CTG uređaj Domu zdravlja “Ante Franulović” u Veloj Luci.

Jučer su voditeljice Palčića – podružnica Dubrovnik svečano uručile CTG uređaj Domu zdravlja Ante Franulović” u Veloj Luci.

Da napomenemo, Klub roditelja nedonoščadi „ Palčići“ osnovan je na inicijativu roditelja i zdravstvenih djelatnika s ciljem pomoći, edukacije i razmjene iskustava roditelja prijevremeno rođene djece te dugoročnog unapređenja skrbi za bolesnu i prijevremeno rođenu djecu.

U Hrvatskoj se godišnje prijevremeno rodi oko 2500 djece te je svijest javnosti o problemima i posljedicama s kojima se nedonoščad i njihovi roditelji susreću izuzetno niska. Prijevremeno rođena djeca osobito su osjetljiva u razdoblju neposredno nakon rođenja i u ranom razvoju, zbog čega se njihovi roditelji kao i zdravstveni djelatnici nalaze pred brojnim izazovima. Jednako tako, studija Hrvatskog perinatološkog društva od 2010. godine pokazala je da medicinska oprema koju posjeduju nadležne medicinske institucije nije dovoljna ili je zastarjela.

Cilj humanitarne akcije “Palčić gore!” je prikupljanje sredstava za inkubatore i dodatnu medicinsku opremu za zbrinjavanje najmlađih građana Hrvatske koji već u prvim danima svog života kreću u nepravednu životnu borbu.

Akciju “Palčić gore!” organizira Klub roditelja nedonoščadi Palčići

Kampanja za podizanje svijesti i prikupljanje donacija trajat će sve do 17. studenog 2012. kada se obilježava Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju djece.

Iz udruge su izjavili kako zahvaljujući VELIKIM SRCIMA ljudi Dubrovačko – Neretvanske županije, te velikom i predanom trudu i radu voditeljica Palčića iz Dubrovnika Irene Đurić i Tee Đurović, ovom trećom po redu donacijom u Dubrovačko Neretvanskoj županiji, s ponosom možemo reći – zaključili smo potrebe svih rodilišta u toj županiji!

Ovoj hvalevrijednoj donaciji nazočio je načelnik općine Vela Luka, Boris Žuvela, ravnatelj Doma zdravlja Marin Barčet, glavna sestra Elda Žuvela te primalja gdja. Marinka Barčot.

Akciju nastavljamo u istom tonu slijedeći ovaj krasan primjer Dubrovačko- Neretvanske županije, nadajući se dragi prijatelji da ćemo uz Vašu pomoć zajedničkim snagama uspjeti do kraja 2013. svakom prijevremeno rođenom i bolesnom novorođenčetu na području cijele RH omogućiti NAJBOLJI MOGUĆI START U ŽIVOT – JER ŽIVOT NEMA CIJENU !

M.A.

Pošalji dalje: