Vaterpolisti Primorja EB pobjednici turnira u Korčuli

Večeras je u Korčuli u novootvorenom bazenu Gojko Arneri  završen dvodnevni vaterpolski turnir na kojemu su nastupili najbolji hrvatski klubovi, u kojima je igralo čak 16 olimpijaca iz Londona. Jučer u subotu su odigrane polufinalne utakmice u kojima su JUG CO iz Dubrovnika i PRIMORJE EB iz Rijeke pobijedili svoje protivnike MORNAR BS iz Splita i HAVK MLADOST iz Zagreba.Večeras su poraženi igrali za treće mjesto kada su HAVK MLADOST i MORNA BS odigrali neriješeno 7 : 7, zatim se je prišlo izvođenju kaznenih udaraca (peteraca) u čemu je Mladost bila bolja osvojivši treće mjesto s konačnim rezultatom 11 : 10.. Zatim su pobjednici polufinalnih utakmica PRIMORJE EB i JUG CO igrali za prvaka.Iako su dubrovčani vodili veći dio utakmice,bili su slabiji u završnici koja je rezultirala pobjedu Primorja s 10 : 8.Iako su ovo i dvije najbolje hrvatske momčadi iznenađuje da su ih suci rekordno kažnjavali u prekršajima.Tako je Primorje zabilježilo 18 isključenja (osobnih) dok ih je Jug imao 10.

Zatim se je prišlo proglašenju pobjednika i najboljih igrača.Prema izboru trenera najbolji je vratar bio Frano Vičan iz Primorja. Za najboljeg igrača je proglašen Sandro Sukno također igrač Primorja.Frano Vičan, Kod izbora najboljeg strijelca trajalo je trenersko dogovaranje jer su trojica postigli isti broj zgoditaka Marin Ban (Mornar BS), Aleksandar Ivović (JUG CO) i Nikola Janović iz istog kluba JUG CO. Da bi se ipak saznao najbolji prišlo se je ždrijebanju iz čega je najviše glasova dobio igrač JUG-a Aleksandar Ivović.,postavši tako najbolji strijelac.Ovi su igrači dobili prigodne poklone (durbine) od sponzora Marko Polo Shop,dok su prvaci turnira Primorje EB  dobili poveću tanjur plaketu od Darija Trojana vlasnika tvrtke Turbo.Prema ocjeni neopredijeljenih navijača najbolji igrač KPK je bio Ante Žanetić,preplivavao je sve valove,i nije zabio niti jedan autogol.U donjem dijelu bazena susreo sam dvojicu poznatih kapekaša Boško i Vele.Oduševljenje na organizaciji i pratećim uslugama je vrhunska,kazali su obojica.Na zatvaranju turnira sve sudionike je pozdravio korčulanski gradonačelnik Mirko Duhović,izrazivši nadu da će se i dogodine najbolji vaterpolisti odazvati tradicionalnom turniru,a bazen će biti dostupan svima koji bi igrali ili sepripremali u Korčuli.Gradonačelnik je zahvalio svima koji su sudjelovali u pripremnim poslovima pred otvaranjem,istaknuvši ravnatelja ŠOK Dalibora Antunovića,koji nam je rekao da će nekoliko dana biti izvan bazena i ŠOK-a,jer ide na GO. .

Zatvoreni bazen ‘Gojko Arneri’. Gledatelja 700. Suci: Tomislav Copić (Šibenik) i Joško Prančić (Split). Delegat: Duško Klisović (Šibenik).
PRIMORJE ERSTE BANKA:=Trener: Ivan Asić.Igrali : Vićan (9 obrana),Obradović,Paškvalin,Krapić(1),Denes Varga (3),
Sukno (1),Jelača(2),Muslim,Daniel Varga(1),Šetka,Barač,Car, Garcia(1),Buljubašić(1).

JUG CROATIA OSIGURANJE:= Trener : Veselin Đuho.Igrali :  Bijač (13 obrana),Vranješ,Bošković(1),Janović(2),Joković (2), Azevedo(1),Marković,Bušlje,Karač(1),Dobud,Ivović(1),Macan, Nižić, Benić.

Tekst i snimak Niko  Perić

Pošalji dalje: