Završena prva faza obnove Doma zdravlja u Korčuli

Dom zdravlja u Korčuli izgrađen 1976. godine je u prosincu prošle godine primio izvođače radova na rekonstrukciji i sanaciji oštećenja nutarnjeg i vanjskog dijela zgrade,čija je prva faza završena, da bi se danas (ponedjeljak,10.rujana 2012.) u zgradi okupili ljudi koji su doprinijeli da sanacija i rekonstrukcija prve faze u potpunosti izmijeni krovove i otvore,a sada se očekuju poslovi druge i treće faze na poboljšanju standarda zdravstvene zaštite.

Ugovor o završetku radova je u ime naručitelja i investitora potpisao Dubrovačko neretvanski župan Nikola Dobroslavić, i s druge strane u ime izvođača radova direktor tvrtke Eding d.o.o. Mladen Mandić. Potpisivanju i razgovoru o budućnosti DZ Korčula su prisustvovali: zamjenik župana Frano Skokandić, saborski zastupnici Branko Bačić i Mladen Marelić, predsjednik Vijeća Grada Korčule Lovro Krstulović i gradonačelnik Korčule Mirko Duhović, te načelnici općina Lumbarda i Orebić Ivan Radovan i Tomislav Jurjević.

U ime domaćina DZ Korčule goste je pozdravila v.d.ravnateljica dr. Sandra Pecotić Jeričević, pohvalivši kvalitetu i estetiku radova koji su započeti 01. prosinca 2011. i završeni 19. lipnja 2012.godine. Prema njezinim podacima ukupna je vrijednost radova 4.317.664,28 kn, čime su se kroz adaptaciju i rekonstrukciju u potpunosti izmijenili krovovi i otvori zgrade izgrađene 1976. godine na kojoj su godinama prijetila vidljiva oštećenja i nutarnjeg i vanjskog dijela, kao i manji radovi na montaži gromobranskih uređaja i fasadne stolarije. Zahvalila je dosadašnjem dugogodišnjem ravnatelju DZ Josipu Podbevšeku koji je do nedavnog odlaska u mirovinu učinio puno za ustanovu koja bilježi visok standard medicinske zaštite. Zamolila je i investitore da se nastave radovi druge faze kako bi se mogli urediti unutarnji prostori i u trećoj fazi  u potpunosti završiti predviđeni radovi, da bi tako brojni pacijenti uz liječnički kadar i aparaturu mogli smanjiti troškove putovanja do bolničkih pregleda.

Župan Dobroslavić je rekao da su trenutno proračunska sredstva u čekanju, pak je uz zahvalnost Vladi RH, ministarstvu zdravstava, mora, prometa i infrastrukture, kao i zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva RH, gdje je bio tadašnji tajnik i ministar korčulanin Branko Bačić puno pomogao, da se ovaj projekt uvede u rad, i zahvalio na odobrenim sredstvima za financiranje prve faze radova. Zatim se je obratio direktor izvođača radova Mladen Martić, zahvalio svima koji su ocijenili radove vrlo dobrima. Radovi su izvedeni, a plaćanje nije izvršeno?

I tako uz svečanost potpisivanja ugovora o završetku radova nastao je muk, kojega je pokušao spasiti dožupan Skokandić,objasnivši da je to samo privremeni problem, jer da je novac odobren, i zamolio je saborske zastupnike da provjere sve razloge, a i oni će se iz županije obratiti nadležnim ministarstvima.

Tekst i foto: Nikola Perić

Pošalji dalje: