I nogomet na plaži je turistička ponuda

Cijelu ljetnu turističku sezonu u organizaciji TZ općine Lumbarda,uz suradnju sa kulturno-umjetničkim, pjevačkim,sportskim i humanitarnim udrugama, svaku večer se održava po neka priredba,koje su i prema nazivu podijeljene u tradicijske (kultura, folklor, ribarske večeri, koncerti klapa i crkvenog zbora) kulturne (izložbe lokalnih i gostujućih likovnih umjetnika, dramske i pjesničke večeri) rekreativne (sportske i zabavne aktivnosti, turnir malog nogometa, picigin, odbojka i mali nogomet na pijesku, potezanje konopa i utrka tovara).

Započeli smo 8. lipnja ove godine, i službeno zatvaranje lumbarajskih užanci je predviđeno 28. rujna, kaže nam Igor Kršinić, predsjednik TZ općile Lumbarda. Za posjetitelje su sve priredbe besplatne, i zadnjih se večeri na plaži Prvi žal u centru mjesta prijavljuje sve više malonogometaša na pijesku plaže koje nemaju niti jednoga kamenčića. Na male branke bez vratara igraju po četvorica. To je u početku bilo nekako po strani, govori Igor Kršinić, a sada se publika nema gdje smjestiti. Ima i izvanrednih, dodavanja, driblinga i zgoditaka.

Zbog relativno malog prostora, organizacija je lakša, a interes izvan očekivanja. Prije službenih natjecanja, započinju najmlađi, i onda do kasnih večernjih sati prate se domaći i strani igrači.

Tekst i snimak: Niko Perić

Pošalji dalje: