljeno davne 1883. godine.

Nakon izvedbe predsjednik društva Đuro Čehovski obratio se nazočnima posebno pozdravljajući premijera naglašavajući kako u Korčuli svaki muškarac živi za Morešku.
Premijeru je uručio mač, simbol igre i žara i monografiju. ‘Hvala vam malo ste me zatekli. Prvi put gledam Morešku. Nisam znao da je tako zahtjevna. Stvarno je specijalna stvar, ja sam ovo bio malo podcijenio. Hvala vam na ovom maču, ali on neće u borbu nego u korice’, naglasio je premijer.

Za uspomenu se slikao sa svim članovima društva Sveta Cecilija.U pratnji premijera je Nenad Stazić, potpredsjednik sabora. Premijer i njegova obitelj smješteni su u hotelu Marko Polo, a za večeru mu je pripremljen riblji meni. Sutra će se sastati s predstavnicima Gradske uprave Korčule, te nazočiti svečanoj sjednici Gradskog vijeća grada Korčule.

(Agencija VLM)

Pošalji dalje: