V. D. ( V e l i k i D o g a đ a j ) Š O K

Eto smo doživjeli da se san brojnih generacija korčulanskih plivača,uskoro i vaterpolista,pa i građana ostvari konačnim završetkom izgradnje zatvorenog plivačkog bazena u Korčuli, i prvog štopinga u njemu.

Prisjetih se legendarnog Branka Bačića (zadnje vrijeme se na našim portalima svako malo po nekoga oslovljava kao legenda) jer sam u tekstu s Prvenstva grada u vaterpolu pročitao kako je legendarni Frano Radovanović Bjondo s njegovom legendarnom klupom uspio poduzeti taktičke poteze,da bi legendarne Biline postale legendarni prvaci.

A legendarni je Branko Bačić nakon potpisivanja ugovora o izgradnju bazena rekao da je to prvo korčulanski, hrvatski i svjetski, jer su korčulanski plivači i vaterpolisti osvojili sve ove regije s manje funkcionalnim otvorenim plivalištem u Korčuli.

I tako se priča o legendama nastavlja: Neka mi oprosti prijatelj i mlađi kolega legendarni Neno Kosović što spominjem njegovo ime, ali i on je s pravom napisao osvrt o prvom legendarnom štopingu u novom legendarnom zimskom bazenu, spominjući plivačku utrku dvojice korčulanskih sportskih legendi – nekadašnjeg EU rekordera delfinovim stilom Andra Depola i sadašnjeg HR reprezentativca i sudionika dviju Olimpijada Marija Todorovića.

Da ne bih zanovijetao, ja legendarni Niko Perić sam prvi svjedok (što sam zabilježio i legendarnim foto aparatom) kako je  legendarni mali Čoda s Olimpijade u Londonu sletio u legendarni Pupnat (rodno mjesto svoje majke) kad sam se i našalio kazavši Mariju da ubuduće prije svakog važnijeg natjecanja treba pozdraviti Gospu od sniga, koja je možda pomogla i Janici Kostelić-legendarnoj Snježnoj kraljici, koja je kao dijete dolazila vidit Gospu od sniga,koja je sigurno pomogla .i legendarnom Nikši Radovanoviću.

Bilo bi dobro, sigurno i zanimljivo pročitati od sugrađana točnu dijagnozu titule Legenda, za što vjerujem da bih je i ja sam izgubio, iako sam je sam sebi nadjenuo.

A nakon legendi, evo Vam iz mojih istraživanja  još nešto, nevjerojatno, da se samo u Korčuli mogu pronaći novi sveci koje Crkva i katolički svijet sigurno ne poznaje. To su :  KATEDRALA SV MARKA POLA i Biskupska RIZNICA SV MARKA POLA. Znači ime Marka Pola (osim brodova, web portala, trgovina i servisa, sada je preskočilo pripremu svetosti, i naš Marko Polo je svetac.

Ovo sam otkrio pisanjem na internet traženju imena legendarnog Aljoše Minakova. Napišite aljoša minakov, i otvara vam se tekst :

Don Božo Baničević, katedrala i biskupska RIZNICA SV MARKA POLA

Preveo s hrvatskog Živan Filippi  dr. sc
engleska verzija uredila Celia Irving

S poštovanjem prema svim legendarnim svecima, napisao i snimio Niko Perić

Pošalji dalje:

4 komentara “V. D. ( V e l i k i D o g a đ a j ) Š O K

 1. Milodite (Uredi)

  Nakon čitanja ovog LEGENDARNOG članka LEGENDARNOG Nika Perića, mogu samo reć da mu je rezervirano misto LEGENDARNO najgoreg članka (uključujući i one u kojima se pljuje po svemu i svačemu) na ovim LEGENDARNIM stranicama.Autoru članka preostaje nakon ovoga da ga se osljovljava sa ONAJ,a nikako LEGENDARNI.Šjor Niko, LEGENDARNO SRAMOTNO!!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. Pero (Uredi)

   Niko, ovo Milodite je LEGENDARNO protiv svega …
   Niko je jedan jedini…LEGENDARNI…kamo sriće da ga se više cijeni, poštuje i pomaže u ovom malom mistu , nazvan Gradom…

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Škarambela (Uredi)

  poštovani šjor Niko, legendarno je vaše surfanje internetom a još legendarniji su podaci koje ste pronašli, čak štoviše mistični, a inače u Korčuli ne postoji Biskupska riznica već Opatska, nastala 1954. za vrijeme stolovanja posljednjeg mitronosnog opata Korčule i osnivača riznice, don Iva Matijace

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.