Reagiranje na govor Iva Milata

Na proslavi 68. godišnjice oslobođenja grada Korčule, predsjednik SAB Korčule Ivo Milat u svom govoru spomenuo je i sahranu posmrtnih ostataka trojice Blaćana, mog pokojnog oca, njegovog brata i Dušana Šeparovića koje su partizani bacili žive u jamu Paklenica 16. kolovoza 1943.

Već su pismeno izneseni dokazi koji opovrgavaju lažne inkriminacije kojima su ubojice pravdale svoj zločin, a tim se lažnim argumentima služi i Ivo Milat. Nećemo te dokaze ponavljati da bi osporili laži Iva Milata jer netko je već rekao: »Što vrijede argumenti protiv zlurada srca».

Reći ćemo tek toliko da potomci Petra, Mirka i rodbina Dušana poručuju svima kojih se to tiče da, ma koliko im bila teška mučenička smrt njihovih očeva i brata, vjeruju da je lakše podnose nego što potomci ubojica podnose teret zločina svojih predaka.

Mara Burmas rođena Sardelić Fire

Pošalji dalje:

11 komentara “Reagiranje na govor Iva Milata

 1. Mar (Uredi)

  Svaka vam cast Gospodja Mare, ja sam htio htio reagirat i napisat par rijeci jer su se mnogi oglusili na lazi Iva Milata.Sramotno sve skupa.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Smrkinić (Uredi)

  Nemam volje se bavit s tim luzerima, nekim Milatima, Lešajama i njima sličnima, neka kukaju za prošlošću a priroda će već učinit svoje.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. Janko (Uredi)

  Molio bih gospodina Milata da nam objasni koji je to sud dokazao krivnju ovoj trojici nesretnika. Ako je krivnja u tome sto su oni navodno bili clanovi jugoslavenske stranke odnosno kako on govori cetnici da li to znaci da smo i mi hrvatski branitelji imali pravo ubiti nekog u korculi zato sto se nije slagao sa idejom hrvatske drzave. Kao sto se vidi i kao sto svi znamo takvih spodoba nije falilo, a izgleda niti ih danas ne fali.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. korculanin (Uredi)

   Para mi se da ova ****** korculanskih boljsevika vrlo olako koristi ric cetnik, a da sto su to oni nego jugoslaveni, komunjare i cetnici?????

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. Boris Marelić (Uredi)

  Uz sućud obiteljima ubijenih zanimljiv je pročitati i kolumnu Predraga Lucića objavljenu 19.2.2011.u riječkom Novm listu o liku i djelu organizatora pogreba 16.8.2012. nad jamomom Palkenica u Blatu :

  Jama danas i sutra

  Autor: Predrag Lucić
  Objavljeno: 19. veljače 2011. u 15:19
  Vezano

  Članci
  U masovnom grobištu Obernjak ekshumirani ostaci 36 osoba
  Karamarko: Ja sam antifašist i antikomunist, ja sam dakle antitotalitarist
  foto Karamarko: Afirmirat ćemo tuđmanovsku Hrvatsku

  Tagovi

  Komunistički zločini
  Zvonimir Šeparović

  Nek se zna da je cijena kojom je hrvatski malograđanin plaćao očuvanje svoga mira bila strašna. Samo zato nam Šeparović danas i otkriva što je sve morao zatomljivati u sebi dok se bavio sigurnošću u prometu, pravnim aspektima AIDS-a i žrtvoslovljem opće prakse

  Hajde, neka. Neka nam je u veljači 2011. napokon došlo »vrijeme da se kaže što su ti komunističko-partizanski monstrumi učinili hrvatskome narodu«. I neka nam je to vrijeme kazivanja blagoslovio baš Zvonimir Šeparović u intervjuu potpore Karamarkovim rovokopačima, objavljenom u Hrvatskom listu.

  Neka nam mjera glagoljivoga vremena bude nestor hrvatske viktimologije koji se tih monstruma i njihovih zločina toliko gnušao da ih je veći dio svoga života s indignacijom prešućivao. I nek nam je on, umjesto na tim zločinima čije su žrtve vapile do neba, svoj humanizam brusio na važnijim temama, od »sigurnosti i odgovornosti u saobraćaju« do »pravnih i socijalnih aspekata AIDS-a«. I nek mu je to omogućilo da u komunističkom sustavu, bez moralnog opterećenja njegovim zločinačkim zasadama, izgradi lijepu karijeru suca, profesora, dekana Pravnog fakulteta i rektora Sveučilišta u Zagrebu.

  I nek nam se on posvetio i žrtvoslovlju, pa makar ni u toj sferi svoga intelektualnog djelovanja nije pokazivao da ga imalo kopka ono po čemu danas kopa Karamarko. I nek nam je naš proslavljeni viktimolog bio i jedan od utemeljitelja Svjetskog žrtvoslovnog društva, čak i njegov predsjednik, premda je i na toj poziciji uspješno odolijevao napasti da progovori o zločinima komunističko-partizanskih monstruma.

  Ali neka i onaj tko danas misli optuživati Šeparovića za njegovu šutnju iz tog doba bude svjestan da će o tom fenomenu hrvatske mutavosti teško reći išta ubitačnije i ubitočnije od našega junaka: »U nas je šutio malograđanin koji nije htio narušiti svoj mir. Šutjeli su oni koji su imali koristi od režima u kojem su živjeli. Šutjela je akademija (JAZU), sveučilište i studenti. Stvorena je sintagma hrvatska šutnja.«

  Nek se zna da je cijena kojom je hrvatski malograđanin plaćao očuvanje svoga mira bila strašna. Samo zato nam Šeparović danas i otkriva što je sve morao zatomljivati u sebi dok se bavio sigurnošću u prometu, pravnim aspektima AIDS-a i žrtvoslovljem opće prakse.

  Prepričava on kako ga je jedan japanski student nakon predavanja zapitao: »Kako to da ste postali viktimolog?« I kako mu je on odgovorio pričom o stradanju svoga brata Dušana, kojega su partizani u ljeto 1943. živa bacili u jamu Paklenicu na Korčuli samo zato što im se nije htio priključiti i otići u šumu. »To što se ja cijeli svoj život bavim žrtvama objašnjavam upravo nedužnom žrtvom svoga brata. Od njegova stradanja nisam se oslobodio cijeloga života«, zaključuje viktimolog svjetskoga glasa svoju strašnu storiju o dugo, predugo prešućivanom zločinu. O jednom od brojnih zločina o kojima je »u nas šutio malograđanin koji nije htio narušiti svoj mir«, o kakvima su listom »šutjeli oni koji su imali koristi od režima u kojem su živjeli«.

  A vi sad razmislite treba li te hrvatske malograđane osuđivati kao što to čini najpoznatiji hrvatski žrtvoslovac ili prema njima valja pokazati razumijevanje. Ja sam razmislio. Da imam brata koji bi me tako zvonko prešutio, ja bih sam skočio u jamu. Pa neka me karamarkovići identificiraju po ispruženom srednjem prstu kojim završavam ovaj tekst.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 5. korculanin (Uredi)

  Dragi Borise, molim te odgovori di si bi kad je trebalo branit hrvatsku, korculu i naravno Caru od velikosrpskog fasizma?????????????????

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. šime (Uredi)

   Gotovo svaki protivnik stvaranja hrvatske drzave sebe nazviva antifasistom. Sram vas bilo, pustite mrtve kosti poginulih partizana pocivat u miru jer da mogu sramili bi se ko se danas kiti njima. Vecina njih su bilo obicni gradjani i seljaci i najcesce sinpatizeri ili clanovi ondasnjeg HSS-a, a ne bioljsevici, cetnici i komunjare.

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. Boris Marelić (Uredi)

   Dragi Korčulanine

   Moj odgovor na tvoje pitanje je da sam na primjer :
   U Londonu tadašnjem Ministru Vanjskih poslova Republike Hrvatske Dr Zvonku Šeparoviću ,te vršiocu dužnosti Veleposlanika R.Hrvatske u Londonu Dr-u Dragi Štambuku organizirao utjecajne diplomatske kontakte i razgovore u Velikoj Britaniji,u cilju medjunarodnog priznanja Republike Hrvatske ,te oragnizirao prijem Hrvatske turističke zajednice u Uduženje državnih turističkih predstavništava u Londonu (ANTOR)
   Kao što je razvidno nisam bio anonimno u Londonu,a možda bi poštovani anonomci mogli iskazati i svoje zasluge ili su i one bile anonimne kao i ovaj pomalo zlobni komentar .
   Lijepo je da izdvajaš Čaru s kojom sam povezan obzirom da je moj pok.otac Vicko Marelić rodjen i živio u Čari do odlaska u partizane.

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
   1. ap (Uredi)

    ma daj…evo jedan zlobni komentar..kojega si k..ca otisa u London?Palaca Arneri?
    Pobiga si,ali ne u strahu od rata..je li tako?
    Tvoje djelovanje u Londonu…u korist Hrvatske…hihihi

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 6. korkyranin (Uredi)

  Žalosno je što današnji “antifašisti” prostituiraju prošlost, pozivaju se na pokojne partizane koji velikon večinon nisu imali iste svjetonazore ko ovi danas. Korculanski antifašisti – partizani išli su u rat da bi se obranili od strane okupacije, samosvjesni i svjesni svoje nacionalnosti. Taj pokret je bio nešto najprirodnije što se moglo dogodit ko reakcija na tadašnje prilike. Ja san osobno ponosan na njih. Zli događaji tijekom i nakon rata su činjenica od kojih ne treba bižat, potomci žrtava imaju potpuno pravo da istražuju i preispituju te događaje. Međutim što se danas događa?: današnji “antifašisti” su uvelike iskrivili i isforsirali povijesne događaje kako bi sebi danas u današnjim prilikama skupili nešto političkih bodova ili napravili eventualni alibi za zločine svojih predaka. Stvorili su nerealnu jednakost antifašist=komunist, jugonostalgičar što je apsurd. Sa tom apsurdnom (NE)jednakosti sa godinama se u Korčuli razvila još jedna tragična (NE)jednakost, a to je: domoljub=nacionalist,neoustaša. Veoma je tragično da se poistovjećuje hrvatsko domoljublje i fašizam jer je poznato koliko su zla napravili fašisti, pogotovo u našim krajevima, mislim da nije ni potrebno napominjati kako smo bili prodani fašistima. Sanjam dan kada će jedni i drugi bit osuđivani od većine, kada ćemo moć bit samo hrvati, korčulani i ništa više, a glasat za one koje mislimo da će nam donit prosperitet, a ne za one koji se igraju našim emocijama i ranama iz prošlosti. Okrenimo tu stranicu konačno, prestanimo bit robovi prošlosti i poćnimo živit za sutra!!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.