Jadranske igre ponovno izabrale Korčulu

Uz Pokroviteljstvo Ministarstva turizma RH, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, te brojnih pokrovitelja,sinoć je na plivalištu KPK u Korčuli održana sve popularnija „morska“ zabava Jadranske igre, koje su kao treće po redu korčulanima već poznate, jer se je prošle godine na istom plivalištu domaća ekipa „Sveti Antun“ kao pobjednik južne skupina plasirala u završnicu natjecanja.

Kako ističu voditelji (glavni sudac Miro Baričević iz Vinkovaca i voditeljica programa Sanda Radiković) Korčula je zahvalna destinacija,uz plivalište i tribine za blizu tisuću gledatelja,snažne reflektore i lokacijom u centru hotelskih kuća,večeras se čulo da igre traju sto dana, (od 1.lipnja do završne večeri 09.rujna 2012) u 38 destinacija natječe preko 300 ekipa uz više od 60 000 posjetitelja.

U južnoj regionalnoj četvrtzavršnici u Korčuli, njihovi brojni navijači brzo su se uklopili u sveopći domaći navijački pogon, gdje su se čule trube,zvona,navijačke pjesme popraćene poznatim i nepoznatim navijačkim rekvizitima,bodreći osam ekipa iz Dubrovačko-neretvanske županije: Hawai iz Orašca,Ploče iz Ploča, Plina Istočna iz Ploča, Totalna šteta iz Zatona, Vapina iz Ćilipa, Ja,ja i Jelenko iz Konavla, i dvije korčulanske ekipe-Laki pingvini i Sveti Antun.

Prije starijih,natjecala su se i djeca inače polaznici škole plivanja i vaterpola iz korčulanskog KPK u tkz. Lino junior, gdje su se četiri ekipe borile za pobjedu. Crveni, plavi, Bakalari te Pokemoni, iz Korčule,i Plava ekipa je bila prva.

I djeca su pokazala starijima da je sve jedno tko će biti prvi,jer oni su u korčulanskom plivalištu svakodnevno prvi u dolasku,učenju i druženju.

Ipak Jadranski susreti moraju imati i najboljeg od najboljih, natjecatelji su to trebali dokazati kroz pet igara: leteći vaterpolo, mošarku,pršut,utrku bačvi te povlačenje konopa. Svih pet igara bilo je za publiku atraktivno,a za natjecatelje do kraja neizvjesno,jer su i najmanje greške umanjivale trku za što većim brojem bodova.

Konačni poredak četiri prvoplasirane ekipe,jedna za drugom do prvoplasirane dijelio je samo po jedan bod,što je pokazalo i ozbiljnost u pripremama,iako one prirodne nadarenosti kroz zafrkanciju nije falilo.

Konačni poredak iz Korčule izgleda ovako.

1. VAPINA, ĆILIPI, KONAVLE, 42 BODA

2. PLINA ISTOČNA, PLOČE, 41 BOD

3. LAKI PINGVINI, KORČULA, 40 BODOVA

4. PLOČE, PLOČE, 39 BODOVA

5. JA, JA I JELENKO, KONAVLE, 30 BODOVA

6. TOTALNA ŠTETA, ZATON, 26 BODOVA

7. HAWAII, ORAŠAC, 26 BODOVA

8. SVETI ANTUN, KORČULA, 21 BOD

Jadranski susreti ne miruju,već nakon Korčule u srijedu, 01.kolovoza se održava četvrtfinale za Regiju 3 u Stobreču.

Vapina Ćilipi,kao prvoplasirane u četvrtoj južnoj skupini gledatelji će moći pratiti i putem malih ekrana,u Kaštel Lukšiću, 19. kolovoza, na prvom programu HTV-a, odmah iza večernjeg Dnevnika. Osim njih, televizijski nastup osigurala je i drugoplasirana ekipa Plina Istočna iz Ploča, dok trećeplasirani Laki pingvini iz Korčule čekaju rezultate ostalih regionalnih četvrtzavršnica.

Tekst i snimak : Niko Perić

Pošalji dalje: