SDP-ov kandidat za župana Mirko Duhović ili Davor Penić?

Iako kandidature još nisu istaknuli, portal Dubrovnikpress.hr neslužbeno doznaje kako bi se Mirko Duhović i Davor Penić trebali u subotu na sjednici Županijskog odbora SDP-a natjecati za pridobivanje glasova članstva tko će od njih dvoje biti kandidat stranke na predstojećim lokalnim izborima za župana dubrovačko – neretvanskog.

Inače, SDP-ovci su jutros putem SMS-a obaviješteni da predlože ime kandidata za župana. Već duže vrijeme u SDP-u se špekulira kako će kandidat te stranke za župana dubrovačko – neretvanskog biti Mirko Duhović.

Aktualni gradonačelnik Korčule koji kraju privodi svoj treći mandat uživa veliko povjerenje središnjice. SDP-ovci kažu kako Duhović iza sebe nema repova i afera. Ipak, Korčulani su izgleda sve manje zadovoljni svojim gradonačelnikom. Naime, još su u srpnju članovi Udruženja obrtnika Korčula – Lastovo održali prosvjed radi nezadovoljstva i nemogućnosti rada zbog, kako tvrde, gradonačelnika Mirka Duhovića. Prosvjednici su tada tražili partnerski odnos s gradom, sudjelovanje u donošenju važnih odluka koje se tiču obrtnika. Peticijom su prosvjednici skupili oko 400 potpisa podrške.

Iako ga se prozivalo da je dozvolio izgradnju Tommyeva mega trgovačkog centra, čija je betonska zgrada narušila vizure Grada Korčule, Duhović je isticao kako se 40 milijuna kuna vrijedan hipermarket gradi u skladu s prostornom dokumentacijom i uredno ishodovanim potrebnim dozvolama.

Mirko Duhović rođen je u Žrnovu. U dva mandata obnašao je dužnost predsjednika ŽO SDP-a. Bio je i vijećnik u Županijskoj skupštini Dubrovačko – neretvanske županije.

Iako i aktualni predsjednik Županijskog odbora SDP-a Davor Penić ima ambicija kandidirati se za župana, teško će, doznajemo, biti izabran jer navodno ne uživa veliko povjerenje među članovima ŽO SDP-a.

Penić je inače po struci liječnik opće prakse. Za predsjednika Županijskog odbora izabran je prije tri godine kada je dobio više glasova od tadašnjeg predsjednika Nikole Hajdića. Za mandata župana Nikole Šprlje bio je član Županijskog poglavarstva za zdravstvo.

http://www.dubrovnikpress.hr

Pošalji dalje:

3 komentara “SDP-ov kandidat za župana Mirko Duhović ili Davor Penić?

  1. badija (Uredi)

    Samo in fale brojevi ispod slika,i onda bi bili prava lica sa tjeralice.;)

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.