Korčula bez rješenja na zbrinjavanju otpadnih voda

Jutros su mnogi pacijenti Doma zdravlja u Korčuli doživjeli veliku prepreku na ulazu u zdravstvene prostorije. Na povećem cementiranom prostoru između ulaznog stepeništa i vrata Doma zdravlja nakon svake se kiše nakupi veliki vodostaj ustaljene i prljave vode, koja nema odvoda, nego se tu nalazi nekoliko dana, dok se ishlapljivanjem sama ne ukloni.

Nije to samo problem prilazu Doma zdravlja, jutros  su slične nakupine vidljive i na autobusnoj stanici, ispred restorana Liburna i u blizini Dječjeg vrtića. Ipak ulaz u Dom zdravlja je specifičan problem, jer se  tu ulijeva i voda s uzvisine parkirališta.
Čudno je i neshvatljivo komentiraju pacijenti, da se nitko nije sjetio riješiti problem odvodnje,za vrijeme nedavne rekonstrukcije i izmjene krovišta na Domu zdravlja. Na ulazu u zgradu postoji željezna rešetka kroz koju se je voda ulijevala u kanalizacijski odvod,ali je taj rešetkasti dio odavno zatrpan bačenim dijelovima cigareta, pa i medicinskih vata.

Godinama se pokušava riješiti problem, ali rješenje se ne nazire?

Oko podneva smo na izlazu iz Doma zdravlja susreli pacijenta Vjeka Poljanića iz Potomja na Pelješcu, on se čudi, muči kako pronaći zaobilazni izlaz, i komentira : Zašto se uprava Doma zdravlja s jednim plakatom ne obrati pacijentima, da pomognu,slično kao što su mnogi pacijenti novčanim prilozima pomagali akcije u nabavci medicinskih aparata, vozila i sličnih akcija.

Neka mi plate trajektne troškove,sam ću taj problem riješiti,kaže Vjeko Poljanić. Ne trebaju politički projekti, nego malo dobre volje iz Grada Korčule, Komunalnog poduzeća ili nekog obrtnika, slušamo jutarnje komentare.

Tekst i snimak  : Niko Perić

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “Korčula bez rješenja na zbrinjavanju otpadnih voda

  1. maslačak (Uredi)

    čemu se čudite,pa nisu u stanju riješit puno veće probleme u gradu a kamoli će tu lokvu….ako ništa jedini smo grad koji na svojoj rivi u centru grada ima odlagalište smeća…i to tijekom čitave godine!

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.