Korčulansko-pelješko srce – Treća radio emisija o bolestima srca

Humanitarna udruga «Korčulansko-Pelješko srce» započela je tijekom prosinca 2009. g .svoj program prevencije bolesti srca postavljanjem promidžbenih plakata na oglasnim tablama u svim našim mjestima i zdravstvenim ustanovama. Istovremeno je u suradnji sa Radio postajom „Korčula“ započet ciklus emisija s temama iz prevencije srčanih bolesti koje uređuje i vodi Predsjednik Udruge Prim. dr. Davor Podbevšek, specijalist internist Doma Zdravlja Korčula.

U prvoj emisiji govorilo se o razlozima nastanka i ciljevima udruge „Korčulansko-Pelješko srce» i značenju bolesti srca u današnjem vremenu, dok je u drugoj bilo riječi o najčešćim bolestima srca: koronarnoj bolesti i infarktu srca. Treća emisija na Radio Korčuli emitirati će se u petak 26.veljače u 10,30 h, a u njoj će Prim dr. Podbevšek govoriti o glavnim čimbenicima rizika za nastanak srčanih bolesti (pušenju i povišenim masnoćama u krvi).Ovakve edukativne emisije Udruga planira održavati na Radio postaji Korčula svaki mjesec s time da će se svaka biti jednom reemitirana nakon dva tjedna petkom u popodnevnim satima.

Udruga «Korčulansko-Pelješko srce» također izvještava da je započela i donacijsku akciju prikupljanja novčanih sredstava za novi ultrazvuk srca koji će se dati na korištenje zdravstvenoj službi i koji će, putem uputnice, biti dostupan svakom stanovniku otoka Korčule i poluotoka Pelješca. Ovaj najmoderniji aparat namijenjen je za otkrivanje, praćenje i liječenje svih bolesti srca, a ima posebne tehničke mogućnosti u liječenju hitnih stanja, jer se pomoću njega mogu brzo i točno utvrditi uzroci naglo nastalih srčanih poremećaja koji neposredno ugrožavaju ljudski život.

Pozivamo Vas da pratite naše edukativne radio emisije te da nam pomognete Vašim novčanim prilogom u humanitarnoj akciji nabavke novog ultrazvuka srca.

Svima Vama koji ste do sada pomogli novčanim prilogom od srca zahvaljujemo !

„Udruga Korčulansko-Pelješko srce“

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “Korčulansko-pelješko srce – Treća radio emisija o bolestima srca

  1. kt39 (Uredi)

    Pozdrav Davoru Podbevšeku od srčanog bolesnika iz Čare.Imam kardiomiopatiju, kisik u krvi mi je ne onako kako bi trebalo biti(od 64-88%) a treba da bude 95-100%.Srce mi brzo radi čak i ako se ništa ne mičem 120-156 otkucaja u minuti.A s takvim otkucajem samo napravim nekoliko koraka i odmah mi nestane zraka,ukoču mi se mišići nogu,trbušni mišići,zabole me oba bubrega,vrti mi se u glavi,i samo što se ne srušim na tlo.Imam kućni oksigenator na struju,16 sati na 1 litru kisika u minuti, a ponekad moram pojačati na 2 litre.Od lijekova za srce pijem Lanitop concor-cor 1,25 te Edemid forte 1/4 i kalij.

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.