6 komentara “Korčulanski bavul: Radio amaterski leptir iz Australije

 1. Goran Pelaić (Uredi)

  Eto Tonči, leptir iz najboljega bavula, punog blaga Božjeg, ipak će poletit najprin putem dobro poznatih frekvencija Radio Splita – a to znači po cilome svitu.
  Pisa si o radio amaterima -ma ni jedna tvoja rič i rečenica ni amaterska! I zato gustan što će priča doć i do Australije, Nove Zelande i tamo onih drugih velikih škoja što činidu ovu kuglu zemaljsku.
  I na kraju, ja ti neću poslat 88, poslat cu ti 73 – Tebi i Leptiru iz Australije, pak vi to bratski podilite.
  Goran

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Ante Tomelić (Uredi)

  Uzalud je biti ekstremno skeptičan, ljubomoran, zloban. To najviše škodi onome u kome se te osobine kriju.
  Nisam imao namjeru komentirati ovaj post, ali onima koji ne razumiju svoj materinji jezik treba to reći.
  Tonči u svom prilogu govori o starim radioamaterima, Korčuli i našem prijateljstvu i vezama koje traju već 40 godina, a ne o radioamaterstvu općenito. I ko mu to može osporiti? Dragi Gorane, medije kao što su internet i radio čovjek može koristiti po svome ukusu, sve dok se pridržava stnovitih pravila i nikoga ne vrijeđa.
  A sada, hvala Tonči na osvježenju lijepih uspomena, tamo negdje iz 1960-tih. Zahvaljujući tebi, i svima onima koji svojom riječju, slikom i glazbom predstavljaju Korčulu kao grad kulture i prijateljstva, ona neće izgubiti ništa od svog ugleda usprkos svim skepticima.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. Goran Pelaić (Uredi)

   Ne znam Ante, možda nisam dobro razumio ono što ste željeli kazati pa se unaprijed ispričavam.
   Ne znam koga bih ja eventualno povrijedio. Tonča ponajmanje! A i inače nisam od te vrste ljudi. Ovako sam shvatio da sam nešto uvredljivo napisao. Ako je tako shvaćeno, moja isprika. Ali mislim da sam dao kompliment najprije autoru. Je li možda “nesporazum” u onoj mojoj rečenici da ni jedna jedina rič nije amaterska? Time nisam želio kazati da je nešto promašeno već sam dapače želi pohvaliti Tonča kao vrsnog pisca, da u njegovim pričama nema amaterizma. Premda, svi znamo da je amaterizam u svojoj biti jako pozitivna “pojava”. Šjor Ante, skužajte, ovo ni polemika između mene i Vas. I nemojte se sad Vi ofendit! Izuzetno cijenim Tonča a o mojoj ljubavi prema Korčuli već i vrapci znaju. Uostalom, moji su korijeni veloluški! I s time se jako ponosim. Hvala Vam šjor Ante, nisam ni u snu ima lošu namjeru. Puno pozdrava Goran ovdašnji i tamošnji

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
   1. Ante Tomelic (Uredi)

    Dragi Gorane,

    Hvala Vam na ponovnom javljanju, jer da niste to uradili ja bi još uvijek mislio da komentar kojeg ste postavili na ikorcula.net dolazi od kojeg zlobnika. Više puta slušao sam «Nedjeljni akvarel» putem interneta i svaki put je to bio posebni doživljaj. Prošle nedjelje proradile su i emocije, kada sam čuo da je Tonči spomenuo i mene u svom prilogu iz Korčulanskog bavula, to je bilo posebno uzbudljivo. Dakle sve je bilo na visokom stupnju, međutim komentar na korčulanskom portalu me je isprovocirao, jer sam ga shvatio u drugom kontekstu. Vis ste u komentaru zadržali stil pisanja kojeg upotrebljavate u «Nedjeljnom akvarelu» i to nisam ukopčao, pogotovo zbog toga što nisam shvatio da se radi o novinaru Radio Splita. Kad bi onaj isti komentar dolazio od bilo koga drugog, to bi uvelike izmjenilo smisao poruke, pogotovo primjedba da: «ni jedna tvoja rič i rečenica ni amaterska» (radioamateri su osjetljivi na ne-amaterske etikete). Pogotovo mi je nekao ironično zvučala zaključna rečenica iz komentara.
    A sada, s moje strane ja se javno ispričavam za sve navode iz moga odgovora koji su vas uvrijedili. Ja sam već 40 godina u Australiji, pa bi se možda moja primjedba o materinjskom jeziku mogla više odnositi na mene samog. Eto nadam se da ćete prihvatiti moju ispriku i da će u slijedeću nedjelju biti opet sve po starom.
    Ante Tomelić

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. Goran Pelaić (Uredi)

  Dragi šjor Ante, da ne bismo puno trošili ovog korčulanskog, internetskog prostora, idemo mi zaključit ovu prepisivačku priču, a ostaviti ovu o leptiru koja je puno lipša.
  Koji put se rič može “izvrnit” i da ukazuje na nešto što nije. Mi smo se uglavnom razumili: s najboljom namjerom sam ono napisao. Redovito posjećujem ovu stranicu i nikada nisam ostavio komentar. A Korčula je ipak i moja, pa sam ostavio malu poruku. Tonča svi uvažavamo i svojim je prilozima znatno doprinio da se zna nešto više o Korčuli, ljudima i običajima. Koliko se to cijeni u samome mistu ne znam. Trebalo bi! Znam samo da je našim slušateljima drag i poznat. Ja ga nikada nisam (na žalost) ni upoznao mada se čujemo, kao što nisam desetljećima upoznao moje prve rođake u V. Luci i Blatu.Sramota, ali što ću. Nemojte se ispričavati niti osjećati ružno što ste išli u obranu Tonča misleći da ga netko provocira. To bih isto ja učinio i za Vas i za njega. Eto, sve je lipo kad završi ovako kako se sad dogodilo na ovim stranicama. Želim Vam svako dobro, Vašoj familiji u Australiji i bilo di na svitu, svakom dobrom svim Korčulanima i svima onima koji nas slušaju ili čitaju.
  Zdravi i veseli bili

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. Ante Tomelic (Uredi)

  Drago mi je Gorane da smo na ovaj, malo smišni, način stupili u kontakt. Sviđa mi da Korčulu držite svojom, tako se i ja osjećam. Nisam rođen na Korčuli, ali u Veloj Luci pohađao sam osmogodišnju školu od 1949. do 1954; a u Korčuli sam ostavio moje najljepše godine, stekao prijatelje i obitelj, to je dovoljno da imam posebnu «mekanu stranu» za taj dio svita. Stoga možda i malo prebrzo reagiram kad je riječ o Korčuli. Čast mi je upoznati vas ovim putem i potvrditi vaš profesionalni način ophođenja. Jedva čekam kad će doć nedija da vas ponovno čujem na Nedjeljnom akvarelu. Do slušanja!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.