Pelješki most izgradit ćemo već u nedjelju

Koordinacija braniteljskih udruga i neretvanski lađari u nedjelju grade Pelješki most – potvrđeno je to na tiskovnoj konferenciji održanoj u srijedu u Metkoviću.

Idejni začetnik neretvanskog maratona lađa i organizator ovoga spektakla Milojko Glasović, kazao je da Maraton lađa spaja Hrvatsku a upravo 33 lađe su glavna okosnica spajanja pelješke i neretvanske obale. Uz njih će u projektu “Bilo naroda. Gradimo most“ sudjelovati još nekoliko stotina većih i manjih brodica.

– Hrvatska mora biti jedinstvena i mora misliti na svoju budućnost. Neka se sve ukradeno vrati i možemo sagraditi deset ovakvih mostova – kazao je Milojko Glasović.

Kako je istaknuto u spajanju Komarne i Brijeste sudjelovat će brodice od Prevlake do Savudrije. Predsjednik udruge Zavijet, Mladen Milošević istaknuo je kako se branitelji nisu borili za podijeljenu Hrvatsku.

– Borili smo se za cjelovitu Hrvatsku a kako vidimo spajanje zemlje predugo traje pa smo se odlučili na ovakav korak, kazao je Milošević.

Jedna od organizatora, novinarka, Branka Šeparović iznijela je zanimljivu ideju o financiranju Pelješkog mosta.

– Most ćemo prodavati na centimetre. Jedan centimetar košta osam tisuća kuna i kada se sve to zbroji imamo dovoljno novca za gradnju – kazala je Šeparović naglašavajući kako već ima dosta potencijalnih investitora, čija će imena biti upisana na brončanoj ploči, koja će se postaviti na most. Kako bi se „napravio“ pelješki most potrebno je tristotinjak plovila, koji će se rasporediti u dužini od oko 2,5 kilometara, kolika je bila predviđena dužina mosta.

Stanislav Soldo DV

Pošalji dalje:

2 komentara “Pelješki most izgradit ćemo već u nedjelju

  1. pokojni kukalo (Uredi)

    evala van! tako mozemo uredi cilu drzavu i bi prvi koji ce pultiku potira ca!!

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.