Doveslao iz Istanbula!

  

Huseyin Urkmez, turski državljanin, doveslao je jutros u korčulansku luku sa svojom barkom “Antenore “.

Ovaj pedesetogodišnji  zanesenjak je tri mjeseca veslao u svojoj maloj “barčici-kući i prijateljici” dugoj 4.5 metra i tek je prošao nešto više od polovice puta.

Pet dana veslanja mu je trebalo da od Prevlake stigne do Korčule. Njegov vjerni GPS uređaj redovno bilježi poziciju tokom posljednjih tri mjeseca, a svi koji ga prate iz njegove domovine putem interneta, znaju kako putovanje napreduje.

Želi nastaviti preko Splita, Zadra do Venecije, put od 200 nautičkih milja kako kaže Husein. U Veneciji će ostaviti svoju barčicu i vesla na suhom vezu, a dogodine će se vratiti da nastavi veslati uz talijansku obalu prema Barceloni… i tako nadalje sljedećih godina sve do Norveške, pa ako ga zdravlje, sreća i sponzori budu pratili i do Američkog kontinenta jednog dana…što već dugo sanja.

Uglavnom putuje u jutarnjim satima dok nema vjetra ili noću tokom ugodnijih temperatura. Čovjek od svojih 190 cm visine, 98 kg kad je započeo ovu avanturu sada teži oko 80 kg.

Nije to mornar sa rukama od Popaya, već pravi mršavi maratonac, uporan i izdržljiv, spreman na duge staze.

Poželimo Huseinu mirno more i sreću i neka mu se snovi ispune.

Ivan Andrijić

Pošalji dalje:

4 komentara “Doveslao iz Istanbula!

  1. korkyranin (Uredi)

    A moj bidni Huseine, nakon tolikega puta dočekala te hala u portu. Svak čast hoberu, jopeta su se dokazali.

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. vana (Uredi)

    Sve mi se cini da ćemo svi veslati u kajićima put Splita kad već na katamaran ne možemo ukrcati ni psa ni malo veću prtljagu!!!!!

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.