Za vrijeđanje gradonačenika pet tisuća kuna

Prema novom zakonu o prekršajima onaj tko uvrijedi nekog gradonačelnika po zakonu će platiti pet tisuća kuna, a ako uvrijedi premijera čak 15 tisuća kuna. Poželjno je paziti što govorimo, koga spominjemo i na koji način.

Kako donosi Nova TV za uvredu službene osobe mogli biste platiti od 7 do 15 tisuća kuna ili otići u zatvor do 60 dana. Predlagač zakona očito smatra da gradonačelnici manje vrijede pa je za tijela jedinice lokalne samouprave i kazna daleko manja. Od tri do pet tisuća kuna i zatvor do 30 dana.

U pitanju je diskriminacija, tvrde udruge. ‘I vrijeđanje građana kažnjavat će se dvostruko više od vrijeđanja gradonačelnika. Naravno da je tragikomično da je sada jedna stvar uvrijediti premijera, a manje je daleko loše i pogubno uvrijediti gradonačelnika i da se uopće radi taj način gradiranja vrijednosti nečije’, kaže Sanja Sarnavka.

O prekršajnom zakonu se već polemiziralo u javnosti. Mnogi tvrde da nije dobar. No,unatoč različitim mišljenjima zakon je već u saborskoj proceduri i čeka saborsku raspravu.

Dubrovački vjesnik

Pošalji dalje:

3 komentara “Za vrijeđanje gradonačenika pet tisuća kuna

 1. kukuviža (Uredi)

  a kad gradonačelnik vriđa svoje građane svaki dan, pa tako jedno 10 tak godina … ko će to i koliko platit?

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Afer (Uredi)

  U Shakespear-skom teatru gledaoci su imali pravo bacati gnjilo voće i povrće na glumce kad nisu bili zadovoljni.
  Očito je da to za cirkus ne vrijedi. Vjerojatno zbog toga jer su sami krivi što su kupili kartu za cirkus a ne za teatar.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.