Kud plovi ovaj brod?

 

Posljednji put ove godine, m/b “Liburnija” koja povezuje Dubrovnik i Rijeku, otputovala je iz Korčule.

Veza sa Drvenikom je ukinuta prije mjesec dana, kao i katamaranska linija sa Dubrovnikom. Trajektna linija sa Orebićem i putnička linija Mediteranske plovidbe od sutra voze rijeđe, tj. po zimskom redu vožnje.

Od sutra smo još više udaljeniji od kopna, i teže ćemo stizati na odredišta, a turistima će biti teže da stignu na ovaj naš lijepi otok.

Možda nije ni bitno, sezona je bila odlična, po statistici TZ možda i najbolja do sada. Hotel Bon Repos, Park i Liburna zatvaraju za nekoliko dana. Mnoge terase su već pospremljene i složene, a mnoge će tokom ove sedmice.

Korčula se od sutra sprema na zimski san…još samo fali kiša i koji stupanj temperature niže.

I.A.

Pošalji dalje:

2 komentara “Kud plovi ovaj brod?

  1. Carmina Burana (Uredi)

    Katamaranske linije se obicno uspostavljaju radi ljudi sa otoka (npr. Korcula-Split) ali mi ova veza sa Dubrovnikom nikad nije bila jasna?! Nije mi jasno zasto se ne ide sa jutarnjim polaskom sa otoka pa prema Dubrovniku vec obrnuto?! Ovako, to je bila katamaranska veza koja je koristila vise onima na kopnu nego nama na otoku. Zalosno je da kaorculani brze stizu u Split katamaranom nego busom u centar svoje zupanije. Imamo i djaka i sutdenata u DBK, pa zar nebi bilo logicno imati i cjelogodisnju jutarnju katamaransku vezu sa centrom zupanije???

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. buzdo (Uredi)

    Ma nama ni ne triba veza sa Dubrovnikom, ionako smo protiv svoje voje u toj umjetnoj zupaniji u kojoj nas Dubrovnik samo krade! Jos malo i napokon kad udjemo u EU ce se ukinut zupanije i oformit ce se Dalmacija kao jedna jedinstvena regija sa sredistem u Splitu, kako je i normalno. Nama triba jos jedna brza linija do Splita, a neka Dubrovnika njihovim “gosparima”.

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.