10. sjednica Gradskog vijeća

U srijedu 3. ožujka u 18 sati sazvana je 10. sjednica Gradskog vijeća sa 11. točaka dnevnog reda.

Kao najvažnija točka ističe se prijedlog gradonačelnika (odnosno koalicije SDP-HNS) o novom ustroju Gradske uprave koji se predlaže u drugom pokušaju. Radi se prijedlogu novog ustrojstva uprave kojim je predviđeno osnivanje pet „upravnih odjela“ (Upravni odjel za opće poslove, Upravni odjel za proračun i financije, Upravni odjel za upravljanje Gradskom imovinom, gospodarstvo i turizam, Upravni odjel za prostorno uređenje… i Upravni odjel za društvene djelatnosti).

Svaki od tih odjela vodio bi Pročelnik izabran na javnom natječaju. Dakle, otvorilo bi se pet novih radnih mjesta u Gradskoj upravi.

Gradsko vijeće je već jednom na svojoj 6. sjednici održanoj 1. rujna 2009. odbilo potpuno isti prijedlog novog ustroja (nedostajao je samo jedan glas „za“) pa će biti zanimljivo vidjeti što se u proteklih 6 mjeseci promijenilo.

Popis ostalih točaka koje su na dnevnom redu možete pogledati na službenim internet stranicama Grada Korčule na adresi: http://www.korcula.hr/lokalna-samouprava/gradsko-vijece/najava-sjednice-gradskog-vijeca/

Pošalji dalje:

26 komentara “10. sjednica Gradskog vijeća

 1. kukumica (Uredi)

  A di je Upravni odjel za juzinu, pa za maglu a moga bi i jedan za silocinu. Onda bi se moglo otvorit OSAM radnih mjesta, a posal nije zec…johi nama

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. runja (Uredi)

  U današnje vrime otvorit pet radnih mjesta???? A tko će to plačat? Grad nima solada, a ionako ih je previše na broju!?!???? Jadni miiii

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. Dylan Dog (Uredi)

  Kako nema solada?????A onih 2 milijuna kuna od talijana?????Nemojte baš sve dočekati na nož.Imamo mi sposobnu gradsku upravu!Zar se to ne vidi????
  E da,zaboravi sam činjenicu da su te kune od talijana samo na papiru…A zašto se neće pokrenut postupak za naplatu???? Zato jer………strah me napisat!!!!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. Polu_Skojar (Uredi)

  A da je bilo ubacit malo vrucih tema poput:
  – Stanje korupcije u javnim i drzavnim sluzbama;
  – (Ne)sigurnos gradjana sa posebnim osvrtom na mucki napad na ucenika te na rad sluzbi u razjasnjavanju ovog zlodjela;
  – Stanje medju mladezi vezano za uzivanje i raspacavanje droge;
  – pripreme za narednu sezonu sa osvrtom kako “vratiti” smjesak na lica turisticko-hotelijerskih djelatnika u kontaktu sa strancima & ostalima od kojih zive.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 5. bepina (Uredi)

  Bože mili, Bože mili…od čega smo mi to učinjeni? Kakav smo mi to narod,zar smo potpuno izgubili pamet? Di nam je nestala savjest?!
  Bacili su nam je jadnicu na kolina, prodali je za ništa,ogolili je do kosti,zatrli joj pismu u grlu, slomili joj dušu… I još im nije dosta! (op. i jednima i drugima)
  Pa di je više kraj ovome……?
  Jadna li je ova moja Domovina?!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 6. Mario (Uredi)

  Što je čudno da se mora postupat po novom zakonu,jer svaki grad i općina moraju imati pročelnička mjesta.Dakle,samo se provodi Zakon. Podržavam ovaj prijedlog,jer će onda i rad uprave biti efikasniji.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 7. nick (Uredi)

  Ma nije to novih pet radnih mjesta, već je to reorganizacija rada gradske uprave, jer više nema Gradskog poglavarstva. Već postojeći ljudi će se preraspodijelit po novoj organizacijskoj shemi sukladno svojim kvalifikacijama i sposobnostima. E sad koliko je to dobro?????

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 8. Tino Andrijić (Uredi)

  Gradonačelnik i njegov zamjenik svaki mjesec nas koštaju više nego cijelo bivše Gradsko poglavarstvo skupa!

  I sada, pošto nema više Poglavarstva potrebna je reorganizacija? OK. Neka se reorganizira gradska uprava ako će biti učinkovitija sa postojećim osobljem.

  Ali, ako bolje pročitaš prijedlog nove Odluke, primjetiti ćeš kako će se raspisati ni manje ni više nego PET javnih natječaja za NOVA radna mjesta. Ne piše ništa o postojećim ljudima.

  Možda se i javi netko od dosadašnjih zaposlenika, ali unaprijed se to ne može znati.

  Nije valjda da se već zna?

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 9. nick (Uredi)

  Nažalost nisam pročitao text odluke, ali zdrava pamet govori da najmanje tri pročelnička mjesta defakto već postoje u Gradu, što se je dalo razumjeti i iz zadnje rasprave u Gradskom vijeću. Tko bi lud zamjerio da već postojeći zaposlenici imaju prednost, naravno uz odgovarajuće reference.
  Iz ovoga izgleda da je HDZ zadovoljan radom gradske uprave i da ne treba ništa mijenjati? Ako niste, onda dajte protuprijedlog, da znamo kako biste vi naravili ustroj, gledajući ustroj države, sigurno sa puno manje ljudi.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 10. Polu_Skojar (Uredi)

  Citam jutros, ma dohodi mi iscupat ove dvi vlasi najezene navrh glave, USA nam drzi pridiku o porastu “uzivanja” droge tu u nas svima prid noson. A nasi bi politicari mlatili praznu slamu i razmisljali o otvaranju novih radnih mista u upravi.
  Nego eto procitajte iz Slobodne …

  SAD upozorava: Droge je u Hrvatskoj sve više
  Hrvatska je tranzitna zemlja na “balkanskoj ruti” prebacivanja droga, posebno krijumčarenja heroina i kokaina, navodi se u godišnjem izvješću što ga je objavio američki State Department.

  Izvješće govori o globalnim naporima http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/93832/Default.aspx

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 11. Tino Andrijić (Uredi)

  Nije baš tako Nick. Iz ovog izgleda baš suprotno.

  Isti oni koji su i ustrojili ovakvu gradsku upravu i hvalili se postignutim rezultatima, sada tvrde kako tu istu upravu treba reorganizirati jer nije kvalitetno ustrojena ?!

  Ja godinama govorim da treba nešto napraviti pa su mi govorili da sam lud. Sada govore da sam lud jer nisam za “reorganizaciju”.

  Naravno da jesam! – kada bi se radilo o investiranju u kadrove sa clijem stvaranja novih vrijednosti.

  Na žalost, reorganizacija u ovom slučaju ne znači “reorganizaciju” već novo zapošljavanje po vezama i doživotno uhljebljenje podobnih.

  Iako sam još mlad (jesam li?), ipak sam dovoljno dugo u lokalnoj politici da znam točno o čemu govorim.

  Bože moj, tim radnim mjestima se već nekoliko mjeseci TRGUJE po Korčuli.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 12. Dylan Dog (Uredi)

  Ha,ha nadajmo se da su naučili lekciju što se tiće izbora da im se ne desi kao i kad su nedavno namistili direktora športskih objekata.A budući je izabrani još uvik direktor,unatoć odluci suda o poništenju natječaja da se vidit koliko je gradskoj vlasti do poštivanja sudstva…..

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. Dalibor Antunović (Uredi)

   Pa, moj mail je dalibor.antunovic@gmail.com, mobitel je 091 5300156, pa molim da me Dylan Dog(!!!) obavijesti kojom je to pravomoćnom sudskom odlukom poništen spomenuti natječaj, odnosno kako je moguće da gradska ustanova ne poštuje odluku suda (kao da ima izbora)? Jedini razlog zašto sam ja odabran na navedenom natječaju je taj što me je izabralo Uprevno vijeće (koje je izabrano od Gradskog vijeća, a članove GV su izabrali građani Korčule). Odnosno, procijenilo je da imam bolje uvjete od ostalih kandidata i da moj CV više odgovara uvjetima traženog radnog mjesta. Dobio sam pisanu podršku Korčula Pool-a (udruge koja je idejno i financijski započela gradnju bazena) i KPK (klub radi kojeg se gradi bazen). Nisam član niti jedne stranke, pa zapošljavanje po političkoj direktivi ne stoji. Kompletna natječajna dokumentacija o navedenom natječaju je svima na raspolaganju još i danas. A možda je na izbor ravnatelja utjecala i činjenica da živimo u malom mjestu gdje svako svakoga pozna, pa su određene karakteristike kandidata svima poznate. Na zlonamjerne primjedbe (postove) onih nisu zadovoljni rezultatima natječaja i onih koji nemaju hrabrosti identificirati se svojim pravim imenom kada pišu nebuloze više se neću osvrtati. S poštovanjem

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
   1. Tino Andrijić (Uredi)

    Dalibore u pravu si. Ne postoji pravomoćna sudska odluka. Da postoji poštovala bi se. Kao što i sam kažeš – tu nema izbora.

    Ali ono što postoji, je presuda Općinskog suda u Korčuli kojom se poništila (kao nezakonita) odluka ustanove o izboru tebe kao ravnatelja. Ta odluka nije pravomoćna i ne treba je više komentirati.

    Ono što je mene ponukalo da ovdje, javno i potpisano odgovorim je tvoja rečenica: “CITAT: A možda je na izbor ravnatelja utjecala i činjenica da živimo u malom mjestu gdje svako svakoga pozna, pa su određene karakteristike kandidata svima poznate…”

    Zaista, šokiralo me da si se usudio javno izreći/napisati ovako nešto. Pravdati ili uopće spominjati – svoj izbor (pa makar i kao mogućnost) prema drugim kandidatima – “određenim karakteristikama” tih kandidata nepovratno te diskreditira u moralnom smislu.

    Odvratna i gnjusna diskriminacija osoba zbog “određenih karakteristika koje su poznate u malom gradu!”.

    Ja sam već čuo tako obrazložene “kvalitete” drugih kandidata, ali da ću to pročitati nisam ni sanjao.

    Što se tiče političke direktive, poznat je dogovor o tome na koga je red da zaposli “svog čovjeka”.

    Dalje više neću jer sam jučer dobio obavijest o prvoj kaznenoj prijavi. Ne treba mi druga.

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
    1. Dalibor Antunović (Uredi)

     U pogledu karakteristika kandidata mislim na radno iskustvo i struku i stručnu spremu (koju je u malom mjestu lako provjeriti), kao i ostale mjerljive poslovne performanse kandidata, a ne na ono što ti insinuraš. Inače u teoriji i praksi human resource managementa mjere se i boduju “performanse” kandidata. Ukoliko te zanima, mogu ti posuditi literaturu. Dragi Tino, predugo si u politici da bi uopće mogao percipirati da neko razmišlja na drugi način i pri svrstavanju ljudi (u ovom slučaju kandidata)koristi druge kriterije, a ne kao ti, Vaše i naše, odnosno podobne i nepodobne.

     Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
     1. Polu_Skojar (Uredi)

      Podrzavam Tinov pristup borbi protiv malomiscanskog odmjeravanja morala i drzim da takav pristup treba siroku podrsku. Drzava nam nasa Hrvatska jeci pokradena i ponizena, korumpirana od seoskog javnog duznosnika pa preko mjesnog odbornika do najvisih drzavnih (ne)dostojanstvenika a erodirani moral prekriven malomiscanskim rezoniranjima gura politicki sustav na smetiste povijesti.
      Najomrazenije osobe HR zbilje po statistikama su dojucerasnje perjanice kojima smo se zaklinjali. A zasto je to tako? Zasto svako nase misto ne nadje odgovorne za postojece stanje u svojoj sredini vec se baca otrovnim strijelama prema vec pokopanim dojucerasnjim drzavnim zvijezdama?
      Malomiscanski mentalitet ne zamjeranja ce nas pokopati zato moje cestitke Tinovoj hrabrosti.

      Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
     2. Tino Andrijić (Uredi)

      Dragi Dalibore,

      Prvo si pisao da je “Upravno vijeće procijenilo da imaš bolje uvjete od ostalih kandidata i da tvoj CV više odgovara uvjetima radnog mjesta.”, pa si zaključio sa “…možda je na izbor ravnatelja utjecala i činjenica da živimo u malom mjestu gdje svako svakoga pozna, pa su određene karakteristike kandidata svima poznate.”

      Dakle, sam si potvrdio da se radno iskustvo, struka i stručnu sprema dokazuju dokumentacijom, diplomama i radnom knjižicom (npr. tvoj CV). Tu je sve jasno i ako se netko smatra oštećenim sud je u Sv. Nikole.

      Ali, kalkulirati sa “poznatim karakteristikama” kandidata koje “se znaju u malom mjestu” kao mogućnošću koja je utjecala na izbor ravnatelja ipak je malo previše.

      Teorija i praksa, kako kažeš “human resource managementa” u lokalnoj politici prilično mi je poznata i nema je u stručnoj literaturi. Takva građa usvaja se brže ili sporije (ili nikako) jer je ovisna o moralno-etičnim “karakteristikama” svakog od nas.

      Ono sa čime se definitivno slažem s tobom je konstatacija kako sam predugo u politici. Možda mi je zato konačno postalo jasno da lokalna politika sa “politikom” i nema baš nekakve veze.

      Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
   2. dusko-dugousko (Uredi)

    Dalibore, iako se ne poznajemo dovoljno da bi se “analizirali” moram reagirati na ovdje iznesene natpise. Prvo tvoje, onda tuđe,a sve u svrhu informiranja javnosti. Sve što ću navesti definitivno nisu “nebuloze” i sve činjenice provjerljive a nekima i dobro poznate..
    Da istina je da ne postoji pravomoćna odluka,što ne znači da i neće. Ali otom potom .Postoji prvostupanjsko rješenje Općinskog suda u Korčuli, po kojemu se već da naslutiti da izbor NIJE protekao pošteno. I to je to.
    Doduše to rješenje suda, me je izrazito iznenadilo jer kao što znamo odluku o imenovanju ravnatelja potpisao je g.Marko Skokandić-Maki čija je supruga v.d.presjednika istog suda. U normalnoj državi, gradu,društvu apsolutno neprihvatljivo
    da ne govorim kriminalno! Nadalje to baca sjenu na svaki pravni spor Grada Korčule prema drugim stranama u postupcima.Bar za vrijeme kada je g.Skokandić obnašao funkciju 1. dogradonačelnika. Vjerujem da bi revizija svih sporova dala zanimljive rezultate.
    Ali da se vratimo na temu. Dalibore,tvrdiš da nije posrijedi političko zapošljavanje,a ja uzvraćam pitanjem: Tko je Duško Kalogjera?
    Koju je dužnost obnašao kada je bio izbor za ravnatelja? Je li bio član komisije za izbor?
    Svaka ptičica na grani (osim žrnovskih kosića) zna da je tvoje mjesto izborio za tebe upravo on. Na temelju obiteljsko/prijateljskih veza izboreno je POLITIČKO zapošljavanje. I kako sada od istine pobjeći? Jeli još misliš da to NIJE STRANAČKA KVOTA ili DIREKTIVA?
    U ovom slučaju tradicionalno ravni čempres savio se do poda….
    Moja pisana reakcija nije zlonamjerna,i nadasve nije usmjerena protiv tebe, već protiv prešutnog prolaska preko istine.Isto tako ne tvrdim da ti nebi pošteno i dobro obavljao posao u Turisičkoj zajednici,pardon u Sportskim centrima,ali malo skromnosti ne bi škodilo. Nisu valjda baš svi drugi nesposobne,neškolovane ovce kakvim ih grad Korčula već dugo,predugo prikazuje.
    I da, za kraj, NAŠI,VAŠI,MOJI,TVOJI,NJIHOVI, to su podjele koje su upravo uveli političari zbog kojih se sve ovo i događa. Međutim ja sam za svih nepodoban.U komunizmu sam bio ustaški domoljub,dok sam sada komunistički petokolonaš.Nije li to razlog da mi se vjeruje?

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 13. kukumica (Uredi)

  Jednom sam stajao na autobuskoj kod doma zdravlja. U dzepu mi bio uput za gastroskopiju. Bas mi je bilo lose. Ide auto, dignem prst, mislim ja svakom covjeku i zeni na otoku stanem, a de neces stati tu kod doma zdravlja! U autu je bio gradonacelnik, sam, prosao je kraj mene, video me ali stao nije. Otad on vise nije moj gradonacelnik.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 14. Mario (Uredi)

  Dakle moja draga Kukumice po tvome mišljenju znači da smo birali gradonačelnika da nas još i vozi.Pa ljudi moji spustite se na zemlju….

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 15. kukumica (Uredi)

  Ne, naravno da bismo birali gradonacelnika da nas vozi. Na zemlji sam sa obe noge. Prosto, drazi bi mi bio gradonacelnik koji bi kad vidi covjeka zenu da stoji kod na stanici kod Doma Zadravlja stao i vratio ga do grada. Mali napor. Nista ne kosta. Tek nesto kaze o covjeku i njegovom odnosu prema bliznjem.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 16. nick (Uredi)

  JEDNOGLASNO prihvaćen novi ustroj gradske uprave, molim da oni koji su ga odbili prije 6 mjeseci objasne što se promjenilo u tekstu ili su samo usporili promjene u upravljanju gradom za 6 mjeseci? Koji je bio interes neizglasavanja u prvom pokušaju????

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 17. Mario (Uredi)

  Ma naravno da ne bi bilo u redu ako te gradonačelnik pozna da ti nije frema.Ali možda te nije ni vidi,al dobro,ali te niko od tvojih bližih ni moga odvest?Kupi biciklu pa vozi.I zašto bi gradonačelnik vozi one koji uopće nisu glasali za njega.Nego van je krivo što je pobijedi.E da san ja gradonačelnik vozi bi te u karijoli i pa bi te istresa u luci Uš….

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 18. Dylan Dog (Uredi)

  E baš finu sam lavinu pokrenuo zbog nenamjerne greške u mom zadnjem postu.Ali moja namjera nije bila da uperim prst u bilo koga osim u neučunkovitu gradsku upravu koja radi što i kako se dogovore na kavici!!!
  Budući se g.Antunović našao uvrijeđenim zbog toga ja mu se ovim putem ispričavam jer presuda još nije pravomočna.Drugi put ću malo bolje provjeriti čakule.Ali di ima dima ima i vatre!!!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. Vendetta (Uredi)

   Di ima dima ima i vatre,a di ima dima tu nešto ne štima!!! S njima !!!

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.