Nezakonito preko granice

Prema priopćenju PU Dubrovačko – neretvanske županije, jučer, 4. ožujka, policijski službenici Policijske postaje Korčula dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom iz Slanog poradi postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonito prebacivanje osoba preko državne granice.

U srijedu, 3. ožujka, u večernjim satima, na trajektnom pristaništu u Korčuli, uočeno je osobno vozilo marke Škoda Octavia, dubrovačkih registracijskih oznaka, u kojem se osim osumnjičenog 44-godišnjeg vozača nalazilo i pet državljana Albanije. Vozač je petoricu državljana Albanije odvezao u Korčulu gdje ih je preuzeo 58-godišnjak iz Korčula i osigurao im smještaj.

Osnovano se sumnja da je petoricu državljana Albanije iz mjesta Tuzi u Crnoj Gori do državne granice s RH, u blizini graničnog prijelaza Karasovići, dovezao nepoznati muškarac i pomogao im da nezakonito pređu granicu, nakon čega ih je sa osobnim vozilom dočekao osumnjičeni 44-godišnjak, koji ih je prevezao do Korčule gdje ih je preuzeo 58-godišnjak iz Korčule.

58-godišnjak iz Korčule je jučer uz optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o strancima doveden u Prekršajni sud u Korčuli. Državljani Albanije su također dovedeni u Prekršajni sud u Korčuli gdje im je izrečen sudski ukor i zaštitna mjera protjerivanja iz RH u trajanju od šest mjeseci. Jučer, 4. ožujka, u večernjim satima, osumnjičeni 44-godišnjak je uz kaznenu prijavu doveden u Istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku gdje je saslušan i pušten. – stoji u priopćenju. dv

Dubrovački vijesnik

Pošalji dalje:

8 komentara “Nezakonito preko granice

 1. grgur (Uredi)

  LOL x 10

  Zanima me samo jedna stvar … ZAŠTO u gorenavedenom tekstu nema inicijala 58-godišnjaka iz Korčule!?????

  A u svim HR novinama je to navedeno i svi manje-više znaju ko je … FAMOZNA ‘slučajnost’ 🙂

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Beris Belić (Uredi)

  Koji sramežljivi tekst! a toliko vrijedan pohvale.
  Krim policija policijske postaje Korčula je prekinula jedan od najogavnijih kriminalnih udruživanja!
  Svaka čast!krim policiji Korčule.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. Polu_Skojar (Uredi)

  Valjda se drze toga da javno u medijima iznosenje imena osumnjicenih za prekrsaje nije i nesmije biti oblik kaznjavanja.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. runja (Uredi)

  Informacija zakukuljena zamumuljena, pohvalno ali nejasno bez inicijala!??? Nejasno Korčula, a ko? di? što? pa na koncu pušten!???

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 5. Polu_Skojar (Uredi)

  A sto bi ti runja da mu se objave prva tri slova od imena i prva cetiri slova od prezimena te da se jos navede da mu brat prodava sladoled prid pekarnicom a sestra da mu je bila zamjenica sefice AFZ od 1979. do 1981. a otac pomocnik sumara na Sv.Iliji od 1947. do 1949.? Javni mediji nisu u nas poput onih u Iranu 😉

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 6. grgur (Uredi)

  Dakle POTPUNO isti ovaj tekst sam pročita u Slobodnoj Dalmaciji i tamo lipo stoje INICIJALI. Ode nema NIKAKVIH inicijala iz meni sasvim nerazumljivih razloga 🙂

  grgur

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 7. Tino Andrijić (Uredi)

  Pa onda napravi copy/paste tog linka iz Slobodne (ovaj objavljeni je iz Dubrovačkog vjesnika kopiran je bez modifikacija).

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.