Održana Skupština Foto kluba Korčula

U kavani hotela „Korčula“održana je redovita godišnja Skupština Foto kluba „Korčula“ na kojoj su članovi kluba raspravljali o dosadašnjem radu, i zaključili nekoliko novina u radu kluba za 2010 godinu.

Paval Šain predsjednik kluba je istaknuo entuzijazam kod članova neprofesionalaca koji  se vješto služe fotografskom tehnikom i otkrivaju nove izražajne mogućnosti fotografije.Nažalost, po njegovim riječima , neimanje prostorije za rad stvaralo je i manju mogućnost  sastajanja i druženja, pokazivanja vlastitih fotografija i razgovora o njoj.

Prisjetio se je prvog predsjednika Smiljana Strihića koji je uspio osigurati prostorije za rad u prizemlju zgrade na trgu „Svete Justine“, gdje se sada nalazi postolarska radnja. Strihić je u međuvremenu napustio Korčulu i ostavio Pavlu zadatak da kao aktivist ne dozvoli da se rad kluba ugasi. I nije, uspješno su zaključili članovi skupštine kluba koji okuplja 30 tak članova, od onih koji su tek na početku fotografskoga puta, do onih koji su savladali zahtjeve fotografiranja. Svi su amateri, kako se na Skupštini čulo : svima je zajednička ljubav fotografija i ništa više. Pred klubom je i bogata aktivnost, od edukacijskih do izložbenih sadržaja.U tom smislu će se organizirati tečajevi za početnike. Za unaprjeđenje rada i širenja znanja i kreativnosti, predviđena su predavanja i foto-radionice, sa sigurnom prognozom da Korčulanski napredak fotografije ovisi isključivo o foto-amaterima koji su privukli i širu pažnju sugrađana

Veliki značaj pridaje se izložbenoj aktivnosti; od organizacije izložbi u vlastitoj galeriji, do gostovanja. Isto tako na nedavni se je natječaj javio zadovoljavajući broj vlasnika fotografija koje su već uređene i formirane za skorašnju izložbu.

Paval Šain je dao informaciju kako se je uspjelo dogovoriti s ravnateljem OŠ „Petra Kanavelića“ ustupanje prizemne prostorije ( s ulazom is školskog travnatog igrališta) u kojoj treba izvršiti sitnije uređenje, i klub će useliti konačno u svoj prostor, gdje će se nuditi i prihvaćati suradnja, učiti i podučavati i prihvaćati kvalitetne novotarije .

Tekst: Nikola Perić – Dubrovački vjesnik

Pošalji dalje: