Problematika ribarenja u području Parka prirode Lastovo

Župan Nikola Dobroslavić razgovarao je s predstavnicima korčulanskih i lastovskih ribara, načelnikom Općine Lastovo i predstavnicima Parka prirode Lastovo o problematici ribarenja u akvatoriju Parka prirode.

Naime, Ceh ribara na sastanku s Županom, održanom 11. veljače 2010., zatražio je posredovanje u rješavanju spora koji je onemogućio korčulanske ribare da ribare na predjelu otočića Glavat i Vrhovnjaka.

Ribari su ponovo izrazili nezadovoljstvo činjenicom da im je proglašavanjem Parka prirode Lastovo suženo područje za ribarenje. Dogovoreno je da će ribari s Lastova i Korčule utvrditi koji su ribari do sada lovili na području Parka prirode te im dati prednost pri dobivanju koncesije za ribarenje. Prema pravilniku koji je donesen moguće je da za ribarenje na području PP Lastovo bude izdano 45 koncesija. Kako je 40 koncesija dodijeljeno Lastovcima, korčulanski ribari su izrazili negodovanje te zatražili rješenje nastalog problema. Također, na sastanku je rečeno kako će se trajno rješenje ovog problema iznaći u kontaktima na državnoj razini.

(www.edubrovnik.org)

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “Problematika ribarenja u području Parka prirode Lastovo

  1. Polu_Skojar (Uredi)

    A nas, obicne gradjane, tko nas pita da li smo zadovoljni ribom koja nam je dostupna na ribarnicama? Oduvijek je bilo da se na peskarije (osim one u Splitu) nosila riba koja nema prodju kod ugostitelja ili imucnijih bonkulovica kojima se bolji komadi nosu na kucu. Nalazimo uglavnom skupu ribu lose kvalitete a cesto puta i upitnog visestrukog odmrzavanja.
    Osobno mi nije zao tih ribara zbog ogranicenja njihovih prava izlova u podrucju Parka Prirode. Razmisljanja vode sto uciniti za poboljsati opskrbu kvalitetnom ribom sirokog pucanstva? Da nam bude kao i njima u Splitu npr.

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.