Natkriveni plivački bazen u Korčuli nosi ime Gojka Arnerija

Na sinoć održanoj sjednici Gradskog vijeća Korčule donesena je odluka da se novoizgrađeni natkriveni plivački bazen u Korčuli zove po imenu Gojko Arneri (1935-1983) živio u Zagrebu a igrao za KPK (i njegov je otac Dušan bio vaterpolist KPK i među prvima inicirao vaterpolo u Korčuli, bio istaknuti funkcionar VSH i VSJ, bio i predsjednik Plivačkog saveza Hrvatske) koji je na sina Gojka prenio ljubav za plivačkim sportom, kojim je Gojko svojoj Korčuli poklonio cijeli životni vijek, igrao 25 godina za KPK, bio plivač i reprezentativac ondašnje Jugoslavije.

Postao neponovljiva figura KPK, čija bogata sportska karijera govori da je prvi javni nastup imao 1950. u plivanju na 100 m slobodnim stilom osvojio 6. mjesto u susretu s JADRAN iz Herceg novog. Iste se godine pojavljuje i u omladinskoj ekipi KPK kada postiže svoj prvi gol. Redaju se godine plivanja,vaterpola (za svoj KPK igra do 1973. godine) a već 1953. postaje prvotimac i član omladinske reprezentacije Jugoslavije, kada i na europskom prvenstvu u plivanju postiže dobre rezultate, da bi na Mediteranskim igrama u Bejrutu 1959. osvojio zlatnu medalju kao vaterpolist državne selekcije za čiju je vrstu nastupio 50 puta.

Nakon završetka igračke karijere postaje trener KPK, i u zadnjim godinama umirovljenja posvećuje se radu s najmlađim plivačima i vaterpolistima, u isto vrijeme je i u raznim forumima Vaterpolskog saveza gdje dobiva i Trofej Hrvatske za svoj dugogodišnji rad u matičnom klubu KPK kojega do smrti nije ostavio.

Inače, prema podacima Dalibora Antunovića, ravnatelja Športskih Objekata Korčule, novi natkriveni zimski bazen se otvara krajem slijedećeg tjedna uz nastup vaterpolskih klubova: Jug, Mornar, Primorje i Mladost.

Tekst i snimak : Niko Perić

Pošalji dalje: