PET Ambalaža se skladišti u – stanovima!

Gotovo pet mjeseci u Korčuli ne postoji prikupljanje ambalažnog otpada unatoč odredbi Državnog pravilnika Fonda zaštite okoliša. Trgovačka kuća „Konzum“ do sada je u suradnji s tvrtkom „Retabl“ iz Metkovića na cijelom otoku prikupljala i zbrinjavala ambalažni otpad no prostor lokacije u vanjskom dijelu nekadašnjeg skladišta Trgovačkog poduzeća „Gradina“ u Korčuli već je duže vrijeme zatvoren. Građani su ljuti i poručuju kako će iz svojih stanova donjeti uskladištene boce te ih pobacati ispred trgovine „Konzuma“ i  to bez naknade.

Zbog toga su iz gradske uprave, prema riječima  zamjenika gradonačelnika Franca Steneka razgovarali sa predstavnicima Konzuma koji su poručili kako će se do kraja ovoga tjedna održati sastanak na kojem će se trgovini u Korčuli izdati naputci o prikupljanju i skladištenju ambalaže. Dodaju kako će se, uz primjenu posebno dizajniranih vreća koje nose sigurnosne naljepnice s jedinstvenim kodom pomoću kojih će se voditi evidencija o prikupljenoj ambalaži, trebati pronaći i uljudniji prostor za skladištenje. Dok Konzum ne rješi problem građanima preostaje jedino pogled na dvije zaboravljene majice s natpisom „ Zaštitimo prirodu“ na nekadašnjem prikupljalištu ambalaže.

Nikola Perić – Dubrovački vjesnik

Pošalji dalje:

3 komentara “PET Ambalaža se skladišti u – stanovima!

 1. grgur (Uredi)

  I zašto bi se npr. ja pridržava zakona? Zašto ne bi svi doma prestali plaćat npr. 5 mjeseci smeće.

  Pouka za mlade naraštaje je da se u ovoj državi isplati jedino okrast nekoga ili nešto. I to što više to bolje, jerbo ako ukradeš 1000 kn više ćeš naj*bat od onega što je ukra milijun.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. kukumica (Uredi)

  Pa lijepo, sacekajmo hoce li ispuniti obecano. Pa ako ne, onda boce treba ostavljati pred Konzumom, pa nek Hober goni Konzuma da ispinu svoje zakonske obveze. Nemoraju oni uvijek gonit nas, mozemo ponekad i mi malo pogurati njih.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. Miriam (Uredi)

  I ja se slazem da treba pricekati taj najavljeni sastanak, ali ako se iza toga nista ne dogodi, prikljucujem se deponiranju praznih boca pred Konzumom.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.