Prodaje se Bon Repos za 124,4 milijuna kuna

Na godišnjoj skupštini Hotelsko turističkog društva HTP Korčula d.d. dioničari su u utorak prihvatili prijedlog Nadzornog odbora i uprave o prodaji izdvojenog hotelsko-apartmanskog naselja Bon Repos po tržišnoj cijeni od 124,4 milijuna kuna.

Dioničari su većinom glasova potvrdili odluku da u slučaju izostanka prodaje u prvome natječaju NO odredi cijenu za naredni natječaj, uz pisanu suglasnost HFP-a,većinskog vlasnika tvrtke.

Manjinski se dioničar usprotivio takvom odluci,zastupajući stav da se, u slučaju izostanka prodaje u prvom natječaju, mora sazvati nova skupština na kojoj će svi dioničari imati pravo na stav o daljnjim koracima privatizacije društva.

Direktor tvrtke Jure Vlašić naglasio je kako su zaposlenici društva zadovoljni zbog prodaje samo jednog dijela poduzeća. Novcima od prodaje, dodao je, društvo će vratiti hipotekarni kredit za hotelsko-apartmanski kompleks Bon Repos i ostale nepovoljne kredite, a ostatak uložiti u razvoj preostalog dijela tvrtke.

Bon Repos

Bon Repos uključuje četiri hotelska paviljona sa centralnom zgradom recepcije,kapaciteta 258 soba i 516 kreveta,tri restorana,otvoreni bazen, dva teniska igrališta itd. Njegovu izdvojenu prodaju krajem prošle godine dogovorili su predstavnici uprave i lokalne samouprave sa predstavnicima Vlade i HFP-a. Sukladno tom dogovoru, nakon prodaje Bon Reposa i konsolidacije ostalog dijela društva, kreće prodaja ostala četiri hotela, kako bi se završila dugo očekivana i u više navrata neuspješno pokušavana privatizacija.

Željan Petković/EPEHA

Pošalji dalje:

3 komentara “Prodaje se Bon Repos za 124,4 milijuna kuna

 1. Dylan Dog (Uredi)

  Valjda će se naći neki poduzetni 20-ogodišnji unuk da to kupi i spasi od propadanja.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Riječan (Uredi)

  A šta očekivati od ljudi, koji vode Hotelsko otkad postoji, a doma nisu imali ni ************, veliki manageri. ************ ko i svugdi a ludi narod neka gleda kako pune žepe i ostaju bez svog cjeloživotnog truda…

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. ozzy (Uredi)

   Jos malo prodat ce te groblje u korculi!!!
   Pa ono sto se pisalo na tvrdoj stini,od stoljeca 7 bit ce zaboravljeno.

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.