Poziv Gradskoj knjižnici u Poljsku

GRADSKA KNJIŽNICA IVAN VIDALI početkom godine uključena je u projekt NAPLE SISTER LIBRARIES (Europske narodne knjižnice u zajedničkom djelovanju) kao sestrinska knjižnica iz Hrvatske. Na poziv Javne knjižnice Piekary Slaskie – Poljska, organizatora projekta Sestrinske knjižnice u akciji za mlade međunarodnog projekta u kojem svaku od partnerskih knjižnica predstavljaju 2 predstavnika koji rade s mladima odlaze i naše knjižničarke.

Na pripremnom sastanku od 11. do 14. rujna u Poljskoj  će se naći predstavnici knjižnica: Arucas Municipal Library – SPAIN (Gran Canaria), Iisalmi City Library – FINLAND, Kauna Country Public Library – LITHUANIA, Municipal Public Library in Piekary Slaskie – POLAND i Gradska knjižnica Ivan Vidali Korčula – HRVATSKA.

Program će se odvijati u aktivnostima Mladi u akciji bez tajni – skupnom radu usmjerenom na teme daljnjih projekata i njihovo planiranje uz “Sajam europskih knjižnica” s predstavljanjem svake od knjižnica i zemalja iz kojih dolaze. Glavno je težište suradnje širenje znanja i vještina iz područja stvaranja projekata među knjižničarima koji rade s mladima, razmjena iskustava, osobni razvoj i jačanje motivacije za daljnje aktivnosti.

Ponosni smo što smo dio  projekta investiranja u budućnost rada s mladima i suradnje kroz upoznavanje s europskim kulturama sestrinskih knjižnica.

Pošalji dalje: