Ukidanje trajektnih linija za posljedicu će imati iseljavanje sa otoka

Povodom najave Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture o racionalizaciji troškova javnog pomorskog prometa, odnosno ukidanju nekih trajektnih linija za otoke, Županijski HDZ danas je održao konferenciju za novinare na kojoj je upozorio da će se provođenjem ove odluke od otoka napraviti geto.

Naime od 1. listopada ukinut će se noćna linija za Korčulu, linija Dubrovnik-Korčula-Hvar-Split-Rijeka i to tijekom cijele 2013. i u sezoni. Smanjit će i broj linija Orebić-Dominče te Prapratno-Sobra. Ukida se linija Drvenik-Korčula. Planira se i uvođenje manjeg broda za prijevoz Šipan-Lopud-Koločep-Dubrovnik. Na relaciji Split-Vela Luka umjesto dva puta dnevno vozit će se samo jednom.

„Hoćemo li ukinuti sve veze? Za nas je neprihvatljivo ukidanje noćnih linija i zatvaranje otoka od 21 sat, jedino ukidanje za otok Rab nije sigurno, jer je zamjenik ministra pomorstva dolazi s tog otoka. Linije za Cres, Mali Lošinj i Ugljan se također ukidaju”, kazao je novinarima predsjednik ŽO HDZ-a Branko Bačić.

Župan Nikola Dobroslavić kazao je kako će se ovom odlukom od otoka napraviti geto te je poručio Vladi da odustane od ovakvih mjera štednje.

Na konferenciji za novinare govorio je i načelnik općine Blato Ivo Gavranić koji je upozorio na depopularizaciju otoka Korčule, koja bi bila posljedica ove odluke Vlade.

„Samo želimo da naša djeca imaju jednaka prava kao i ostala djeca u RH. Ne zahtijevam i ne tražim, već molim Vladu da odustane od ovog prijedloga. Molim jer mi otočani ne možemo blokirati ceste. Naše su ceste plave, duboke, široke”, kazao je Gavranić.

http://www.dubrovniknet.hr

Pošalji dalje:

4 komentara “Ukidanje trajektnih linija za posljedicu će imati iseljavanje sa otoka

 1. afer (Uredi)

  Onako kako je Milanović poručio kad je nedavno bio u Krčuli: ” Izolacija je vaša prednost”

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Antoni (Uredi)

  Ca se mene tice ukinte odma sve linije za otoke a mi cemo ga jos ogrodit zicon. Kako su stori zivili prin zivit cemo i mi. E da ne zaboravin.. Obavezno uzmite sa sebon ht, vip, hrt i ostale budalastine. Adio i evala Von!!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. tonja (Uredi)

  ma budimo ‘realni’: što će otocima veza s koponom SVAKI DAN???!!!! nego – tko treba poć, npr. u Dubrovnik, neka se upiše na listu, pa kad se skupi 50 ljudi, organizirat će se (neki) prijevoz!!!! i da vidiš uštede za državu!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. Aurora (Uredi)

  Ma najbolje bi bilo da ukinu sve linije a da mi izgradimo brod od Brne do Italije. Kad ne trebamo mi državi, ne treba ni država nama!!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.